SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

72 évesen szülte meg első gyermekét egy indiai asszony

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-03-07
Daljinder Kaur és 79 éves férje évtizedekig vártak hiába a gyermekáldásra. Végül 2016 áprilisában mesterséges megtermékenyítés segítségével született meg fiuk, Armaan.
72 évesen szülte meg első gyermekét egy indiai asszony

A pár házasságának első 46 éve gyermektelenül telt. Örökbe nem szerettek volna fogadni - mint mondták, már-már betegesen vágytak egy "saját" gyermekre. Végül egy újságban olvasták egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézet hirdetését, és úgy érezték, eljött az ő idejük.

A kezelés költsége 1 millió rúpia - nagyjából 4 millió forint - volt, az idős párnak azonban nem okozott gondot az összeg kifizetése. Az asszony hajlott korára való tekintettel donor petesejtet használtak, ezt termékenyítették meg a férj, Mohinder hímivarsejtjével. Kétévnyi próbálkozás után fogant meg Armaan, az elkövetkezőkben pedig minden gördülékenyen ment: Daljinder nem csak hogy természetes úton szülte meg gyermekét, de még arra is képes volt, hogy egy ideig maga szoptassa őt.

A klinika orvosai először nem szerettek volna segíteni a párnak. Anuragh Bishnoi, az intézmény igazgatója azt mondta, nem hitte, hogy Daljinder elég erős lesz ahhoz, hogy kihordjon egy gyermeket. Végül a vizsgálatok eredményei nem igazolták az aggodalmait, nem tűnt veszélyesebbnek a terhesség, mint egy középkorú nő esetében.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még az asszony életkora sem ismert, ugyanis nincs születési anyakönyvi kivonata, és ő maga sem tudja pontosan, mikor született. Ami biztos, hogy a férje 1937-es születésű (neki vannak papírjai), Daljinder pedig úgy tudja, "öt vagy hét évvel" lehet fiatalabb nála.

A várandósság és a szülés rendben lezajlott, pusztán az adott némi aggodalomra okot, hogy Armaan mindössze 1800 grammal látta meg a napvilágot, és egyévesen sem nyomott többet 7 kilogrammnál. Ezt leszámítva azonban jól fejlődő, egészséges, vidám gyermek. Szülei azonban egyre több nehézséggel találják szembe magukat.

"Mióta mászik, én is négykézláb közlekedem, és ez elég nehéz. A testem már nem bírja. Ez az egész nehezebb, mint gondoltam. A vérnyomásom ugrál, és hamar kifáradok. (...) Aggódom Armaanért. Oda kellene figyelnem az egészségemre, de közben róla is gondoskodnom kell" - vallotta be az asszony egy interjúban, amelyet a Cover Asia Press hírügynökségnek adott.

A pár ennek ellenére nem bánta meg az időskori gyermekvállalást, és erősen bíznak benne, hogy lesz még idejük arra, hogy fel is neveljék a kisfiút. Apja így fogalmazott: "Senki nem ismerheti a jövőt. idővel majd kiderül, mit tartogat a jövő a fiunk számára. Mi mindenből a legjobbat szeretnénk nyújtani neki."

A szikh vallású szülők Istenben bíznak, és abban, hogy az ő segítségével fogják tudni felnevelni Armaant.

Forrás: independent.co.uk
Indexkép: facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja