SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezért tilos a bevásárlókocsi kosarába tenni a gyereket! (Te szoktad?)

Gáspár Katalin [cikkei] - 2021-03-17
Rettenetesen rossz szokás, mégis úgy terjed, mint a Covid (vagy gyorsabban?) - mi pedig elmondjuk, hogy azon kívül, hogy egyáltalán nem higiénikus, miért rossz még, ha a bevásásárlókocsi belsejében utazik a gyereked.
Ezért tilos a bevásárlókocsi kosarába tenni a gyereket! (Te szoktad?)

Rengetegszer látjuk, amikor vásárolni megyünk, hogy a gyerekek számára kialakított ülés helyett a szülők a bevásárló kocsi belsejébe teszik a gyereket. A gyerek számára ez lehet, hogy vidám móka, viszont a valóságban egyáltalán nem jó, és nem véletlen, hogy a kocsin kialakítottak egy gyerekülést. Érdekes módon ez nem függ társadalmi státusztól, a kültelki hypermarketben a rizsrakétából kikászálódóknál éppen úgy megfigylehetjük, mint a Rózsakertnél, ahol a hibrid Lexusból szállnak ki luxusék. Ez sokkal inkább a józan észtől függ.

Az áruházak többsége mindent megtesz!

A legtöbb áruház kínál babák számára használható csecsemő fekvőhelyes kocsit, sokfelé van autós bevásárlókocsi, hogy a gyerek jól érezze magát és szintén sok áruházban van apróbb, színes bevásárló kocsi, hogy a kicsi gyerek is tolhasson valamit. A boltok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az aprótalpú vásárlónép a legjobban érezze magát, és a legnagyobb biztonságban legyen. A legtöbb helyen a biztonsági őrök feladatai közt is ott van, hogy az árurekeszben utaztatott gyerekek szüleinek szólniuk kellene. Persze nem mindenki meri. 

Ne szólj bele, magánügy! Vagy mégsem? 

Sokszor a többi vásárló jelzi nemtetszését, vagy néz csúnyán arra a családra, vagy anyukára, aki így utaztatja a csemetéjét. Persze mindig sértődés a vége, mert nem tudunk kedvesen szólni, ezért aki hibázik, védi a maga igazát és sértődötten tovább robog, a gyerek meg röhög a markába a kocsin belül. Akinek szólnia kéne, inkább félre néz, mert kerüli a konfrontálódást. Józan szó pedig kevés van. 

 

Nem higiénikus és balesetveszélyes! 

A gyerek  piszkos lábával, cipőjével ül a frissen szelt kenyér, és más árucikkek között. Ez még lehetne magánügy, hiszen bárki ehet sáros ételt, ha ahhoz van gusztusa, és a bevásárló kocsik kint a szabadban dekkolnak, valóban nem túl tiszták. Azonban gyakori, hogy a gyerek beledézsmál a kocsiban lévő, még ki nem fizetett árucikkekbe úgy, hogy a szülő észre sem veszi. Esetleg kidobál ezt-azt (életkortól és neveltségtől függően). Tönkre is tud tenni dolgokat, ha eléri őket, beleehet-ihat abba, ami nem neki való. De a legfőbb ok, hogy ha véletlen másik kocsival koccan a miénk, nekikoccan egy terelő akadálynak, vagy pultnak, a gyerek szörnyen csúnyán megütheti magát. Ezt pedig egyetlen szülő, egyetlen bolt sem szeretné. Szóval ha eddig megengedted, mától ne tedd és inkább utaztasd a gyereket ott, ahol a számára kialakított hely van a kocsin. 
 

(Képforrások: CanvaPro és depositphotos

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja