A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babahoroszkóp 11. rész - Vízöntő baba

Pagács György [cikkei] - 2011-11-23
Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből eredően milyen tulajdonságok jellemzőek a gyermekre. Sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni...
Babahoroszkóp 11. rész - Vízöntő baba

vizonto_babaA Vízöntő gyermek természete gyakran heves, könnyen fakad sírásra, majd gyorsan elkezd kacarászni. Mozgásigénye óriási, amint képes egyedül mászni, elindul felfedezni a világot. Minden veszélyt rejtő dolgot rejtsenek el előle, a fényes és csillogó dolgok nagyon vonzzák, a veszélyt egyáltalán nem ismeri. Pelenkázás és öltözködés közben mindig nyűgös lesz, mert ilyenkor korlátozva érzi a szabadságát. Akaratossága és erős egyénisége leginkább az etetés közben fog megnyilvánulni, sohasem akkor fog enni amikor az anyu szeretné. Hamar felderíti és használni kezdi a rendelkezésére álló arzenált, hogy az akaratát kierőszakolja. Sírás, hiszti, toporzékolás mind jöhetnek. Ha sétálni viszik és nem az általa elképzelt útvonalon mennek, hamar a környék tudtára adja, hogy ő az a kisírt szemű csemete, akit az anyukája helyes irányba próbál vonszolni.

3 éves korában tele lesz ötletekkel és erős fantáziával, ezeken keresztül akarja majd megvalósítani önmagát. A játék számára az önkifejezés és önmaga felépítésének kelléke. Gyakran fog egy adott tárggyal egészen mást játszani, mint amire az való. Szülei legyenek visszafogottak, amikor számára játékokat vásárolnak. Nem fogja elaprózni a dolgot, mert amikor megkérdezik, hogy ő mit szeretne, fel fogja sorolni a bolt teljes készletét. Egyébként sem lesz vele könnyű vásárolni a játékboltban, mert mindent ki akar próbálni vagy mindent ki akar csomagolni. Szerencsére gyakorlatilag bármivel képes remekül eljátszani. Színes, élénk fantáziája egész csodavilágot teremt egyetlen építőkocka, fadarab vagy egyéb kisebb játék köré. Mivel folyton újdonságra vágyik majd, a játszótéren biztos ki fogja próbálni a legextrémebb mászókát, a leggyorsabb hintát, és nagyon fogja bosszantani ha közben aggodalmaskodnak a szülei.

A szülő - gyermek kapcsolat harmóniája kizárólag attól függ, hogy a szülők készen állnak-e arra, hogy gyermeküket gondolkodó és felelősségteljes személyiségként fogadják el. Amikor érzi, hogy egyenrangú személyiségként kezelik, akkor a szülőknek nem kell félni, hogy gyermekük félre vezeti őket. Viselkedésében és gondolkodásában gyakran az öntörvényűség van jelen. Kiszámíthatatlan viselkedése sok gondot okozhat a környezetének. Szeret váratlan helyzeteket előidézni, hogy megfigyelhesse a hatást másokon. Nem tiszteli a tekintélyt, azokkal ért szót, akik kikérik a véleményét és nem akarják korlátozni. Konoksága odáig fokozódhat, hogy mindannak az ellenkezőjét teszi, mint amit elvárnak tőle. A tiltás és követelés az egyik legrosszabb módszer, amit nevelése során alkalmazni lehet.

Érdeklődési köre igen tág, ezért az életkorának megfelelően beszélgessenek vele sokszor, mindenről. Beszéljék meg vele az ő gyermekes dolgait és a családdal kapcsolatos eseményeket az ő értelmi szintjén, ezáltal a bizalmába fogadja a szüleit. Az esti mesék fontosak számára, fűzzék a mesékbe a napi eseményeket is. A fantáziadús gondolatait legszívesebben a rajzaiban mondja el, de sohasem azt rajzolja le, amit látott, nála a babakocsit is gőz fogja hajtani. A gyermekközösségekbe könnyen be fog illeszkedni, hamar sok barátja lesz. A kis pajtásait mindig segíteni fogja. Közvetlensége és nyíltsága azonban némi naivsággal is együtt járhat, ami becsaphatóvá és hiszékennyé teszi.

Babahoroszkóp 1. rész - Kos baba


Babahoroszkóp 2. rész -Bika baba
Babahoroszkóp 3. rész - Ikrek baba
Babahoroszkóp 4. rész - Rák baba
Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba
Babahoroszkóp 6.rész - Szűz baba
Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba
Babahoroszkóp 8. rész - Skorpió baba
Babahoroszkóp 9. rész - Nyilas baba
Babahoroszkóp 10. rész - Bak baba
Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja