A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Azt mondták, nem éri meg a második születésnapját, de már biciklizik is Zente (+videó)

Kercsó Dorottya - 2020-05-11
Az SMA 1-ben szenvedő Zente, akinek a gyógykezelésére ősszel az egész ország gyűjtött, rohamtempóban fejlődik: nemrég ünnepelte a második születésnapját, és ma már egy speciális biciklit is képes hajtani.
Azt mondták, nem éri meg a második születésnapját, de már biciklizik is Zente (+videó)

Nagy utat tett meg Zente: az SMA-1 nevű izomsorvadással diagnosztizált kisfiúnak legfeljebb két évet jósoltak az orvosok, hacsak nem sikerül összegyűjteni számára a 700 millió forintba kerülő Zolgensma kezelés árát. Magyarország akkor megmutatta, hogy ha kell, képes az összefogásra: az összeg néhány hét alatt összegyűlt, Zente pedig lehetőséget kapott egy teljesebb életre.

(Olvasd el ezt is: Sikerült! Összegyűlt a 700 millió forint Zente gyógykezelésére - ezt kéri az anya az adakozóktól)

A lehetőséggel pedig élt is: a második születésnapján boldogan mosolygott, időközben pedig egy speciális biciklit is kapott, amelynek a pedáljához van rögzítve a lába, és egy rövid ideig már hajtani képes. A másik segítő eszköze az állás gyakorlásában segít neki.

Az alábbi videókban megnézhetitek, milyen állapotban van most Zente, és ti is rácsodálkozhattok a hihetetlen fejlődésre, amin az elmúlt néhány hónapban keresztülment.


 

Kapcsolódó cikkeink:

Kép és videók: Zente Zolgensma Baby/youtube

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja