SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért csodálatosak a nők?

Kisiván Krisztina [cikkei] - 2021-03-11
Számos szempontból lehet vizsgálni ezt a kérdést, hogy miért csodálatosak és különlegesek a nők. Összetartják a családot, gondozzák a gyerekeket és a többi mellett elviselik a férfiakat is, ami nem mindenkinek könnyű feladat. A nők gondolkodásmódja lenyűgöző.
Miért csodálatosak a nők?

A nők általában sokkal érzelmesebbek, mint a férfiak és nyitottabban is állnak hozzá az olyan témákhoz, amikkel én magam is foglalkozom. Ez nagyon nagy érték. Életünk problémáinak megoldását az érzelmek területén, azok megélésén keresztül könnyebben vihetjük sikerre. Ez jelentős különbség a másik nemmel kapcsolatban, a férfiakkal szembeni előny.

Vajon hogyan van az, hogy egy törékeny női test képes egy másik élet kihordására és világra hozatalára, ráadásul eközben olyan fizikai és lelki fájdalmakat is képesek elviselni a nők, amit a férfiak talán elképzelni sem tudnak? A „gyengébb nem” kifejezés korántsem tükrözi a valóságot.
A mai nők rendkívül elfoglaltak. Gyakran bizonytalanul lépkednek a munka és más fontos kapcsolataik, gyermekeik, barátságaik és személyes szükségleteik igényei felé vagy éppen mellett. Továbbra is végzik a házimunka nagy részét: ügyeket intéznek, számlákat fizetnek, ételt és ruhát vásárolnak, felügyelik a háztartást, főzést és mosást. Rendszeresen látogatják a gyermekeik tanárait és segítenek a házi feladat megoldásában. Vannak olyan szerencsések és jó időgazdálkodók, akiknek jut idő magukra, például az ismerőseikkel ebédelni. Ezek mellett pedig fantasztikus karriert futnak be az üzlet, a politika és a tudomány világában egyaránt. Határozottan állíthatjuk, hogy mély vízben vannak.

Én magam mindig tisztában voltam azzal, hogy lány vagyok. Sokat babáztam, főzőcskéztem, én voltam a kedvenc – amúgy egyetlen gyermek.

Egyszer csak hatalmába kerített egy bizonyos életérzés, azt gondoltam valami különlegeset szeretnék mutatni magamból. Nem találtam a számomra megfelelőt. Lázadtam és csavarogtam, barátkoztam. Már korán, olyan kis felnőtt voltam. 24 évesen feleség, 1 éven belül anya. Négy év múlva háromszoros anya. Felnőtt nő?

Miféle címkék ezek? Évről évre fontosabbá vált számomra, hogy megismerjem a környezetemet, elfogadjam magam, megismerjem azt, ami igazán én vagyok, amit el akarok fogadni, amit én el akarok érni. Egy folyamat évekkel később elkezdődött és azóta meg sem áll.

Általában az anya társadalmi értékrendjét veszi át a gyermek, ő a domináns szülő. Nőknél komoly problémát jelent a nőiség mit- és hogyanjának megtanulása. Fontos megérteni az édesanyát, egyszer csak átértékelni a férfi és a női szerepeket.

Bíztatlak Benneteket, Kedves Nők! Igazán csodálatos megélni minden szegmensét ennek a létnek. Érdemes kihasználni az érzékenységet, mert ebben rejlik minden erősségünk is.

www.livecoach.hu

Nyitókép: Julia Caesar képe az Unsplash-en
 

Kisiván Krisztina


Kisiván Krisztina
life coach-mediátor-rajzvizsgálati szaktanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail: info@livecoach.hu
Honlap: www.livecoach.hu
Telefon: +36-70-628-2026
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja