SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vacsora 7 (vagy kevesebb) hozzávalóból

Családinet [cikkei] - 2010-05-04
Ha a hosszú, fárasztó nap után nincs kedved bonyolult, többfogásos vacsorát készíteni, akkor válaszd ki az alábbi receptjeink közül valamelyiket. Ezek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és nincs szükség sok hozzávalóra sem.
Vacsora 7 (vagy kevesebb) hozzávalóból

Barbecue-s, bacon-os hamburgerek

Hozzávalók 6 személyre:

  • 8 szelet pulyka baconszalonna
  • 1 csomag darát pulykahús ( 56 dkg)
  • 1/2 csésze (28 g) French’s pirított hagymakarika
  • 8 evőkanál üveges barbecue szósz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1/4 teáskanálnyi őrölt feketebors
  • 6 db  angol zsemle

Elkészítés:
1. Melegítsd fel a grillt  vagy sütőlapot közepes hőfokra. Kapcsold be az elektromos grillsütőt!
2. Piríts 7 percig közepes méretű sütőben, közepes lángon 6 szelet bacont! Tedd félre! Darabold fel a maradék 2 szelet bacon szalonnát és helyezd egy nagy tálba!
3. Add a darált pulykahúst, a pirított hagymát, 2 evőkanályni barbecue szószt, a feketeborsot és a Worcestershire szószt a baconhöz! Keverd össze alaposan! Oszd szét a keveréket 6 pogácsányi adagra!
4. Grillezd a húspogácsákat 6 percig! Fordítsd meg őket majd grillezd további 5 percig, illetve addig amíg a serpenyő hőmérője 160 fokos belső hőmérsékletet nem jelez. Ezalatt a 3 perc alatt pirítsd meg a zsemléket, közben fordítsd meg őket egyszer!

Tálalás: Helyezz egy húspogácsát minden kettévágott zsemle alsó felére! Tegyél minden húspogácsa tetejére 1 evőkanálnyit a megmaradt barbecue szószból és 1 szelet piritott bacon szalonnát félbehajtva! Helyezd rá a zsemle tetejét és tálalhatod is!

Villámgyors zöldséges lasagna


Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csomag (22,5 dkg) csavart tészta
  • 1 doboz (42 dkg) félzsíros ricotta sajt
  • másfél csészényi feldarabolt félzsíros mozzarella sajt
  • 1 csomag (45 dkg) fagyasztott vegyeszöldség
  • 1 üveg (45 dkg)  sűrű marinara szósz

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra! Fújd be a serpenyő felét olivaolaj spray-vel! Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően! Tegyél félre fél bögrével a főzővizből! Szűrd le a tésztát, öblítsd le hideg vízzel!
2. Amíg fő a tészta, keverd össze a ricottát, 1 csésze mozzarellát és a zödségeket!
3. Egy nagy tálban keverd össze a tésztát a marinara szósszal és a megmaradt főzővízzel! Tegyél 3 csészényit a tésztás keverékből a serpenyőbe! Oszlasd el a ricottás keveréket a tésztán! Öntsd a tetejére a maradék tésztát és szórd meg a maradék mozzarella sajttal!
4. Süsd 20 percig, amíg szépen megolvad a sajt.

Ropogós lazac


Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál mézes mustár
  • 4 db 12 dkg-os lazacfilé
  • 1 konzerv (8 dkg) sült hagyma
  • 4 csészényi spenótlevél

Elkészítés:
1. Kend a mézes mustárt a lazacszeletek tetejére, ezt követően tegyél rá sült hagymát! Helyezd a lazacot egy alufóliával bélelt tepsibe és tedd 175 fokos sütőbe 12-14 percre! Helyezd a spenótleveleket egy nagy üvegtálba, majd rakd a mikrohullámú sütőbe 1 percre (vagy szolgáld fel frissen)! Tálald a lazacot a spenótra téve!

Görög pizta zaziki-vel
 
Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 pohár natúr joghurt
  • 1 csomag (28 g) kertész salátaöntet porkeverék
  • 1 kis uborka meghámozva, kimagozva és felkockázva
  • 1,5 (7 dkg) darált marhatarja vagy darált bárányhús  
  • 6 normál méretű pita (15 cm-es)
  • 6 levél zöldsaláta
  • 1 közepes méretű paradicsom kimagozva és feldarabolva

Elkészítés:
1. Keverd össze az 1 pohár joghurtot és a salátaöntet-keveréket egy közepes méretű tálban! Önts át belőle egy fél pohárnyit egy másik tálba és tedd félre! A tálban maradt joghurtos keverékhez adjál egy fél pohár natúr joghurtot és uborkát! Tedd hűtőbe a tálalásig!
2. Kapcsold be az elektromos grillsütőt!
Add a darált húst az imént félretett fél pohár joghurthoz, majd alaposan keverd össze! Oszd 6 egyenlő részre és formáld egyenként 9 cm-es húspogácsákká! Helyez a grillsütő serpenyőjébe a húst!
3. Pirítsd a húspogácsa mindkét oldalát 7 percig, illetve mindaddig amíg a serpenyő a 71 fokos hőmérsékletet el nem éri!
4. Vágd le minden pita felső részét, majd később még felhasználjuk. Tölts minden pitába salátát, húst, uborkás-joghurtos szószt és paradicsomot!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja