SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Black Friday az Afganisztánban éhező gyerekekért

Családinet [cikkei] - 2021-11-26
Az UNICEF Magyarország idén is különleges Black Friday akciót hirdet, a cél a gyermekek életének megmentése, erre azonban még most sem jár kedvezmény. A jótékonysági szervezet a vásárlók segítségével szeretne támogatást gyűjteni, hogy túlélést és esélyt biztosítson az Afganisztánban éhező gyerekeknek.
Black Friday az Afganisztánban éhező gyerekekért

Újra itt a Black Friday, Magyarországon is milliárdokat költünk vásárlásra ebben a leértékelésekkel teli időszakban. Az UNICEF Magyarország nulla százalékos akciójával arra biztat mindenkit, hogy a vásárlás ünnepén tegyen jót és adományozzon a súlyosan alultáplált afgán gyermekek gyógyulásáért.

Unicef Black Friday az alultáplált gyerekekért

Afganisztánban a háztartások 95 százaléka nem fogyaszt elegendő ételt és a felnőtt lakosság magától vonja meg a falatot, hogy gyermekeit táplálhassa. A tél közeledtével ráadásul egyre nehezebbé válnak a mindennapok. A jelenlegi, rendkívül súlyos gazdasági helyzet pedig egyre több családot taszít a korábbinál is mélyebb szegénységbe, és kényszerít olyan kétségbeesett és tragikus döntések meghozatalára, mint gyerekeik munkára vagy idő előtti házasságba való kényszerítése.

Jelenleg 14 millió ember néz szembe súlyos élelmezési bizonytalansággal Afganisztánban. Becslések szerint az év végéig mintegy 3,2 millió öt év alatti gyermeknél alakulhat ki akut alultápláltság, akik közül azonnali beavatkozás hiányában legalább 1 millió közvetlen életveszélyben van. A megfelelő minőségű vízhez, élelmiszerekhez és az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiányában az afgán gyerekek és családjaik viselik a fegyveres konfliktus és a gazdasági válság tragikus következményeit.

Az UNICEF célja az, hogy sürgősségi segítségnyújtással túlélést és esélyt adjon a gyermekeknek. A gyermekjogi szervezet terápiás tejet biztosít a legkisebbeknek, akiket édesanyjuk nem tud szoptatni, terápiás kekszet és mogyorópasztát a már idősebb, akut alultápláltsággal küzdő gyermekeknek. Mobil egészségügyi csapatokat állít fel és támogatja a helyi kórházak gyermekosztályait.

Unicef Black Friday az éhező, alultáplált gyerekekért

„Mindenki, aki él nulla százalékos akciónkkal, azzal a jó érzéssel gazdagodhat, hogy kiszolgáltatott gyerekeken segített. Ha a Black Friday napjaiban vásárlók akár csak néhány százaléka úgy dönt, hogy a leárazások során megtakarított pénzének egy részét jó ügyre fordítja, akkor már hatalmas segítséget kapnának az Afganisztánban éhező gyerekek” - mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ismerd meg néhány gyerek történetét, akiknek az idei Black Friday akcióval segíthetsz:

Unicef Black Friday - Amina

A 18 hónapos Amina egy UNICEF által támogatott táplálkozási osztályon kap életmentő kezelést a herati kórházban, Afganisztánban. Az édesanyja, Jahan Bibi hozta be a kislányt az intézménybe, mert nem tudta tovább szoptatni gyermekét. "Lassan már semmink sincs otthon. Mindenünket eladjuk, csak hogy ételt vehessünk, és még így is alig eszem valamit. Gyenge vagyok és nincs elég tejem. A szívem megszakad, hogy nem táplálhatom a gyermekemet” – meséli Amina édesanyja.

Unicef Black Friday - Dillah

A 7 hónapos Dillah-t fejsérüléssel és életveszélyes alultápláltsággal kezelik az UNICEF által támogatott herati kórházban, Afganisztánban.

Unicef Black Friday - Javid

A 15 hónapos Javidot életveszélyes alultápláltsággal kezelik az Afganisztánban található herati kórházban, az UNICEF által támogatott terápiás táplálkozási osztályon.

Unicef Black Friday - Aisha és Youssef

A 4 hónapos ikrek, Aisha és Youssef, az UNICEF által támogatott terápiás táplálkozási osztályon kapnak kezelést életveszélyes alultápláltság ellen, az Afganisztánban található herati kórházban.

Unicef Black Friday - Zakia

A másfél hónapos Zakia életveszélyes alultápláltságban szenved. Már túlságosan gyenge ahhoz, hogy szopni tudjon, ezért az UNICEF által támogatott kórházban édesanyja nazogasztrikus csövön keresztül adagolja számára a terápiás tejet.

Unicef Black Friday - Ghosson

Ghosson 2 éves, súlyos alultápláltságban szenved. A kislány már rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül: elveszítette az otthonát a fegyveres összecsapásokban és minden egyes napja bizonytalanságban telik. Szülei a bombázások elől kényszerültek elmenekülni. Ghosson most egy UNICEF által támogatott egészségügyi létesítményben kap ellátást, hogy mielőbb megerősödhessen. "Remélem, hogy egyszer Ghosson is olyan egészséges lesz, mint a többi gyerek, és ha eljön a béke, akkor minden nap rendes étel kerülhet az asztalunkra” - mondta Abdullah, a gyerek apukája.

Unicef Black Friday - Yahya

Yahya beteg kislányát tartja a kezében. "A folyamatos katonai összecsapások miatt kellett elhagynunk az otthonunkat. Mivel nincs munka, így nem találok állást, és nem tudom ellátni a családomat. Nem csupán a kislányom szenved alultápláltságban, mindannyian szűkölködünk, és küzdünk a szegénységgel” - meséli az édesapa. A férfi az UNICEF önkénteseként dolgozik jelenleg egy országon belüli menekülteknek fenntartott táborban Afganisztánban, hogy segíthesse a szervezet gyermekekért és nőkért folytatott tevékenységét.

További információ: https://unicef.hu/black-friday-az-ehezo-gyerekekert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja