A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Végre kiderült, utazhatnak-e a fővárosiak vidékre

Kercsó Dorottya - 2020-05-08
Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok után ma reggel pont került a vita végére. Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, mi a kormány álláspontja a budapestiek vidékre utazásával kapcsolatban.
Végre kiderült, utazhatnak-e a fővárosiak vidékre

E hét eleje óta más szabályok vonatkoznak a Budapesten és Pest megyében élőkre, illetve az ország többi részének lakosaira: míg a fővárosban és környékén megmaradtak a viszonylag szigorú kijárási korlátozások, vidéken lassan újraindul az élet. Megnyitottak a kávézók és éttermek teraszai, lehetőség nyílik csoportos sportolásra – vagyis ki lehet menni focizni –, és ha az időjárás megengedi, akár strandolni is szabad. Ugyanakkor nem zárták le Pest megye határait, és semmi nem akadályozta meg azt, hogy például egy törökbálinti lakos elautózzon Székesfehérvárra kávézni egyet.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétvégén még azt mondta: „budapesti és Pest megyei lakos esetében nem fér bele, hogy elutazzon vidékre, és ott folytasson szabadidős sétát, kiváltképpen nem aludhat ott.” Ugyanakkor Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ennek szöges ellentétét állította a csütörtöki Kormányinfón, amikor azt nyilatkozta, hogy a budapestiek felkereshetik a vidéki ingatlanjaikat.

A vitát végül Orbán Balázs zárta le ma reggel az ATV Start című műsorában. Azt mondta: Gulyás Gergely tudja jól, és csak félreértelmezés volt, hogy a budapestiek nem utazhatnak vidékre.

 

Tömegek a Balatonnál

A fővárosiak közül sokan, akik tehették, már hetekkel ezelőtt kiköltöztek a hétvégi házukba, ami főleg a Balatonnál okozott kellemetlenségeket nagy tömeggel, fagyizóknál kialakult kígyózó sorokkal. Emiatt Lengyel Róbert, Siófok polgármestere szinte könyörgött a nyaralótulajdonosoknak, hogy ne utazzanak le hozzájuk. A csopaki polgármester, Ambrus Tibor ugyanakkor azt mondta: megérti, hogy a városlakók a zöldbe kívánkoznak, és azt nem is kívánják megakadályozni, hogy valaki leutazzon a saját nyaralójába, ugyanakkor mindenkit arra kér, levegőzzön a kertben, és tartsa be a járványügyi előírásokat.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: suetot / pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja