A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Férfi problémák

Kókai Kata [cikkei] - 2005-06-05
A merevedési zavar nem csupán kellemetlen, de komoly események előfutára is lehet. Jelezhet szív- és érrendszeri problémákat, így nem érdemes elodázni az orvossal való találkozást.
Férfi problémák

Az alkalmi működési zavarokat okozhatja lelki probléma is, így ezeket nem kezelhetjük merevedési zavarként. A problémát két csoportra oszthatjuk, súlyos és mérsékelt zavarról kell beszélnünk az esetben, ha a merevedési problémák hosszabb időn át fennállnak. Mérsékelt zavarról akkor beszélünk, ha a probléma nem minden esetben fordul elő. A folyamatos, kivétel nélküli merevedési probléma a súlyos zavarokhoz tartozik.

Az orvosok sokszor „szerencsésnek” tartják a hasonló esettel találkozó férfiakat, hiszen a merevedési problémák segítségével könnyebben megjósolható például a szívroham, diagnosztizálható a keringési zavar. A nők nem rendelkeznek olyan szervvel, mely hasonló módon előre jelezhetné a várható problémákat.

Okok, háttér

A zavarokat számtalan más betegség okozhatja, melyeket addig még nem diagnosztizáltak. Ide tartozik a cukorbetegség, a magas koleszterin szint, a szívproblémát, sőt, még a dohányzás is. Az orvosoknak a diagnosztizálás során nem csupán az illető szexuális életével, egészségi állapotával kell tisztában lennie, de a rendszeresen szedett gyógyszerekről is tudnia kell, mivel ezek egyes fajtái is okozhatnak merevedési zavarokat. Továbbá kérdésként felmerülhet a reggeli merevedés megléte, hiszen azt a prosztata nyomása okozza.

Esetenként nincs szükség komolyabb kezelésre, csupán életmódváltásra. Az alkohol, a koffeintartalmú italok, a dohányzás elhagyása, a zsírmentes ételek fogyasztása és a rendszeres testmozgás sokszor teljes megoldást jelenthet. Hasonló tünetek esetén azonban nem érdemes várakozni, mindenképpen konzultálni kell szakorvossal, aki megállapítja, hogy a háttérben találhatók-e más, komolyabb problémák.

Kezelés

Az előbb említettek alapján sokaknak elég az életmódváltás, valamint a lelki problémák kezelése. Ma egyelőre csupán a gyógyszeres kezelést nyújt hatásos megoldást. A kizárólag orvosi rendelvényre kapható gyógyszerek elősegítik a helyes vérkeringést, illetve egyes típusaik az agy stimulálásával érik el a megfelelő hatást.

Szemproblémát okozó szerek

Az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatósághoz több bejelentés is érkezett, miszerint a potencianövelő szerek használata során szemproblémák jelentkeztek. A gyógyszerek, melyek elvben a problémát okozták, hazánkban is forgalomban vannak. A vizsgálatok során kiderült, hogy a kialakult betegség csupán ritkán jelentkezhet, s ez esetben is olyan pácienseknél, akik cukorbetegségben vagy magas vérnyomásban szenvedtek. Mivel ezek a betegségek magát a potenciazavart is okozhatják, nem bizonyítható, hogy ennek következtében, vagy a gyógyszer hatására alakultak ki a szemproblémák.

A hazánkban is forgalmazott Viagra mellékhatásaként jelentkezhet bőrpír, de akár fejfájás is, látásromlásról azonban nem ejtenek szót. Ugyan már tapasztaltak rövidebb ideig tartó látászavarokat (homályos látás, a periférikus látás elvesztése), de komolyabb problémát eddig nem okozott. A kutatók szerint a gyógyszer vérkeringést serkentő hatása miatt a szem erei bevérezhetnek, s ez okozhat átmeneti látászavarokat. Komolyabb mellékhatásoktól egyelőre nem kell tartani.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja