SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész

Gyetvai Viktória [cikkei] - 2011-07-25
Hol kezdődik a fogantatás?
Hétvégén egy beszélgetésben témába került a meddőség kérdése. Akik ott voltunk, egyetértettünk abban, hogy nagyon összetett, és nagyon sokrétű e kérdéskör. A társalgás egy kérdést indított el, hogy vajon HONNAN INDUL EL AZ ÚJ ÉLET, hol kezdődik a fogantatás?
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész

Szerintem egészen messziről kell elindulni, legalább úgy nagyjából 3-4 generációt illetve azok világát érdemes megvizsgálni, persze időben visszafelé.

Jellemző, hogy egy segítségért orvoshoz forduló pár az aktuális testi állapotát fogja visszatükröződve látni. Bár van orvos, aki óvatosan figyelmeztet a meddőség kérdésének lelki oldalára is, ám mintha elég nagy lenne a hárítás ez ügyben.

Innen tovább lépve egyből felvetődik a következő kérdés, vajon miért szégyellik, miért titkolják az emberek azt, ha meddők? (erre majd egy következő bejegyzésben még kitérek).

Tehát, miért mondom azt, hogy a múltat (is) feszegetni kellene, ahhoz, hogy teljes képünk legyen a jelenlegi helyzetről?

Mert mindaz, ami bennünk él és működik (most is ebben az adott pillanatban), többnyire a meg nem ismert tudatalattink szüleménye.

Az elmúlt száz év pszichológiai meglátásai már elénk tárták, hogy a tudatos gondolkodásunk pusztán egy kis rész az egész személyiség viszonylatában. A hegynek a csúcsa. És ami e hegycsúcs alatt lakik az még nem látható, nem érezhető. DE BEFOLYÁSOLJA az egész ember működését, ezzel pedig egy párkapcsolat, ill. bármilyen kapcsolat minőségét, sőt a rendszer egészét.

A múltunk rejtelem, legalábbis sejtelem. Vannak a tudatos szférában olyan lenyomatok, melyek mindenféle erőfeszítés nélkül bármikor előhúzhatók. A problémák okát feltáró munkában ezekkel sok dolgunk nincs, hiszen előttünk van (néha azért ezeket is érdemes megdolgozni).

Keresni azokat a gócokat, problémagyökereket kell, amelyek ott lenn a tudat mélyében táplálják a mai ember minőségét, hiszen az elménk minden információt őriz, és nem csak a saját életünkből, hanem jóval túllépve az egyén határait!!!

Vajon van-e összefüggés akkor, ha egy nő aktív szexualitást, egészséges életmódot és párkapcsolatot élve, nem képes megfoganni, pedig ő nagyon szeretné, ha közben egész gyermekkorában azon sajnálkoztak körülötte a felnőttek, hogy ó, milyen nehéz lesz neki, hiszen nő, és mennyit fog szenvedni, ha majd szülnie kell?



Persze erről nem tudott azonnal, nem emlékezett ezekre a megnyilatkozásokra, amikor magát a meddőség problémáját felismerte. Kellett egy belső, lelki munka: egy kérdésekkel, válaszokkal teljes időszak, aminek végén képes volt feldolgozni és ledönteni ezeket a mélyben rejlő tiltótáblákat.

A mai harmincasok felmenői között számtalan asszony a Ratkó-korszakban született. E kor hírhedt az abortusz tiltásáról, és a gyermektelenségi adójáról.

Akkoron nem egy nő úgy jött a világra, hogy az, aki őt megszülte, a háta közepére (sem) kívánta. Egyszerű a kérdés: az a nő, aki ma ennek a nemzedéknek a leszármazottja, vajon hogyan gondol tudatalattijában a gyermekáldásra? Hisz családi sorsából adódóan magában hordozhatja a gyermekáldás átkát.

Nem hagyható ki mindez abból a tényből, hogy ma a párok 15%-ában megállapítható a meddőség, ám közel a harmadában nincs igazolt biológiai ok, mégsem következik be a terhesség!!!!!

Tehát, hol kezdődik a fogantatás???

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak?
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 2. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 3. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 4. rész

Fotó: tanakawho:Calla lily in sepia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
A szerkesztő ajánlja