SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Nevelési célzattal kényszerítette rá a fiát, hogy 24 órán keresztül játsszon a telefonján

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-22
Azon kapta a kamasz fiát az apa, hogy éjszaka is a telefonján játszik. Büntetésből ezért nem hagyta aludni, és iskolába sem küldte be: helyette arra kényszerítette, hogy ne hagyja abba a játékot. Mutatjuk, mi lett a vége.
Nevelési célzattal kényszerítette rá a fiát, hogy 24 órán keresztül játsszon a telefonján

/Kiemelt képünk illusztráció/

Nem szokványos büntetést választott az apa

Mit tenne a szülő olyan helyzetben, ha azon kapná a 11 éves fiát az éjszaka kellős közepén, hogy a telefonján játszik? Sokan valószínűleg eltiltanák a gyereküket a mobiltól, elvennék tőle egy időre. 

Egy sencseni apa azonban teljesen más büntetési módszert választott, amikor hajnali fél kettőkor rajtakapta a fiát, hogy telefonján játszik. Azt mondta, addig játszhat, amíg akar, de nem aludhat el közben. Történetükről a Mirror számolt be. 

Az apa egy kínai közösségi oldalra töltött fel egy videót a módszeréről, és kifejtette, mennyire reméli, hogy fiát sikerül 24 órán keresztül játékra bírnia. Így szerette volna ugyanis megtanítani neki, hogy milyen káros az egészségre, ha alvás helyett játszik. 


17 óra után könyörgött az apjának, hogy hadd aludhasson

Reggel fél nyolckor még játszott a fiú, de utána már kezdett álmos lenni, és délután fél kettőkor el is aludt. Az apja azonban - aki az iskolába is beletelefonált, hogy fia nem megy be - felébresztette. Ezután még játszott egy darabig a fiú, de 17 óra után már könyörgött, hogy hadd aludhasson, és bocsánatot kért az apjától. 

Megígérte, hogy soha többet nem fog játszani lefekvési idő után. Ezt egy levélben is leírta az apjának a számítógépén. 

Az apa terve ugyan bevált, de nem ajánlja másoknak ezt a fajta nevelési módszert. Azt még hozzátette, hogy fia szorgalmas az iskolában, jó jegyei vannak és eleget van szabad levegőn is. 

Korábban arról írtunk, hogyan vélekedett Vekerdy Tamás a képernyőnézésről, ami hasonló függőséget tud kialakítani, mint a drog. A szakember azt javasolta, hogy iskoláskorig ha lehet, semmilyen képernyőt se nézzen a gyerek. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja