SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A férfidivat reprezentánsa: a nyakkendő

Singola Edit [cikkei] - 2008-06-13
A nők sokszor azt mondják, könnyű a férfiaknak, felvesznek egy öltönyt, egy inget, hozzá egy nyakkendőt, és máris elegánsak, nem kell órákat tölteniük a tükör előtt. Valóban egyszerűbb dolga van a férfitársadalomnak ebből a szempontból, de az urak viseletének is van divatja, mégha nem olyan szembetűnő, mint a nőké.
A férfidivat reprezentánsa: a nyakkendő

„Nyakkendője elárulja ki-ki mennyit ér - bemutatja az embert, leleplezi lényét, tükrözi szellemét."   /Balzac/


   Arról, hogy egy férfi öltözéke divatos-e, leginkább nyakkendője árulkodik. Balzac szerint a toilette a legbeszédesebb stílus, a társadalom kifejezése, sőt azt írta, hogy „az öltözetünkre nem ügyelni: erkölcsi öngyilkosság”. 

Fontos a férfi ruhájának anyaga, stílusa, mintázata, legfőképpen pedig a nyakkendője. Ez a kis kiegészítő sokat elárul tulajdonosáról. Számos férfi kényelmetlennek tartja a nyakkendőt, de léteznek olyan alkalmak, amikor elengedhetetlen. Van, akinek tele a szekrénye színesebbnél színesebb nyakkendőkkel, de előfordul, hogy egyetlen darab, például az érettségire viselt nyakravaló képviseli a készletet.

A nyakkendő mindig is a státusz és a rang szimbóluma volt. Ezenkívül több információt hordoz, mint gondolnánk. A nyakkendő anyaga máris árulkodó, a legelegánsabb a száz százalék selyemből készült, viselőjéről azt sugallja, hogy igazi kifinomult ízléssel rendelkezik, aki figyel  a részletekre is.  A kendő színe ugyancsak sokat elmond az emberről. A fekete a rejtély színe, a fehér a szellemiséget érzékelteti, a vörös az energiát, a kék a békét, a sárga a megértést, a zöld a megújulást, a narancs az elszántságot, a lila a királyságot szimbolizálja.  Éppen ezért az alkalmi nyakkendő általában egy színű és sötét.

A minta szintén beszédes. A kör, karika a tökéletességre, a négyzet a szilárdságra, megbízhatóságra, őszinteségre, a háromszög az egyensúlyra utal. A csíkozás balról jobbra haladva pozitív energiát tükröz.

Sokszor leolvashatjuk hobbiját, foglalkozását a férfi nyakkendőjéről, mivel a cégek jelképét jelenítik meg, vagy a hivatásra utalnak, például zenészeknél a violinkulcs, vagy fekete-fehér billentyűk, kis hangszerek, újságíróknál betűk, jogászoknál paragrafus, sportolóknál labda, autómániásoknál kocsi és így tovább. A bohókásabb egyének egyedi mintákat is felvállalnak, például mesefigurákat. Ha módunk van rá, néha nézzük meg, mit rejt a nyakkendő belső oldala, meglepő dolgokkal találkozhatunk.

A forma az egyetlen, ami az idők során szinte semmit nem változott, mindig a kedvelt vagy kevésbé kedvelt „nyaktekerészetimellfekvenc” volt.
A nyakkendőkötés művészete egyfajta misztikum. A kisfiúk áhítattal lesik, apjuk minként alkotja meg azt a bizonyos csomót. A hosszára viszont kevesen figyelnek oda, pedig ez is meghatározó, nem elég csak odakötni azt a kendőt, viselni kell. Az elegáns férfi nyakkendője pontosan a nadrág övéig ér!

A vérbeli férfiak tehát gondosan válasszák meg, mit viselnek a nyakukban, de abban az esetben is, ha csak néha kerül erre sor, mert a nőket nem lehet becsapni. A nyakkendő mindig illeszkedjen az ing és a zakó mintájához, anyagához, a gallérformához, az öltöny szabásához, és persze az sem árt, ha a partner ruhájával is összhangban van.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja