SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Férfi - wellness II.rész

Családinet [cikkei] - 2008-06-20
avagy praktikus életforma - gyakorlat igényeseknek

A vízkúrát, ledörzsölést és testápolást hívjuk segítségül ahhoz, hogy külső és belső megjelenésed egy kis frisseséget, új energia és erő támogatását kapja meg. A külsővel együtt a Belső is figyelmet kíván, s a kettő nincs egymás nélkül. Most, ahogy a testedet kezeled, megfigyelheted a Belső változásaidat!
Férfi - wellness II.rész

Hideg és meleg váltó zuhany

Sebastian Knepp (férfiként!!!)  volt, aki önmagát kezelve fejlesztette ki vízkúra kezeléseit és gyógynövény terápiáját. Mindez az 1800-as években történt, s mégis kezeléseit ma is nagy haszonnal alkalmazzuk! Ilyen a váltózuhany kezelés is. Télen, nyáron, ősszel, tavasszal egész évben élvezheted jótékony hatását, amiről elmondható:

1. Edzi, regenerálja az idegeket és a testet is.
2. Élénkíti a vérkeringést
3. Frissítő hatású
4. Hatékonyan fejti ki terápiás hatását feszültségek, anyagcsere zavarok esetén.
5. Kíválóan edzi az immunrendszert

Hogyan zuhanyozz?

A legjobb, ha egy kicsit előbb kelsz fel reggel és kiegészíted ezt a regeneráló kezelést egy jó alapos testledörzsöléssel!

1. Ez a száraz dörzsölés pezsdítő masszírozás a testnek!
2. Élénkíti a vérkeringést, jobb lesz a vérellátás, az anyagcserét támogatja és gyorsabb eltávolodnak a salakanyagok.
3. A testledörzsöléshez szükséged lesz egy  természetes anyagból készült masszírozó kefére, vagy szivacsra, kesztyűre.

- Masszírozd meg az egész testedet!
- minden testrészedet: a lábszárat, lábfejet, talpat, térdhajlatot, combokat, csípőt, feneket, jobb és bal kart, kézfejet, alkart, felkart, tenyeret, vállat, törzset, hátat.
- mindezek után jöhet a váltózuhany: kezdheted a meleggel, majd hideg, meleg és a hideggel fejezd be. Ameddig jól esik. A mérték legyen szem előtt!

Testápolás

Egy ilyen alapos testkezelést a krémezés koronáz meg! Bármennyire is furcsa, de férfi létedre is szüksége van a bőrödnek ápoló krémre még akkor is, ha alapjában a ti bőrötök ellenállóbb. Biztosan megtalálod magadnak a megfelelő illatot a férfikozmetikumok között, illetve az uniszex testápolók is bőröd segítségére lehetnek. Ha kívánod a hatást fokozni egy kis mentaolajat (frissítő) - keveset, pár cseppet keverj a krémhez.
Alaposan, jól masszírozd át a krémmel a testedet, ez különösen jól esik a lábadnak és talpadnak.

Belső megjelenés!

Ha Befelé figyelsz érzékelheted, hogy megjelent egyfajta Belső energia, amit Belső megjelenésnek hívok és meglátásom szerint a gondos törődés és ápolás is előhívja! Ezt a Belső megjelenést igyekezz minél tovább megtartani és adni ebből másoknak is. Azt hiszem egy ilyen reggel neked is jól jön. Indulj és vedd meg a kellékeket hozzá, aztán gyerünk, dörzsölés!
               

                                                                                                                  Knolmár Marica
                                                                                                                tudatosságfejlesztés

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja