SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A pszichológusok figyelmeztetnek: ha feláldozod magadat a gyerekeidért, nem fognak tisztelni téged

Családinet [cikkei] - 2021-02-09
Ha feláldozod magadat a gyerekeidért, nem fognak tisztelni téged.
A pszichológusok figyelmeztetnek: ha feláldozod magadat a gyerekeidért, nem fognak tisztelni téged

Természetes, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben.

De vannak olyan szülők is, akik teljes mértékben feláldozzák magukat a gyerekük érdekében. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nagy hiba, mert ezzel azt kockáztatják, hogy elveszítik a gyerekeik tiszteletét.
 

Ne légy szolgálatkész a gyerek előtt

A szakértők szerint az a legnagyobb hiba, ha a szülők alázatosak a gyerekeikkel szemben. Ha mindent megengedsz nekik, lassan elveszíted a tiszteletet, ami járna neked.

Nem normális, ha az életed szülőként csak abból áll, hogy a gyerekeid vágyaira és problémáira koncentrálsz, ahogy az sem, ha mindent megoldasz helyettük.

A szakértők szerint az igazán boldog szülő képes arra, hogy időnként kimozduljon otthonról a barátaival, anélkül, hogy bűntudatot érezne amiatt, hogy otthon hagyta a gyerekét.

Másrészt a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy ne ismételgessük a végtelenségig a gyereknek, hogy tanulnia kell. Elsőre is hallani fogja. Csak akkor válhat felelősségteljes felnőtté, ha elsajátítjuk ezt a hozzáállást.

David Eberhard svéd gyermekpszichiáter szerint, egy igazi tragédia következhet be, ha a szülők mindennek eleget tesznek, amit csak a gyerekek akarnak.

Forrás: filantropikum.com

Fotó: RODNAE Production a pexels.com-on

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja