A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sikerült! Összegyűlt a 700 millió forint Zente gyógykezelésére - ezt kéri az anya az adakozóktól

Kercsó Dorottya - 2019-09-25
Példátlan összefogás után hihetetlen siker: alig egy héttel azután, hogy a média felfigyelt a kisfiúra, sikerült összegyűjteni a Zente kezeléséhez szükséges 700 millió forintot.
Sikerült! Összegyűlt a 700 millió forint Zente gyógykezelésére - ezt kéri az anya az adakozóktól

Erre valószínűleg a legmerészebb álmaikban sem mertek gondolni a szülők és a jószándékú segítők: alig egy héttel azután, hogy Zente története nagy nyilvánosságot kezdett kapni, összegyűlt a csillagászati összegű, 700 millió Ft-os támogatás.

A másfél éves Zente gerincvelői eredetű izomsorvadásban (SMA -1) szenved. Mostanra vált elérhetővé Amerikában egy olyan gyógymód, amely 2 éves koráig alkalmazva száz százalékosan meggyógyítaná őt, tehát élete hátralévő részét egészségben tudná leélni. A Zolgensma elnevezésű génterápia költsége 2,11 millió USA dollár, 700 millió forint.

A kisfiú érdekben megmozdult az ország. Aki csak tudott, ha mégoly csekély összeggel is, de támogatta, hogy Zente új esélyt kapjon. A legmeghatóbb felajánlást egy 9 éves beteg kisfiú, Erdélyi Roli tette, aki az elektromos autóját ajánlotta fel licitre. Az autóért jelenleg felajánlott legmagasabb ár 1 millió 525 ezer Ft.

Közben pedig megtörtént a csoda: szeptember 25-én összegyűlt a 700 millió Ft. A szülők most azt kérik, több adományt a számlájukra ne küldjön senki, mivel az alapítvány nem közhasznú, a befolyt összeg csak Zente gyógykezelésére fordítható, abból másnak adni nem tudnak. Segítőkre azonban továbbra is szükség van, mivel élnek még az országban kisgyermekek ugyanezzel a betegséggel. Facebook-oldalukon hamarosan közzé lesznek téve az ő elérhetőségeik is.

Ezen a héten bebizonyosodott, mire képes az összefogás.

Mi is köszönjük, hogy Ti is hozzájárultatok!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: facebook

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja