SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ügyeskedjünk! Ötletek gesztenyéből - Varázsoljunk állatkertet!

Családinet [cikkei] - 2009-11-13
Mennyi minden készülhet gesztenyéből! Elfogytak az ötleteid? Segítünk!
Készíts oroszlánt, elefántot, kígyót, zsiráfot, és egy struccot!
Ügyeskedjünk! Ötletek gesztenyéből - Varázsoljunk állatkertet!

Hozzávalók:
  gesztenye, 
  makk, 
  kisebb ágak, 
  tollak, 
  parafa dugó (karikákra vágva), 
  fogpiszkáló, vagy gyufaszálak,
  hurkapálca, 
  narancssárga, világoskék barkácsfilc, (anyag)
  narancssárga modellfilc, (A modellfilc nagyon korszerű anyag modellek és álarcok, kisebb dekorációk készítésére)
  fekete normál filctoll
  csomagkötöző zsinór,
  ár, a gesztenyék kifúrásához.

gesztenye figurál1. A frissen gyűjtött termésekbe még könnyen beleszúrható a fogpiszkáló, ami az állatok nyakát és lábát fogja képezni. A megszáradt makkokat, gesztenyéket felnőtt lyukassza ki árral, vagy kézi fúróval.
Mindegyik állat fejét fogpiszkálóval erősítsük a testre. Az arcokat filctollal fessük ki.

2. Az oroszlán farkát csíkra vágott barkácsfilcből készítsük, a sörényét pedig modellfilcből vágjuk ki. Úgy helyezzük a test és a nyak közé, hogy rászúrjuk a fogpiszkálóra.

3. Az elefánt  megáll a félbe vágott makkokon, melyeket fogpiszkálóval tudunk a testhez rögzíteni. Az ormányt és a füleket filcből vágjuk ki és ragasszuk fel. Az agyarakat rövidre tört fogpiszkálóból szúrjuk az ormány mellé.

4. A kígyót makkokból tudjuk elkészíteni, mégpedig úgy, hogy rövid fogpiszkálódarabokkal rögzítjük egymáshoz. A nyelvét egy előre kifúrt lyukba tesszük

5. A zsiráf nyakát kb. 8 cm hosszúságú hurkapálca fogja képezni. A füleket filcből ragasszátok a makkra, a két kis szarvat pedig rövid fogpiszkálóból szúrjátok  bele. Farkának erősítsetek rá csomagkötöző madzagot.

6. A struccot két lapos gesztenyére állítsuk, a lába két fogpiszkáló lesz, a farkát két tollból készítsük el, két szárnyát a tölgy szárnyas terméséből, fejét pedig makkból, melyet fogpiszkálóval rögzítünk.

7. Készítsünk kifutót az állatoknak:

A kerítést vékony ágak fogják képezni. Egy elem felépítése: 2 db 7 cm-es cölöp, 2 db 15 cm-es gally, (az ágakat a megfelelő hosszúságúra vágjuk). A két záró elemet egymást keresztezve erősítjük a cölöpökre a csomagkötözővel. Könnyebben megy, ha az egyik összetartja gallyakat, a másik pedig kötözi. A két cölöpöt beleállítjuk két parafakorongba Ezen fog állni a kerítésdarab.

 
Indexkép: www.foter.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Egy 37 éves családapa, aki tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, életét vesztette, miután nem merte beadni magának az életmentő adrenalininjekciót. Két gyermeke maradt félárván.
Alacsony fehérvérsejtszám? Ezért kell komolyan venni!

Alacsony fehérvérsejtszám? Ezért kell komolyan venni!

Alacsony fehérvérsejtszámot vírusfertőzések, csontvelő- és autoimmun betegségek, valamint daganatellenes kezelések is okozhatnak. Dr. Halm Gabriella, belgyógyász, hematológus, a Trombózis- és Hematológiai Központ orvosa arra hívja fel a figyelmet, hogy a leukopéniával elsősorban azért kell foglalkoznunk, mert fennáll a veszélye annak, hogy az alacsony fehérvérsejtszám, illetve a sejtek hibás működése mellett a szervezet nem képes megfelelően védekezni a fertőzések ellen.
A szerkesztő ajánlja