SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rajzszögeket ragasztott a budapesti bölcsődések kismotorjaira, mert zavarta a gyerekzsivaj

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-04-11
Nagy felháborodást váltott ki nemrég, amikor valaki rajzszögeket ragasztott egy ferencvárosi családi bölcsőde kismotorjaira, mivel zavarta a gyerekzsivaj. Ez azonban nem az első olyan eset, amikor a lakók a nyugalmuk megzavarásaként élik meg a játszóterek rendeltetésszerű használatát.
Rajzszögeket ragasztott a budapesti bölcsődések kismotorjaira, mert zavarta a gyerekzsivaj

Március 28-án számolt be az RTL Klub Híradója egy megdöbbentő esetről: valaki – feltehetőleg egy dühös lakó – rajzszögeket ragasztott a IX. kerületi Lepke-lak Családi Bölcsőde által használt kismotorokra, a labdákat pedig szétvágta. Balesetet szerencsére nem tudott okozni, mivel a szögeket a gyerekek pelenkája felfogta, rosszindulatú tettére azonban így is nehéz magyarázatot találni.
 

A bölcsőde vezetője, Geicz-Molnár Szilvia a Híradónak azt mondta, sejti, ki rongálhatta meg a játékokat, mivel már többször volt nézeteltérésük az illetővel. Az intézmény ugyanis egy társasházban üzemel, és a gyerekeket egy négy ház által közösen használt játszótérre hordják le napi rendszerességgel. A 8-10 gyermek egyórás játéka valószínűleg idegesít néhány lakót. Volt már példa arra is, hogy valaki paddal torlaszolta el az ajtót, amelyen keresztül a gyerekek az udvart meg szokták közelíteni, az egyik ház közös képviselője pedig levélben hívta fel a bölcsőde vezetőségének a figyelmét arra, hogy az udvar ilyen gyakori használata sérti a többi tulajdonos érdekeit.
"Mindig azt válaszolom, ha valaki emiatt reklamál, hogy menjen le ő is többször a kertbe, senki nem tiltja meg neki. Nincs olyan, hogy valakinek többet kell fizetnie amiatt, mert sokat használja az udvart"mondta el az Indexnek Treml Szilvia, a bölcsinek is otthont adó társasház ügyeit intéző kft ügyvezetője.

A felmerülő problémát jelen esetben az okozta, hogy bárki nyithat bölcsődét egy társasházban, ehhez nem kell a többi tulajdonos beleegyezését kérnie. A gyerekeket az előírások szerint kötelező rendszeresen levegőre vinni, ehhez pedig egyéb lehetőség híján egy játszótér is megfelelő lehet.

Nem kell azonban egy komplett bölcsőde ahhoz, hogy néhány embert zavarjon a gyerekzsivaj, elég, ha egyszerű családok használnak egy játszóteret. Két évvel ezelőtt egy győri lakótelep közössége vonta magára a figyelmet azzal, hogy nyílt levélben szólították fel a szülőket arra: legyenek szívesek nem használni a közeli játszóteret, mert a gyerekek zsibongását „elviselhetetlennek” érzik. A padra ragasztott levél szerint „ez elsősorban mégis csak egy lakótelep, ahol nagyon sok idős, nyugdíjas, beteg, gyermektelen, három műszakban dolgozó aktív, tehát nem csak kizárólag gyerekes család lakik, akiknek a nyugalmát és pihenését a nappali órákban Is rendkívül zavarja a gyerekek állandó sikongatása, ordibálása, hisztizése, a zörgős műanyag motorokkal a járdán és a házak fala melletti körbe-körbe motorozása. Ez különösen igaz a hétvégére, ami mindenkinek pihenőnap.(…) A járdán gyakran a gyalogosok és kerékpárosok nem tudnak közlekedni, csak a gyerekeket kerülgetve. (…) Különösen igaz ez azokra a szülőkre, akik még csak nem is közvetlenül itt laknak, hanem távolabbról, más utcákból, házakból hozzák ide gyermekeiket játszani. Mi sem megyünk oda hangoskodni, sikongatni és nyugalmukban zavarni másokat az ő lakókörnyezetükben, így jogosan elvárható, hogy más se tegye ezt itt.”

Igaz, arról legalább nincs hír, hogy a győri lakók felháborodásukban szögeket ragasztottak volna a játszóteret és a járdát használni merészelő gyerekek játékaira.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja