SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ismert pedofil zaklatja a pécsi gyerekeket - 13 dolog, amire tanítsd meg gyermeked!

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-03-28
Legutóbb egy 9 éves fiú nyomába eredt egy, a rendőrség által is ismert pedofil Pécsen. Bár a gyereket hosszan kísérgette, és arról kérdezgette, akar-e a barátja lenni, konkrét bűncselekményt nem követett el, így a hatóságok egyelőre tehetetlenek - értesült az Okpecs.hu.
Ismert pedofil zaklatja a pécsi gyerekeket - 13 dolog, amire tanítsd meg gyermeked!

Az egyik belvárosi iskola értesítette a szülőket arról, hogy március 4-én egyik tanulójukat hosszabb ideig kísérte és kérdéseivel zaklatta egy férfi. A szülők az eset után feljelentést tettek a rendőrségen. A kisfiú a bemutatott fényképek alapján felismerte zaklatóját, egy, a rendőrség előtt is ismert pedofil férfit, és a térfigyelő kamera is rögzítette, hogy az illető a gyerek mellett sétált.

Kimondott bűncselekmény hiányában a rendőrség nem vehette őrizetbe a férfit, a környékbeli iskolákba azonban figyelmeztető levelet jutattak el, és ígéretet tettek arra is, hogy a kora délutáni órákban fokozottabb rendőri és polgárőri jelenléttel igyekeznek elejét venni a hasonló kellemetlenségnek és a súlyosabb bűncselekményeknek egyaránt.


Tanácsok pedofilok ellen

Bár a legtöbb szülő az utcán felügyelet nélkül közlekedő gyerekeket tartja a pedofilok legfőbb áldozatainak, a legtöbb hasonló eset az ismeretségi körön belül vagy az interneten történik. Az alábbiakat érdemes megtanítani a gyerekeknek annak érdekében, hogy ki tudják védeni a szexuális ragadozók támadását:


Utcán

  • Soha ne álljon szóba idegenekkel.
  • Akkor se álljon meg, ha valaki segítséget kér. Egy valóban bajban lévő ember egy felnőtthöz fog fordulni szükség esetén.
  • Tanítsuk meg a bűnözők tipikus meséire: például arra, hogy „segítsen megkeresni az elveszett kiskutyáját”, vagy hogy „a cicájának kölykei születtek, nincs-e kedve megnézni őket”
  • Ha veszélybe érzi magát, kiáltson hangosan! A pedofilok rendszerint igen gyáva emberek, ennyi elég szokott lenni nekik ahhoz, hogy elmeneküljenek.


Otthon

  • A gyereknek bármilyen olyan érintésre joga van nemet mondani, amit kellemetlennek érez.
  • A pusziadás nem udvariassági kérdés. Akit nem szeretne, nem kell megpuszilnia (a nagymamát sem!).
  • Tanítsuk meg a fehérneműszabályra: ami a bugyi alatt van, kizárólag rá, a szüleire és szükség esetén az orvosra tartozik, senki másnak ne mutassa meg.
  • Legyük éberek, ha azt tapasztaljuk, hogy a gyermekünk különösen erős rajongást táplál egy felnőtt iránt.
  • Azonnal szólaljon meg a gyermeknél a vészcsengő, ha egy felnőtt arra kéri, hogy ami köztük történi, arról ne beszéljen a szüleinek.


Interneten

  • Egyáltalán nem biztos, hogy az interneten mindenki az, akinek kiadja magát. Ezen a csatornán különösen nagy óvatosságra van szükség
  • Ne adjon ki magáról a gyermek semmilyen személyes adatot, különösen ne a lakcímét, az iskoláját, a napi programját, és ne küldjön magáról idegeneknek képet.
  • Ne találkozzon – különösen ne egyedül – az interneten megismert „barátaival”.
  • A legfontosabb azonban mindhárom esetben a bizalom: ha úgy érzi, bajba került, merjen segítséget kérni a szüleitől!

Kép: Free-Photos / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja