SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Így él a férfi, aki 5 nőt vett feleségül, és 24 gyereke van

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-30
Nagyon szerencsésnek tartja magát a férfi, aki minden nap más feleségével bújik ágyba. Bár csak egyikükkel van összeházasodva, a többiekkel "lelki szövetséget alkot". 24 gyermeke nevét nem tudja időrendi sorrendben felidézni, de nagyon elégedett ezzel az élettel. Anyagilag azonban nehéz fenntartani egy ilyen nagy családot.
Így él a férfi, aki 5 nőt vett feleségül, és 24 gyereke van

Arra tanították őket, hogy engedelmes "testvérfeleségek" legyenek

Kicsit sem mondható átlagosnak az 51 éves férfi, Brady William élete. Két hatalmas, egymáshoz közeli házban él ugyanis 5 feleségével és 24 gyerekével. 

A férfi történetét egy valóságshow-ban is lehetett látni "Öt feleségem" címmel. 

Az amerikai férfi - aki egyébként a mormon egyház egykori püspöke - azért engedte be a kamerákat az otthonába, hogy megmutassa, melyek is a poligám családegység előnyei. 

Az 5 feleség - Rosemary, Robyn, Nonie, Paulie és Rhonda - nagyon jóban van egymással. Bár hivatalosan csak Paulie-val vannak összeházasodva, ő úgy fogalmaz, hogy a többi nővel lelki szövetséget alkotnak. 

"A poligámiában a férfi a főnök" - magyarázza Brady. 

29 évesen határozott úgy, hogy együtt marad 5 feleségével, akik egyébként unokatestvérek és a mormon hit szerint nőttek fel: arra tanították őket, hogy engedelmes "testvérfeleségek" legyenek. A család azóta már nem azonosul ezzel a vallással.
 

Minden nap más feleségével bújik ágyba

Brady azt mondja, hogy a többlakásos élet nehézségei hasonlítanak az egylakásos élet nehézségeihez, csak felnagyítva. Mint mondja, sokan úgy tekintenek a poligámiára, hogy a nőknek csak el kell fogadniuk, amit a férfi mond. Ő azonban az egalitárius poligámiában hisz, ami azt jelenti, hogy a nőknek ugyanannyi joguk van dönteni, mint a férfinak. 

Minden nap más feleségével bújik ágyba. "Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ők a feleségeim" - mondta Brady. 

A feleségek azt állítják, hogy nem féltékenyek, és gyerekeiket is úgy nevelik, hogy később eldönthessék, akarják-e ezt az életet élni.
 

Nehezen emlékszik a gyerekei nevére időrendben, de nagyon boldog

Pénzügyileg azonban nehéz fenntartani egy ilyen családot. A valóságshow alatt Brady az építőiparban dolgozott. 

Azt mondja, hálaadáskor nem kevesebb, mint 2 pulyka, 1 sonka, 10 kg krumplipüré, 8 liter mártás, 36 zsemle és 20 különböző fajta pite fogy. Az italokról nem is beszélve. 

A férfi azt is bevallotta, hogy nehezen tudja felidézni az összes gyereke nevét időrendben, de nagyon elégedett az életével.
 


 

Indexkép: ABC News / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja