SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

53 éves vagyok, és már nem vesznek észre a férfiak, hiába mosolygok rájuk

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-30
Láthatatlanná váltam. Először nagyon furcsa volt, hogy nem flörtölnek velem, nem kapok a külsőmre dicsérő megjegyzéseket, nem viszonozzák a mosolyomat. De már megszoktam, sőt. Könnyebb is így, hogy nem élek a férfiak tekintetének folyamatos kereszttüzében.
53 éves vagyok, és már nem vesznek észre a férfiak, hiába mosolygok rájuk

Anna története.

A férfiak egyszerűen elkezdtek átnézni rajtam...

"53 éves vagyok. Azt hiszem boldog is. Úgy egyébként. Van két gyerekem, és ha minden igaz, nemsokára nagymama is leszek. Nagymama. Olyan furcsa ezt kimondani, mert régebben úgy gondoltam, hogy aki nagymama, az már öreg, az már nem vágyik intimitásra, azt már nem érdekli a szexualitás. 

Mekkorát tévedtem! Igen, nem vagyok már mai csirke, de egy-egy bók nagyon jól tud esni. Sajnos egyre kevesebbet kapok. 

Egy jó pár éve kezdődött, hogy észrevettem, már nem flörtölnek velem, már nem kapok annyi kétértelmű megjegyzést, már nem akarnak kikezdeni velem. 

Emlékszem, egy kávézóban odajött hozzám egy irtó jóképű pincér, olyan 35 év körüli lehetett. Mosolyogtam rá, ő pedig nem értette, hogy mit csinálok. Miért nem rendelek már. Nem viszonozta a mosolyomat. 

Ugyanez történt máshol is. A férfiak egyszerűen elkezdtek átnézni rajtam. Már teljesen mindegy volt az is, hogy mit veszek fel, vagy hogy milyen parfümmel fújom be magam. 

Először nagyon bántott, mert már annyira hozzászoktam. Hiányzott. 

Amikor 20 éves voltam, állandóan megjegyzéseket tettek a külsőmre, viccelődtek velem, felajánlották magukat. 

Bementem a munkahelyemre és nem tudtam úgy végigsétálni a folyosón, hogy ne mondtak volna valamilyen bókot vagy ne vigyorogtak volna rám. 

Ma mi a helyzet? Bemegyek és mindenki unottan köszön. Amikor azt hiszem, hogy végre valaki rám mosolyog, kiderül, hogy a mögöttem jövő 20 évest bámulja.
 

Egy kicsit meg is könnyebbültem, mert már nem kell szexista vicceket hallgatnom egész nap

Szép lassan el kellett fogadnom, hogy megöregedtem, hogy már nem úgy nézek ki, mint régen, és nem kapok annyi bókot sem.

De talán jobb is így. Azt hiszem, hogy most egy kicsit meg is könnyebbültem. Nem kell felesleges játszmákba belemennem, nem kell leráznom a nyomulós férfiakat, nem kell szexista vicceket hallgatnom és nem kell belebonyolódnom semmi olyan dologba, ami kínos lenne nekem.

Azért valljuk be, hogy valahol nagyon kimerítő dolog nőnek lenni."
 

A szakértő szerint semmi szüksége nem lenne a nőnek arra, hogy az utcán bámulják, ha normális párkapcsolatban élne

Czink Tomi párkapcsolati szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy teljesen természetes, hogy idővel megváltozik a testünk, hiszen öregszünk. Az már más kérdés, hogy ez kit mennyire visel meg. Szerinte ezt azok élik meg nehezen, akik sokat adnak a külsőségekre, és önmagukat is ez alapján határozzák meg. 

"Azoknál jelentkezik, akik nem kapcsolódnak igazán a lelkükhöz, és önmagukra is egy objektumként tekintenek. Vagyis csak a külső vonzalom a fontos a számukra. Ez egy lelki válságot okozhat náluk. Ha pedig valaki állandóan csak a testével foglalkozott, annak nehezebb szembesülnie az öregedés jeleivel" - mondja a szakértő és hozzáteszi, hogy sok nő küzd önértékelési problémákkal amiatt is, hogy úgy szeretne kinézni, mint amit látott a közösségi médiában vagy a felnőttfilmekben. A vágyaik azonban nem életszerűek.

Mint mondja, egy nőnek egyáltalán nem lenne igénye arra, hogy az utcán bámulják, ha egészséges párkapcsolatban vagy házasságban élne. 

"Nem működnek a párkapcsolatok, a házasságok, ezért szeretnék, hogy visszaigazolást kapjanak kívülről" - mondja.

Azt javasolja, hogy a nő ne úgy tekintsen magára, mint egy árucikkre. Ne a külső, hanem a belső értékei alapján határozza meg magát.

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja