SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit jelent valójában az őszinte anya-gyerek kapcsolat?

Családinet [cikkei] - 2018-07-24
Az anya-gyerek kapcsolat az egyik legerősebb kötelék a világon.
Mit jelent valójában az őszinte anya-gyerek kapcsolat?

Ez a viszony különleges és egyedi, utánozhatatlan és megismételhetetlen. A következőkben azt fogjuk ismertetni, hogy mit gondol erről az anya-gyermek kapcsolatról Osho, a 20. század egyik legnagyobb spirituális vezetője.

Osho "Nők könyve" című írásában arról szól, hogy minden gyereket úgy kell nevelni, hogy önmaga lehessen, szeretetben és szabadságban nőjön fel. Ha egy nő várandós, akkor mindent meg kell tennie azért, hogy megőrizze a nyugalmát, a lelki egyensúlyát, mert ha nem így tesz, akkor a negatív érzelmek hatással lehetnek a kisbabára is.

Osho szerint "semmi sem hasonlítható az anya-gyermek kapcsolathoz, hiszen a gyerek kilenc hónapot tölt az édesanyja testében, így ez a kötelék, érzés rendkívül erőssé válik, mert egy testben két lélek található. Később, mikor a gyerek felnő, akkor egy teljesen önálló, saját személyiséggel rendelkező ember lesz, viszont megőrzi a tudatalattijában a kötődést az édesanyjához, és a lelki kapcsolat sem szakad meg, még akkor sem, ha ritkán találkoznak majd."

Osho úgy véli, hogy a szülők feladata, hogy a gyerek érzelmi intelligenciáját is fejlesszék, nem csak az értelmi intelligenciáját.

Valakiből akkor válik anya, mikor megszületik a gyereke. Osho azt tanácsolja az anyáknak, hogy szeressék, de ne birtokolják a gyereküket, mert egy napon a gyerekek független egyénekké válnak, amihez joguk is van.

Osho azt tanácsolja minden anyának, hogy a gyereküket tisztelniük kell, és a felnőtt gyereküket felnőttként kell kezelniük, nem szabadna irányítaniuk őket, csak esetleg tanácsokkal ellátni, ha kérik. A szülő feladata, hogy szeretetéről biztosítsa felnőtt gyermekét, de a szabadságát nem szabad korlátozni.

"Ahhoz, hogy a gyerek megélje a személyes szabadságát, és érzelmileg, értelmileg intelligens felnőtt váljon belőle, nem szabad parancsolni neki, mert ha ezt látja a gyerek, felnőtt korára kétszínűvé válhat, mivel egy dolgot fog mondani, és annak az ellenkezőjét fogja cselekedni. A gyermeket engedni kell, hogy azzá váljon, akivé és amivé szeretne. Ha hibát követ el, ami egy természetes dolog, nem szabad elítélni - biztosítani kell arról, hogy a szülő, az édesanyja szereti és mellette áll. Egy édesanya bátran mondhatja azt, hogy: »figyelj, tedd azt, amit a legjobban szeretsz, de mindennek megvan a szép és kevésbé szép oldala«."

A kisbaba fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy az édesanya a terhesség alatt nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott maradjon. Ha tele van pozitív energiával, vibrációval, az a magzatra is jó hatással lesz, viszont ez fordítva is igaz, így ha az anya nem érzi jól és biztonságban magát, akkor az árthat a picinek is. Ha megszületik a baba, akkor a szülőknek mindent meg kell tenniük, hogy a gyerekük érzelmi biztonságban és jólétben nőjön fel, tehát a veszekedéseket mellőzni kell, mert ha ez nem történik meg, a gyerek egy érzelmi hullámvasútra kerül, ahol akár a poklok poklát is megjárhatja.

Osho azt tanácsolja minden kismamának, hogy lassítson le, vegyen vissza az élet ritmusából, énekeljen, rajzoljon, fessen, sétáljon, figyeljen befelé.

Osho arra is figyelmeztet, hogy egy anya két csapdába is eshet. Az egyik csapda, ha nem figyel eléggé a gyermekére, ha belefárad az anyaságba, a másik csapda, ha túlzottan komolyan veszi az anyaság szerepét és akkora súlyt cipel magával, amit már nem képes elviselni.

A legjobb, amit tehet egy anya, ha szívből szereti a gyerekét, és mindenért hálát érez.

"Az egészet úgy kell felfogni, mint egy játékot, érdemes elmenni a gyerekkel a játszótérre, de nem kell a hinta mellett állni, hanem az anya is üljön fel a hintára, és élvezze a pillanatot", tanácsolja Osho.

Osho úgy tartja, hogy úgy is lehet valakiből anya, ha nem születik saját gyereke.

"Lehetsz az egész világ édesanyja, az anyai ösztönöd, szellemiséged megnyilvánulhat egy fa, egy állat gondozásában. Ez minden nőben benne van. Az anyai ösztön feltétel nélküli szeretetet jelent", véli a spirituális tanító.

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: publicdomainpictures.netVera Kratochvil

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja