A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

Dr. Kathó Jenő - 2011-04-14
Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is.
Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

Szépséget vagy életet!

320 nőt faggattak a University of the West of England és a The Succeed Foundation összevont kutatásában arról, mit áldoznának a szépségükért, a megjelenésükért. Ahogyan az sejthető volt, a hölgyek akár hatalmas áldozatot is hajlandóak lennének hozni az ideális megjelenésért.

 • A megkérdezettek 16 %-a egy évet adna az életéből, ha tökéletes alakja lehetne.
 • 10 %-uk 2-5 évet áldozna ugyanezért.
 • 6-10 évről is lemondana 2%.
 • A nők 1%-a akár 21 vagy több évet is megadna az életéből, ha úgy nézhetne ki, ahogy szeretné.
 • Más megközelítésből is megkérdezték a hölgyeket az áldozathozatal mibenlétéről, és a válaszok itt is komoly eltökéltségről árulkodtak. 
 • Az angol nők 13 %-a az éves fizetéséből akár 5000 fontot is kifizetne az ideális alakért és súlyért.
 • 8%-uk ugyanezért lemondana a munkahelyi előléptetésről.
 • 9 % hajlandó lenne jóval kevesebb időt tölteni a partnerével vagy a barátaival, ha jobban nézhetne ki.
 • Akár a családjával is kevesebbet foglalkozna a megkérdezettek 6 %-a a szép alakért, illetve ugyanennyien az egészségüket is kockáztatnák.

Miért fontos a megjelenés?

A kutatásból az is kiderült, hogy az átlagosan 25 éves megkérdezettek komolyan elégedetlenek a testükkel és megvan az okuk arra, hogy ennyire fontosnak tartsák a megjelenésüket.

 • Ezen hölgyek majdnem fele szenvedett már a külsejére vonatkozó, gyakran megalázó megjegyzésektől.
 • 39 %-uk úgy nyilatkozott, hogy ha a pénz nem lenne akadály, biztosan plasztikai sebészhez fordulna, ezen belül 76 % többféle beavatkozást is bevállalna.
 • A vizsgált nők 79 %-a nyilatkozott úgy, hogy szeretne leadni a súlyából, annak ellenére, hogy döntő többségük normál súlyú volt

A nők kritikusak magukkal

Bár a férfiak is egyre többet foglalkoznak a megjelenésükkel, a nőknek talán még mindig fontosabb a külső. Általában ők azok, akik elégedetlenek magukkal, akár naponta többször is megfordulnak a fejükben a külsejükre vonatkozó negatív gondolatok.  Tapasztalataim szerint azokban az esetekben segíthet sokat egy-egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amikor nem kizárólag ettől várják az életük jobbra fordulását. - mondja dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze. - Ha megmaradunk a természetességnél, ha nem szeretnének túlzottan drasztikus változást, pozitív változásokra számíthatnak a páciensek a pszichéjükben is: egy formásabb mell, egy fiatalosabb arc, egy feszesebb testtáj valóban magabiztosabbá tehet, lendületet adhat és visszaadhatja az önbecsülést. Fontos azonban, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel, és vegye figyelembe a plasztikai sebész meglátásait, véleményét is.

www.oxygenmedical.hu


Fotó: Hans Dobrowitz: high key

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja