SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

17 ajándék, amit a gyerekeink soha nem fognak elfelejteni

Családinet [cikkei] - 2019-07-03
Ne azt tanítsd a gyerekednek, hogy a pénz a legnagyobb érték, inkább mutasd meg neki, hogy a boldogságnak mekkora ereje van. Tanítsd meg, hogy a dolgokat értékelje, és ne az ára miatt váljon valami értékessé vagy értéktelenné.
17 ajándék, amit a gyerekeink soha nem fognak elfelejteni

Ajándékozz élményt számára, és ne anyagi értéket! Ne próbáld drága ajándékokkal levenni a lábáról, inkább valami olyat adj neki, amire évtizedek múlva is emlékezni fog. Ezt a 17 ajándékot soha életében nem fogja elfelejteni a gyereked!


1. Elismerés

Néha egyetlen szó is elég ahhoz, hogy érezze, igenis értékeled, és elismered az elért eredményei miatt. Elfogadod, tiszteled, nem korholod állandóan amiatt, hogy nem elég jó, és nem hasonlítgatod állandóan a szomszéd gyerekéhez.


2. Ösztönzés

Ne akadályozd abban, hogy álmait kövesse, sőt, ösztönözd inkább. Akkor is biztasd, ha nem feltétlenül értesz egyet az álmaival: ha látod, hogy mindent megtesz egy bizonyos cél elérése érdekében, soha ne hátráltasd. Tanítsd meg, hogy soha ne adja fel, harcoljon az álmaiért.


3. Megértés

Az élet soha nem fenékig tejfel, ezért ha a gyerek hibázik, ne támadj neki azzal, hogy “én megmondtam”, inkább tanúsíts megértést és együttérzést. Figyelj oda rá, és próbáld megérteni.


4. Köszönet

Az egyik legfontosabb dolog, amit a gyereknek adhatsz, az a köszönet. Még ha véletlenül úgy is gondolnád, hogy kötelessége ezt vagy azt megtenni érted, akkor is köszönd meg neki.


5. Önismeret

Az ember életében a siker felé vezető úton az egyik legfontosabb dolog, hogy meg tudja fogalmazni a vágyait, álmait, legyen egy önmagáról alkotott képe. Tanítsd meg neki, hogy meg tudja határozni, ki is ő valójában.


6. Bátorítás

A szavaid igen nagy befolyással lesznek a gyerek életére. Próbálj a lehető legpozitívabb lenni, ne vetítsd rá állandóan az életről alkotott szörnyű elképzelésed. Azok a szavak, amiket neki mondasz, kétségbeesetté vagy épp ellenkezőleg: reménytelivé változtatják az egész életét.


7. Hűség és szerelem a párkapcsolatban

A hűség nem csak a fizikai hűséget jelenti a házasságon belül, hanem a szív, a lélek, a szem, és a gondolat hűségét is magába foglalja. A gyerek később felnőttként olyan párkapcsolatot fog kialakítani, amilyen mintát otthon látott.


8. Nagylelkűség

Ha arra tanítod a gyereket, hogy nagylelkű legyen veled és a közvetlen környezetével, akkor önzetlensége később az egész világra kiterjed.


9. Őszinteség

Az a gyerek, aki egy őszinte családban nő fel, őszinte lesz szüleivel, és később felnőttként a munkahelyén, baráti körben, szűkebb és tágabb közösségében is őszintén fog reagálni a világ dolgaira.

(Kapcsolódó cikkünk: Mit jelent valójában az őszinte anya-gyerek kapcsolat?)

10. Remény

Tanítsd meg a gyerekednek, hogy bármi történjék is, mindig reménykedjen, tudja, hogy a világon minden okkal történik, és mindenre van megoldás. Így válik majd rugalmassá, és a nehezebb helyzetben sem veszti el a fejét.


11. Ölelés

A gyerek legyen akárhány éves is, a szülő számára mindig gyerek marad. Ne feledd el megölelni, megpuszilni a gyereked, hiszen személyisége fejlődése szempontjából nagyon fontos a fizikai kötődés. Az ölelés a biztonságérzet alapja.

(Kapcsolódó cikkünk: Minél több ölelésben van része egy gyereknek, annál intelligensebb lesz)


12. Szeretet

A szeretet a legfontosabb dolog, amit egy szülő adhat a gyermekének. A szeretet kimutatására és befogadására való készség egy életre meghatározza a gyerek életét.

Olvasd el ezt is: Így hat a gyerek életére, ha kimutatod a szeretetedet


13. Közös étkezések

Egy családban, ahol naponta nincs legalább egy közös étkezés, nehezebben tud kialakulni a kötődés, összetartozás érzése.


14. Természet

Menjetek sokat kirándulni, mutasd meg a természet szépségeit a gyereknek. A természetszeretet együttérzőbbé, érdeklődőbbé és jobb közérzetűvé varázsolja a kicsit, testileg és lelkileg egyaránt.


15. Lehetőségek

Sokan azt gondolják, hogy ha nincs elég pénzed, akkor nincsenek is lehetőségeid az életben. Ne korlátozd a gyereket a pénz hiánya miatt, nem a pénz által mutathatod meg neki az élet szépségét. Ha nincs pénzed egy négycsillagos hotelre, menjetek túrázni sátorral: meglátod, mennyi csodálatos élménnyel gazdagodtok.


16. Optimizmus

A pesszimisták nem változtatják meg a világot, az optimisták viszont igen. Soha ne az élet árnyoldaláról beszélj csak neki! Az állandó panaszáradatnak és elégedetlenségnek semmi értelme nincs.


17. Idő

Az idő ajándék, ne pazarold el soha felesleges dolgokra. Gondold jól át a napod, cselekedj tudatosan. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig csak dolgoznod kell. Adj időt magatoknak a szórakozásra és a pihenésre is.

Forrás: filantropikum.com 
Kép: PublicDomainPictures / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja