SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Valentin napi szívügyeink

Családinet [cikkei] - 2011-02-10
Akár szeretjük, akár nem, mára már befészkelte magát az ünnepeink közé az angolszász eredetű szerelmesek napja. (Balmazújvárosban és Debrecenben úgy tartják, hogy e napon választanak párt a verebek.)
Valentin napi szívügyeink

A különböző magyarázatok közül a legelterjedtebb Szent Bálint püspök nevéhez fűzi az ünnepet, akit a 14. században éppen február 14-én végeztek ki keresztény hite miatt, s aki áldásos tevékenységének köszönhetően a szerelmesek és a jegyesek védőszentjévé vált. Szállóige lett az az állítólagos aláírás, amit a börtönből küldött utolsó levele alá illesztett: „ A Te Bálintod” (Your Valentine). Erre a rövid mondatocskára vezethető vissza, hogy ezen a napon szíves üzenetekkel lepik meg egymást a szerelmesek, és állítólag ez az a nap, amikor az elmaradt születésnapi vagy más, jeles napokra vonatkozó, ámde elfelejtett jókívánságokat is be lehet pótolni. Összeállításunkban annak jártunk utána, hogy állunk szívügyekben.
Valentin nap szív alakú egér
1. Szívünk egere

Netfüggőknek, PC-imádóknak kiváló ajándék. Szinte a tenyerünkben dobog, miközben szívhez szóló üzenetet küldünk a párunknak. Elönt minket a szeretet, amikor ide-oda kattintgatunk a közösségi oldalakon, s éppen párunkkal készült legutóbbi közös fotónk akad a kurzor hegyére... Figyelem, inkább csajos ajándék, férfiaknak kizárólag otthoni használatra! Az irodában egy kicsit ciki.


Valentin nap kőszív2. Kőszív-lágyító

Ha engesztelésre vágysz, ha úgy érzed, elhanyagolnak, ha nem szeretnek eléggé, ha viszonzatlan szerelemben vergődsz, akkor felhívhatod párod vagy a kiszemelt úr vagy hölgy figyelmét ezzel a kőszívvel. Ha viszont szerencsés vagy, és minden klappol az életedben, akkor azért jó választás, mert mindig a zsebünkben hordható, jólesik megsimogatni a kenyai kezek által simára csiszolt szappankő felületét, miközben a kedvesünkre gondolunk.


Valentin nap szíves kacsa3. Ez nem kacsa!

Vagy mégis? És egyszerre rögtön három különböző színben… Partikelléknek hirdetik, bizonyára jól is mutat, de arra is kiváló, hogy az ajtótól elvezesse a párunkat egészen az ajándékig. Vagyis a gyertyákkal körberakott, csábító illatú habfürdővel felturbózott fürdőkádig - és hozzánk.
Mivel a kacsák kicsik, ezért a háromévesnél fiatalabbak kezébe inkább ne kerüljenek. A Valentin-nap amúgy is a nagyobbak számára jelent valamit.



Valentin nap szív alakú jégkocka tartó4. Jégből vagyok, talán fel sem olvadok?



De bizony!
Ezek a szívek nem fogják jegelni a Bálint-napi hangulatot túl sokáig, csak ameddig szükséges. A bulizást, partizást kedvelőknek bizonyára tetszeni fog, ahogy a koktélcseresznyével versenyt úszik a jégszív. A színét úgy változtathatjuk, hogy különböző színű folyadékokat fagyasztunk le benne. A házasságra készülők belepottyanthatják akár a gyűrűt is, csak egy pillanatra se veszítsék szem elől…


valentin nap szív alakú sütemény5. Konyhatündéreknek

A férfiak szívéhez állítólag a gyomrukon keresztül vezet az út…
Ajánlónkban egy szemrevaló, és minden bizonnyal ellenálhatatlan becserkészési módot szeretnénk bemutatni. Gyakorlott háziasszonyok formára szabhatják a kedvenc süteményüket, mindössze a piros ételfestékről nem szabad elfeledkezni.
A kezdők pedig bízzanak az ösztöneikben és a gasztroblogok szerzőiben...



Valentin napi csokoládé szív6. Csokifüggőknek

Elmaradhatalan, kikerülhetetlen, visszautasíthatatlan, leküzdhetetlen: csoki mindenek felett. A Valentin-napi csokiszívek a legkülönbözőbb kiszerelésben lesnek ránk a boltok polcairól. De csokiszív-nyalókát kapott már valaki ajándékba? Ráadásul organikus csokoládéból, újrahasznosított papírból készült csomagolásban... Az ötlet egyedi, de bizonyos részletektől eltekintve otthon is megvalósítható. A kísérőkártyát ne felejtsük el!


valenti napi idézetek+1 ötlet

Ha van gyakorlatunk a nemzetközi internetes vásárlásban, no és 10 dollárunk, megvásárolhatjuk ezt a rendhagyó, szórakoztató és tartós Valentin-napi ajándékot, mely valahol a szerencsesüti és a planétás papagáj között helyezkedik el félúton. Ha nincs időnk, pénzünk, bátorságunk ahhoz, hogy rendeljünk, magunk is elkészíthetjük. Szükségünk lesz hozzá egy tartalmától megfosztott szív alakú desszertes dobozra, papírra, nyomtatóra, és annyi idézetre és/vagy szíves üzenetre, jóslatra, amennyi a dobozunkba csak befér. A cetlik számát a papír összepödrésével tudjuk szabályozni: minél szorosabbra tekerjük, annál több fér bele. Az igazán profik mellékelnek a dobozhoz egy piros szalaggal átkötött csipeszt is!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja