A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt az almaszezon! 4 egyszerű almás recept - az Utódok főszereplőinek ajánlásával

Családinet - 2015-09-18
A hazánkban szeptember 19-én a Disney Csatornán debütáló Utódok című film egy dinamikus zenékkel és táncjelenetekkel színesített történet, amely az idilli Auradon királyságban játszódik. Ben, a Szépség és a Szörnyeteg fia veszi át a trónt, és az első kiáltványa az, hogy megengedi Demóna, Szörnyella, Jafar és Boszorka tinédzser gyerekeinek, hogy belépjenek Auradon földjére, és együtt járjanak iskolába a Disney hősök gyerekeivel. A filmet Az Emmy-díjas Kenny Ortega ("High School Musical") rendezte és koreografálta.
Itt az almaszezon! 4 egyszerű almás recept - az Utódok főszereplőinek ajánlásával

A főszereplők kedvenc almás receptjeiből válogattunk.
 

Boszorkány Almák - A Gonosz királynő lányának, Malnak a kedvence

Martha Stewart receptje alapján, igazán boszorkányos almákat készíthetsz. Garantált lesz a siker!
 

Hozzávalók
 

  • Vaj (sótlan)
  • 2 bögre cukor
  • ¾ bögre víz
  • fél bögre kukorica szirup
  • fél evőkanár piros ételszínező
  • 6 közepes alma
  • hurkapálcák


Elkészítése

  1. Egy serpenyőbe, ami már jól fel van melegítve, öntsd bele a cukrot, a vizet, a szirupot, az ételszínezéket. Magas hőfokon melegítsd fel forrásig, aztán vedd le egy nagyon picit a hőmérsékletet. 20 percig melegítsd.
  2. Addig, szúrd bele a hurkapálcikákat az almákba. Majd a még meleg szirupba nyomd bele. Gyorson kell dolgoznod nagyon, különben a szirup megszilárdul.
     

Almás-diós muffin – Demóna lányának, Evie-nek kedvence receptje

Ez, az otthon is könnyen elkészíthető, egészséges almás-diós muffin recept, egyszerre egyesíti a reggeli könnyedséget az isteni édességek élvezetével.
 

Hozzávalók
 

  • 2 bögre liszt (bármilyen típus)
  • ½  bögre cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál örült fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 2 tojás
  • ¾ bögre tej
  • 1 alma (aprítva)
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/3 bögre dió (aprítva)
  • ¼ bögre barnacukor
     

Elkészítése

  1. A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
  2. Egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
  3. Egy közepes edényben a tejjel együtt felverjük a tojásokat. Összekeverjük a felaprított almadarabkákat az olvasztott vajjal. Az almás mixet hozzáadjuk a lisztes keverékhez és addig keverjük, míg egységes masszát nem kapunk. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük a tésztával.
  4. A diót, a barna cukorral és az őrölt fahéjjal összekeverjük. Az így kapott keveréket egyenlő arányban a tésztára helyezzük.
  5. 20-25 percig sütjük. Leellenőrizhetjük úgy, hogy egy fogpiszkálóval a tészta középébe szúrunk, ha azt kihúzzuk és tiszta marad, akkor jó a muffin. Félig kihűlt állapotban kivesszük és melegen tálaljuk. 
     

Fűszeres alma chips – Jafar fia, Jay egyik kedvence

Könnyű elkészíteni. Snacknek vagy köretnek ajánljuk, Olia Hercules receptje alapján. 
 

Hozzávalók
 

  • 1-2 nagyobb alma, vékonyan felvágva
  • 70 g pekándió (természetesen kesudió, dió, mandula is jó hozzá)

A sziruphoz:
 

  • 50 g cukor
  • 50 ml víz
  • 1 fahéjrúd
  • 1 vanília rúd
  • 2 cardamom mag
  • 1 hosszú bors
  • 1 citrom leve
  • egy csipet só
     

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 110 fokra. Addig a sziruphoz valókat tegyük egy kis serpenyőbe (kivéve a sót).  Alacsony hőfokon kevergetve addig melegítsük, amíg a cukor felolvad, azután vegyük magasabbra a hőmérsékletet és 3-4 percig sűrítsük a szirupot, amíg nem lesz sűrű.
  2. Egy sütőtálcára tegyünk sütőpapírt, tegyük rá az almaszeleteket és öntsük nyakon a sziruppal, itt adjuk hozzá a sót is. A diókat is forgassuk bele a serpenyő alján maradt szirupba és terítsük el egy másik tálcán.
  3. Tegyük be a sütőbe azt a tálcát, amin a diók vannak és süssük 30 percig, majd ehhez tegyük hozzá az almákat a másik tálcáról és egy óráig süssük őket.
  4. Amikor kész, akkor melegében vegyük el a tálcáról és egy légmentes dobozban tároljuk őket. 
     

Almás, cheddaros tócsni – Szörnyella fiának, Carlosnak az egyik favoritja

Könnyű elkészíteni. Az egyik legjobb kombináció a sajt és alma, Adrianna Adarme receptje alapján.
 

Hozzávalók
 

  • 3 nagy alma, félbevágva
  • 1 citrom leve
  • fél teáskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet őrölt bors
  • 1 nagy tojás
  • 70 g reszelt cheddár sajt
  • olaj
     

Elkészítése

  1. Reszeld le az almákat, add hozzá a citrom levét és a sót, majd hagyd állni kicsit, körülbelül 5 percig.
  2. Tedd egy kis tálba a lisztet, sütőport, borsot és keverd össze őket. 
  3. Miután letelt az öt perc, facsard ki kézzel az almából a levet, és öntsd bele az almákat abba a kis tálba, amiben a liszt és sütőpor van. Tedd bele a tojást (sárgáját és fehérjét is) és a sajtot. Keverd össze.  Ha túl híg, adj hozzá még egy kis lisztet. Kis masszákat kell majd szakítanod belőle, olyan legyen az állaga, mint a krumplis tócsni esetében. Ne legyen folyós, de kőkemény se legyen.
  4. Hevítsd fel az olajat. A masszából lapos, féltenyérnyi kis adagokat kell majd formáznod, ha sikerült, tedd az olajba a kis masszákat és 1-2 percig süsd mindegyiknek mindkét oldalát, míg barna nem lesz. Majd tedd a tócsnikat valamilyen papírra, törlőkendőre, hogy felszívja az olajat. Tejföllel, kis borssal máris tálalhatod!
Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja