SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Mire is számítson a szülő, ismerje meg gyermeke lelkét!

Lunczer Judit [cikkei] - 2011-08-22
Ki is vagyok én? A Nap, Naprendszerünk központi égiteste. Megtestesíti a tudatos ént, az mutatja meg, hogyan alakítjuk életünket. Ezzel szemben a Hold - mindenek előtt életünk első felében dominál - ez a tudattalan elv, és érzéseinkre reagál. A kisgyermek a Nap energiáit még nem tudja felhasználni, teljesen a Hold hatása alatt áll, és érzései vezérlik. A nap energiáit az első céltudatos tevékenységekkel kezdi használni. Amikor elkezd beszélni és önmagát is nevén nevezi.
Mire is számítson a szülő, ismerje meg gyermeke lelkét!

Amikor kimondja az „én”-t, akkor már megkülönböztette magát szüleitől, környezetétől. Itt jelentkezik saját akarata. A Nap jegyének kifejlődését először három-négy éves kora körül figyelhetjük meg.  A gyerek életére még ekkor is a Hold van a legnagyobb hatással, de itt már befolyásolja az Aszcendense, mely a születési órából számítható ki, és a Merkúr, a Vénusz és a Mars bolygó, illetve a karmikus jelölője. A Nap hatása még inkább csak a játékában figyelhető meg.  A  gyermek általában utánzáson keresztül tanul, ezért a szülők, a pedagógus a példaképe. Soha ne feledjük, mindig a gyermek választja a szülőt, ahová, és akihez leszületik. Mindennek van miértje, ez amit egy jó asztrológus és egy bepontosított horoszkóp megmutat. Ehhez viszont egy személyre-szóló horoszkópot kell készíteni, a többi csak általánosítás, ebben is van igazság  de törekedjünk a tökéletességre, ez az én mottóm.

kosA KOS jegyű gyermek

Nagy kezdeményezőkészséggel rendelkezik. A játékban, tanulásban akkor leli örömét, ha új utakon járhat, ha felfedezheti akár azt is, amit már előtte megtettek mások, de azt nem ismeri el.  Mindenben Ő maga akar dönteni, a szabályok csak kedvét szegik és ellenállást váltanak ki. Mindent maga akar kipróbálni, megtapasztalni, a szülői, testvéri, baráti tanácsokat nem sokra becsüli, és a tolerancia képessége elég alacsony, nehezen tud tekintettel lenni másokra. Inkább játszik egyedül, ha a környezete nem alkalmazkodik hozzá. Akkor legalább senki nincs az útjában. Szeret irányítani, hírtelen természetű, türelmetlen, de kellő pedagógiai érzékkel és türelemmel kezelhető, mert egy jószívű gyerek. Ami egy jó tanács, pár perc után, ha nincs ellenállás, és nem talál vitapartnert magának, lenyugszik és lehet vele érdemben együttműködni.

A Bika jegyű gyermekbika

Ő számára a legfontosabb a kényelem, az óvatosság, a türelem, a biztonság. Elemző, megfontolt típus, akinek több időre van szüksége mindenre. Amit viszont megtanult, és érdekli, azt nem felejti el. Tevékenységében nehéz megszakítani, nagyon erősen összpontosít, koncentrál, cselekvése szinte zen rituáléra emlékeztet. Képes annyira belemélyedni a tanulásba, vagy játékba, hogy egyszer csak a szeme lecsukódik, és ültében elalszik. Igényli, hogy rá figyeljenek, bátorítsák, dicsérjék, s ez sok erőt ad számára a további feladatokhoz, hogy ugyanolyan kitartással végezze. Viszont ha elpattan nála a húr, akkor öklelni is képes, mint a „bika”.  Az iskolakezdés számára nem nagy öröm, mert nem szereti a változásokat, kis időre van szüksége, míg átáll, abban az esetben is, ha a régi környezet és iskolatársak várják.

ikrekIkrek jegyű gyermek

Számára a játék, a tanulás egy a kíváncsisága kielégítésével. Nehezen tudja irányítani életét, de nagyon izgága és igyekszik. Hiányzik belőle a rugalmasság, és mindig az új irányelvekhez igazítja életét. A játékban, a tanulásban és minden szituációban felfedezhető nála az információra való éhsége és kapcsolatteremtő képessége. Minden olyan dolgot előnyben részesít, ahol csapatban lehet, és mindenhez van hozzáfűzni valója.  Nyitottsága az iskoláskor kezdetén a leginkább észrevehető, ez azért van, mert az iskolakezdés az életének az igazi kibontakozó korszaka. Újabb és újabb ismeretek, kapcsolatteremtési lehetőségek és ez nagyon felkelti érdeklődését. Hamarabb rásütik a bélyeget, hogy hiperaktív, pedig csak nehezebb lekötni figyelmét, mert állandóan szárnyal, és a legapróbb dolgokat is észreveszi. Amint beszédzavarokkal küzdene, leginkább a hadarás, ami jellemző, az abból adódik, hogy hírtelen túl sok dolgot szeretne közölni.

Rák jegyű gyermekrak

Mivel a Rák jegy uralkodó bolygója a Hold, és a gyermekeknek a képletében a Hold jelzései a legfontosabb iránymutatók, ebben az esetben a leginkább befolyásolja a viselkedését, hangulatát, az emberekkel való kapcsolatát a gyermeknek. Nagyon érzékeny, hullámzó a hangulata, nagyon fél a kockázatvállalástól, és hihetelnenül erős vágyat érez a biztonságos környezet kialakítására. Ahogy közeledik a kamaszkorhoz, a többi gyermekkel ellentétben, benne nem az akarat, hanem az érzelem erősödik. Szeretne örökre gyermek maradni, nem akar felnőni. Egész élete az otthon melegéről, a biztonságos fészekről szól, így csak olyan iskolában és közösségben érzi jól magát, ahol ezt megtalálja. Sokkal több szeretetre és odafigyelésre van szüksége, és több idő kell, míg megtalálja saját útját, barátait az életében. Érzelmi síkon, ha közelítenek hozzá, mindenre képes.

oroszlanAz Oroszlán gyermek

Minden olyan játék, tantárgy, vagy foglalkozás érdekli, amiben kreativitást talál. A lényeg, hogy a középpontban lehessen, ehhez mindenre képes. Nagylelkű és magabiztos fellépésével, akármennyi idős, bárkit képes megvesztegetni. Rá viszont az a jellemző, hogy szeretne minél hamarabb felnőtt lenni, pontosan azért, hogy ne szabják meg neki mikor és mit kell tennie, vagyis nem akar a felnőttek árnyékában élni. Már kisiskolás korában úgy tölti szabadidejét, hogy átveszi az irányítást a többiek felett, és kiosztja a feladatokat. Szeret szerepelni, de ha megszégyenítik, keményen visszavág az első adandó alkalommal. Fontos az elismerés, dicséret számára, de csak akkor kapja meg, ha meg is dolgozott érte. Nagyon jó színészi képességekkel rendelkezik, szeret nagyzolni, így mindig győződjenek meg a szülők több szempontból is arról, hogy az állítások valósak-e.

A Szűz gyermekszuz


Nagyon szerény, elemző és mindenkinél jobban vigyáz értékeire. Minél idősebb lesz a gyermek, annál inkább kifejlődik realitásérzéke és gyakorlatias, logikus gondolkodása. Ő az, aki szeret iskolába járni, mert belátja a tanulás és oktatás hasznosságát. Zsebpénzére vigyáz, mindig értelmes dolgokra akarja csak elkölteni és szabadidejét is hasznosan szeretné eltölteni. Egyre inkább megmutatkozik a hajlam benne arra, hogy az érzéseket kizárja, és csak az értelem, amire fekteti a hangsúlyt. Így egyre inkább meggondolja, hogy van-e értelme, hogy sírjon, ha valami bánat, vagy fájdalom éri. Tizenéves korától már köti magát a tényekhez és a részletekhez, és egyre kevesebb hangsúlyt fektet az életben az örömökre. Fontos számára az egészséges életmód, és táplálkozás, így támogatni kell ilyen irányú érdeklődését.

merlegA Mérleg gyermek

Mottója: Játszhatunk, tanulhatunk, tehetünk bármit is a világban, kérdés az, hogy egymással, vagy egymás ellen? Természetesen a válasza, harmonikus egyetértésben csináljunk valami szépet. Ő az a gyermek, aki szépen fejlődik, jól teljesít, kivirágzik, de csak abban az esetben, ha környezetében nyugalom van. Nagyon erősen függ környezetétől, és ha a levegőben egyet nem értés van, ne is várjunk tőle semmit. Rendszeresen békebíró szerepet ölt, mindig másokért fáradozik, de soha nem veszíti szem elől a célt, az pedig a saját boldogsága, vagy nyeresége. Nagyon kreatív tud lenni, de ahhoz viszont irányításra van szüksége. Tinédzserkorára megtalálja saját útját, de az állandóan erősödő én keresés, a mérlegnyelv kilengéseivel szembekerül. Saját akarata, ami sokszor makacsság, és a másokhoz való alkalmazkodásai, gyakori feszültségeket, vitákat generálnak.

A  Skorpió gyermekskorpio

Ő az, aki leginkább a mélységek felé tekint. Ahogy kimondta a gyermek az első „én”-t, azonnal a kreatív megoldásokat kezdi keresni. Legyen az akár játék, vagy bármilyen számára érdekes tantárgy elsajátítása. Figyelni kell rá, és nem szabad hagyni, hogy a felszín elvakítsa, és bíztatni, hogy addig kutasson, amíg a csillogás által takart valóságot megleli. Hajlamos lelki gondjait eltitkolni és inkább felvett nyers stílusával visszavágni, vagy távol tartani a többieket. Jól kezeli a krízishelyzeteket, és emiatt keresi is, mivel alkotó energiáit ezekben tudja kifejezésre juttatni. Különleges képességei vannak, különcnek tűnik, szereti a természetet és szüksége van a térre, szabadságra, így nehezebben illeszkedik be a közösségbe. Amennyiben valakit nem kedvel, az jobb, ha kerüli, és nem provokálja. Nagyon jó eszű, de csak arra emlékszik, amire Ő akar, ami számára fontos.

nyilasA Nyilas gyermek

Rá jellemző a „nagyon”. Korán megmutatja mennyire kreatív. Biztos, hogy Ő építi a legmagasabb homokvárat, vagy a legnagyobb Lego kastélyt. Ugyanis nála a nagyság, valami isteni felé, felfelé való törekvés. Fontos számára hogy az Ő rajza legyen a legszebb, Ő nyerjen a játékban, de két dologra oda kell figyelni kis kora óta a nevelésénél. Nagy az igazságérzete, így soha ne csapjuk be, és olyanért dicsérjük, ami tényleg viszonyítva a többiekéhez színvonalasabb munka, vagy elvégzett feladat. Nagyon nagy a gyerek mozgásigénye és imádja az állatokat. Adjunk neki lehetőséget a sportra, és az állatokkal való törődésre. Tanulmányaiban, mint életében is a szélsőségek megtalálhatóak, így teljesítménye hullámzó. Viszont a szerencse gyermeke, de azért tenni is kell érte, nemcsak várni a „csodát”.

A Bak gyermekbak

Befelé forduló, zárkózott viszont egy nagyon megbízható és koránál sokkal fejlettebb, értelmesebb, így szinte nem is mondhatjuk rá hogy gyermek, hanem mini felnőtt. Nagyon korán már világos és konkrét célokat tűz ki maga elé. Figyelembe veszi a lehetőségeket a fennálló normákat és lassan, de kitartóan elindul felfelé. Minél inkább kialakul az én tudata, annál inkább azon fáradozik, hogy olyan okos és megbízható legyen, mint felnőtt példaképe és ugyanolyan komolyan is vegyék. Fontos, hogy legyen gyerek, és játékra jusson ideje, bár csak az értelmes és célorientált játékokat kedveli. Hogy csontozata megfelelően fejlődjön, nagyon fontos számára a mozgás, a sport. Nagyon kemény és kitartó, jó harcos, aki nem adja fel. Ő aztán ha valamit tudni akar, először arra törekszik, hogy megértse a lényegét, s csak utána sajátítja el a logikus lényegét a dolognak.

vizontoA Vízöntő gyermek

Fontos, hogy amit csinál érdekelje, különben nem lehet lekötni figyelmét. Erős fantáziakészsége van, már pici korától kezdve minden érdekli, főleg ha technikai, műszaki dologról van szó. Mindig arra törekszik, hogy személyiségét kreatív játékokban tudja kifejezni, és rengeteg ötlete van. Türelme már annál kevesebb, hogy végig vigye és megvalósítsa elképzelését. A kitűnni vágyás, a különlegesség utáni vágy nagyon erős benne, ezért gyakran nehéz kielégítő megoldást találni. Nagyon fontos, hogy bátorságát ne veszítse el, ha kitartását nem is sikerül megőriznie.  Ami kisgyerekkorban még csak alkotó játék, az kamaszkorában az én tudat kreatív kifejező eszközévé válik. A gyerek, különösen iskolás korában, majd kamaszkorában igen akaratos. A jóindulatú tanácsokra, korlátozásokra is nagyon érzékenyen reagál, fellázad ellenük, vagy egyszerűen visszahúzódik.

A Halak gyermekhalak

Álmodozó, nem egy tervező típus, nehezen ismerhető meg igazi személyisége. Hagyja, hogy történjenek a dolgok körülötte.  Ahogy elkezdi saját énjét felfedezni és ébredezik csipkerózsika álmából, azzal a nehéz feladattal kell szembenéznie, hogy magát a külvilágot elhatárolja, és saját személyiségét a Neptunusz ködén át megtalálja. Nem igazán erre a világra született, ezért sokan nem értik meg, nem tudják kezelni. A szülők és a pedagógusok is, ha bele tudják magukat képzelni, az Ő mesevilágába, máris ott a közös nevező és egy kis kitérő fantáziálás után rájönnek, egy csiszolatlan drágakövet kell megmunkálniuk, de megéri a fáradtság. Nagyon ragaszkodó, és hálás gyerekek, akik nem akarnak csalódást okozni. Saját útjuk megtalálásához, és lényükhöz megfelelő munka kiválasztásához, s annak módszeréhez, sok időre van szükségük.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Milán életét a tanára mentette meg. Az iskolában tavaly ősszel tanulták meg az újraélesztést a pedagógusok egy tanfolyam keretében.
Álorvosok Szombathelyen: halálos betegségeket diagnosztizáltak idős embereken, majd drága gyógyszereket adtak el nekik a csalók

Álorvosok Szombathelyen: halálos betegségeket diagnosztizáltak idős embereken, majd drága gyógyszereket adtak el nekik a csalók

Magukat orvosnak kiadó és idős, beteg embereket megtévesztő csalókat ítélt el szerdán a Szombathelyi Törvényszék; a csoport tagjai súlyos, nem egyszer halálos betegségeket "diagnosztizálva" vették rá áldozataikat gyógyulást hozónak mondott termékeik megvásárlására - közölte a bíróság az MTI-vel.
Miért nehezebb ma anyának lenni, mint régen?

Miért nehezebb ma anyának lenni, mint régen?

Kétszer annyi időt töltünk a gyerekeinkkel most, mint régen. Háztartási gépek vesznek minket körül, rendelhetünk ételt főzés helyett, mégis néha úgy érezzük, hogy három is kevés lenne belőlünk. Mit csináltak másképp a nagymamáink, amikor pikk-pakk felneveltek három gyereket? Miért nehezebb ma anyának lenni?
Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

A lepkehimlő leggyakoribb tünetei a láz, orrfolyás, vörösség az arcon és a csipkeszerű kiütés, ami a törzs felől a végtagok felé terjed. Felnőttként a hosszan tartó ízületi fájdalom hívhatja fel a figyelmet a betegségre.
A szerkesztő ajánlja