A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Férfi - wellness II.rész

Családinet [cikkei] - 2008-06-20
avagy praktikus életforma - gyakorlat igényeseknek

A vízkúrát, ledörzsölést és testápolást hívjuk segítségül ahhoz, hogy külső és belső megjelenésed egy kis frisseséget, új energia és erő támogatását kapja meg. A külsővel együtt a Belső is figyelmet kíván, s a kettő nincs egymás nélkül. Most, ahogy a testedet kezeled, megfigyelheted a Belső változásaidat!
Férfi - wellness II.rész

Hideg és meleg váltó zuhany

Sebastian Knepp (férfiként!!!)  volt, aki önmagát kezelve fejlesztette ki vízkúra kezeléseit és gyógynövény terápiáját. Mindez az 1800-as években történt, s mégis kezeléseit ma is nagy haszonnal alkalmazzuk! Ilyen a váltózuhany kezelés is. Télen, nyáron, ősszel, tavasszal egész évben élvezheted jótékony hatását, amiről elmondható:

1. Edzi, regenerálja az idegeket és a testet is.
2. Élénkíti a vérkeringést
3. Frissítő hatású
4. Hatékonyan fejti ki terápiás hatását feszültségek, anyagcsere zavarok esetén.
5. Kíválóan edzi az immunrendszert

Hogyan zuhanyozz?

A legjobb, ha egy kicsit előbb kelsz fel reggel és kiegészíted ezt a regeneráló kezelést egy jó alapos testledörzsöléssel!

1. Ez a száraz dörzsölés pezsdítő masszírozás a testnek!
2. Élénkíti a vérkeringést, jobb lesz a vérellátás, az anyagcserét támogatja és gyorsabb eltávolodnak a salakanyagok.
3. A testledörzsöléshez szükséged lesz egy  természetes anyagból készült masszírozó kefére, vagy szivacsra, kesztyűre.

- Masszírozd meg az egész testedet!
- minden testrészedet: a lábszárat, lábfejet, talpat, térdhajlatot, combokat, csípőt, feneket, jobb és bal kart, kézfejet, alkart, felkart, tenyeret, vállat, törzset, hátat.
- mindezek után jöhet a váltózuhany: kezdheted a meleggel, majd hideg, meleg és a hideggel fejezd be. Ameddig jól esik. A mérték legyen szem előtt!

Testápolás

Egy ilyen alapos testkezelést a krémezés koronáz meg! Bármennyire is furcsa, de férfi létedre is szüksége van a bőrödnek ápoló krémre még akkor is, ha alapjában a ti bőrötök ellenállóbb. Biztosan megtalálod magadnak a megfelelő illatot a férfikozmetikumok között, illetve az uniszex testápolók is bőröd segítségére lehetnek. Ha kívánod a hatást fokozni egy kis mentaolajat (frissítő) - keveset, pár cseppet keverj a krémhez.
Alaposan, jól masszírozd át a krémmel a testedet, ez különösen jól esik a lábadnak és talpadnak.

Belső megjelenés!

Ha Befelé figyelsz érzékelheted, hogy megjelent egyfajta Belső energia, amit Belső megjelenésnek hívok és meglátásom szerint a gondos törődés és ápolás is előhívja! Ezt a Belső megjelenést igyekezz minél tovább megtartani és adni ebből másoknak is. Azt hiszem egy ilyen reggel neked is jól jön. Indulj és vedd meg a kellékeket hozzá, aztán gyerünk, dörzsölés!
               

                                                                                                                  Knolmár Marica
                                                                                                                tudatosságfejlesztés

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja