SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

21 kínos gyermekmondás, amely minden szülőt zavarba hoz

Bajdó Bettina [cikkei] - 2020-12-18
A gyerekek olyan üdítően őszinték, nem kertelnek, nevén nevezik a dolgokat, ez azonban időnként elég kínos lehet. Különösen akkor, ha olyan dolgokról beszélnek a nyilvánosság előtt, amelyeket mi soha nem mondanánk ki hangosan.
21 kínos gyermekmondás, amely minden szülőt zavarba hoz

A gyerekek a legváratlanabb pillanatokban hozzák ránk a frászt, amikor angyali ártatlansággal tesznek arcpirító megjegyzéseket másokra, vagy ami még rosszabb, hangos kérdéseket tesznek fel valakiről, aki szemben ül velünk.  Bármennyire is kínos helyzetbe hoznak néha gyermekeink, utána mosolyogva idézzük fel a pillanatokat, amelyekre jó emlékezni, s nevetve mesélhetjük el másoknak.
 

Jó szórakozást a 21 kínos gyermekmondáshoz!
 

#1. Ne feledd, soha nem vagy egyedül a fürdőszobában, a gyermeked mindig figyel. Így volt ez Liáéknál (3) is, aki csodálkozva kérdezte édesanyját a zuhanyzás után: „Anya, miért van szakálla a puncidnak?”
 

#2. Két anya beszélget a játszótéren, amikor egyikük fia, Oli (4) odaszalad és rájuk néz: „Anyukámnak nincs babája, csak kövér.”
 

#3. Apuka Tibi (5) fiával buszozik reggel, amikor a gyerkőc feléje fordul és jó hangosan megkérdezi:

„Apa, te kakiltál ma?”

#4. A nagy családi ünnepség tökéletes alkalom András (4) számára, hogy végre ellenőrizze, igaz-e az, amit szülei mindig mondanak Laci bácsiról: „Laci bácsi, te valóban nem tudsz háromig számolni? Szívesen megtanítalak.”
 

#5. Anna (3) különösen elbűvölő volt a szupermarket pénztárosa előtt: „Te úgy nézel ki, mint a nagymama!”
 

#6. Vasárnap reggel a metróban Bence (6) nagyon megsajnált egy fiatal nőt, akinek az éjszakai parti sminkje nem volt időtálló: „Nekem is volt már fekete a szemem. Még mindig fáj?”

#7. Az uszoda közös zuhanyzóinak megvan a maga varázsa. Gréta (7) tudja, mit akar: „Én is olyan nagy melleket akarok, mint amilyen a néninek van.”
 

#8. Amikor Tomi (3) és Dominik (3) beszélget a játszótér közepén: „Az én apukámnak nagyobb kukaca van, mint a tiédnek. Olyan nagy, mint egy autó.”

#9. Anya kislányával táncol a táncparketten, Lili (4) szárazon kommentálja anya táncstílusát: „Anya hagyd abba a táncolást, úgy nézel ki, mintha szétesnél!”
 

#10. A vonatozás szórakoztató. Különösen, ha Márk (5) is a fedélzeten van: „Apa, pukiztam és nagyon büdös.”
 

#11. Ezért kell mindig helyesen viselkednie a négy fal között is. A gyerekek mindent kivisznek a külvilágba, például Sára (7) az uszoda látogatásakor: „Gyere, pisiljünk a zuhany alatt! Otthon is mindig ezt csináljuk.”

#12. Amikor a gyerekek bókokat mondanak, az időnként kínos lehet, különösen a nyilvánosság előtt. Laura (4) csak az édesanyjának akar bókolni a saját módján: „Igen, Elza néni melle nagyobb, mint a tied. A tied viszont sokkal hosszabb.”
 

#13. Az édesanyja csak gondolatban tette fel a kérdést, ám Kristóf (5) hangosan is kimondta. A válasz egyébként az anya volt, ami még kínosabbá tette az egészet: „Te a nagymamája vagy az anyukája vagy a fiúnak?”
 

#14. A gyerekek értékelik az őszinteséget. Legalábbis Beni (5), aki az esti videócsevegés során egyenesen elárulja a nagyapjának, miért nem vette fel tegnap senki: „Tegnap este otthon voltunk. Apának egyszerűen nem volt kedve válaszolni.”

#15. Gyerekeknél még a húspult látogatása is kalanddá válik. A hentesnek sem teszik fel mindennap Mira (3) kérdését: „Apának kukija van, neked is?”
 

#16. Ha nem kérdezel, akkor hülye maradsz - gondolta valószínűleg Emília (5), és csak megkérdezte a fodrásztól, ami foglalkoztatta: „Terhes vagy, vagy csak kövér?”
 

#17. A gyerekek néha kellemetlenné tehetik a szülők és a nagyszülők kapcsolatát. Nimród (7) nagymamája nem nagyon örült ennek a bejelentésnek a vasárnapi közös ebéd után: „Bátran csomagolj csak annyi maradékot, amennyit akarsz, úgyis mindig kidobjuk.”

#18. Amikor a postásnak a negyedik emeletre kell felmennie, a lelkesedés néha alábbhagy. Az ajtóban lévő Csenge (4) köszöntése minden bizonnyal nem tette szebbé a napját: „Miért lélegzel olyan furcsán? Beteg vagy?”
 

#19. Ha csak körül akarsz nézni a cipőboltban, ám az eladónő azonnal felajánlja segítségét. Janka (6) válaszát nem fogadták annyira lelkesen: „Köszönöm, nem kérünk segítséget, úgyis online rendelünk.”

#20. Bianka (6) nagy figyelmet szentelt szülei biológia órájának, és örömmel osztja meg tudását mindenkivel, aki a baba és a has szavakat együtt említi: „Nem, a baba nem anya hasából jön, hanem a puncijából.”
 

#21. Róza (4) minden gond nélkül felteszi azt a kérdést, amelyet annyi anya feltett már magának szoptatás után: „Hová tűnt a melled?”
 

Indexkép: natalia1808-tól a pixabay-en
További fotók: 
Kelsey Ann Vere-től
edusoft-tól

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja