SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Zászlóval köszöntsük a babákat!

Gergely Vera [cikkei] - 2011-07-26
Nagy örömmel üdvözöltem azt a kezdeményezést, amivel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom állt elő. Arra gondoltak, hogy ha egy családba újszülött érkezik, azt egy ablakba tűzött zászlóval hozzák az emberek tudomására. Olaszországban már korábban is létezett ez a szokás. Fiú gyermek születésekor kék, lány gyermek születésekor pedig rózsaszínű zászló lobogott az ablakokban.
Zászlóval köszöntsük a babákat!

A mozgalom kiírt egy pályázatot is. A legjobb ötletek megvalósítása folyamatban van és számos verzió már megrendelhető, vagy az ügyes kismama maga is elkészítheti a saját babaköszöntő zászlóját!

Miért is nagyszerű ez a kezdeményezés? Alapvetően az emberek szeretnek örülni és szeretnek mások örömében osztozni. Egy kisbaba látványa mindenki arcára mosolyt csal.

A mozgalomnak célja az is, hogy feltárja azokat az okokat, hogy miért születik ilyen kevés gyermek ma, Magyarországon. Számos tényező lehet a háttérben, amiért a nők úgy döntenek, megállnak egy gyermeknél. Az anyagi nehézségek mellett, nem ritka a szülés utáni depresszió, amiről nem tehet az édesanya, viszont fél, hogy újra átéli azt. Hátterében hormonális változások állnak. Ilyenkor az anyának segítségre van szüksége. Sokszor szakemberre, sokszor pedig „csak” környezetének aktív jelenlétére.

Így a zászlós kezdeményezés ezt a kommunikációt is könnyebbé teszi. Hiszen mindenki tud majd arról, ebben a házban kisbaba van és egy boldog-fáradt kismama, aki talán örül a segítségnek, egy-egy jó szónak.



Sokszor kikerül intézményekre a fekete zászló, ilyenkor picit mindig megállunk és elgondolkodunk, vajon ki lehetett az illető, aki ebben az épületben élt vagy dolgozott? Ismeretlenül is fejet hajtunk emléke előtt. A jövőben viszont örömmel figyelhetjük majd a kék vagy rózsaszínű zászlócskákat is az ablakokban, osztozva abban az örömben, ami egy családot ér, ha megérkezik a baba.

Végezetül mit is kívánhat egy babaprojekt és hormonegyensúly tanácsadó? Lobogjon minél több zászlócska sok-sok ablakban országszerte!



 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
A szerkesztő ajánlja