SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kollányi Zsuzsit lecserélték Majkáék, mert gyerekei vannak – tényleg ekkora a kettős mérce a munka világában?

Lakatos Dóra [cikkei] - 2021-08-30
Búcsúzik a Majka és a Ők formációból Kollányi Zsuzsi, helyette Veres Mónikával folytatják tovább a zenélést Majkáék. A csere oka - Zsuzsi szerint - az, hogy gyermekeket vállalt. Tényleg ekkora lenne a kettős mérce férfiak és nők, apák és anyák között a munka világában?
Kollányi Zsuzsit lecserélték Majkáék, mert gyerekei vannak – tényleg ekkora a kettős mérce a munka világában?

Nem végezheted jól a munkád, ha gyerekeid vannak – kivéve, ha férfi vagy?

Az énekesnő a Borsnak mondta el véleményét a Majkáékkal való szakításáról.

„Bogdán fiam születése után egy hónappal már színpadon voltam, ahogy az ikrek világrajövetele után is. Tudtam, hogy mi hajt, ismerem a bennem rejlő erőt, kétségem sem volt afelől, hogy három gyermek mellett is tudok dolgozni. Ahogy egyébként már dolgozom is. A gyerekvállalást össze lehet hangolni a munkával, főleg, ha valakinek ennyi alkotó energiája van, mint amennyit én kaptam örökül. Beszéltünk Petivel erről, igyekeztem meggyőzni, de ő nem hitt ebben. Értem az ő oldalát is, de úgy gondolom, hogy ennél jobban kellett ismernie, bízhatott volna bennem” – mondta Zsuzsi az újságnak.

Nyilatkozatából kiderül, hogy Zsuzsi tényleg nagyon szerette volna folytatni a közös munkát, Majka azonban úgy gondolta, képtelen lenne a gyerekei mellett a munkáját is elvégezni. A rapper nem hitt abban, hogy az énekesnő össze tudja egyeztetni a családi életet és a koncertezést, ami azért is furcsa, mert Majka is két kisfiúval büszkélkedhet, mégsem kérdőjelezte még meg soha senki a szakmaiságát csupán azért, mert családja van.

A rapper társának, Curtisnek is van egy kisfia, aki szintén gyakran koncertezik Majkával, nála mégsem merült fel soha ez a probléma. Rengeteg olyan férfi énekes van ma a magyar zeneiparban, akikről köztudott, hogy családjuk, gyerekeik vannak, valahogy mégsem hallhattuk soha, hogy kevésbé kompetensek lennének a feladataik ellátására – akár a zenélésben, akár az apaságban. Miért merül fel ez a probléma csak és kizárólag a sztáranyukáknál? A világhírű sztároknál, mint például Cardi B vagy Beyonce, lassan már megszokottá vált, hogy szülés után kis idő múlva újra dolgozni kezdenek, albumokat gyártanak, koncerteznek. Vajon itthon miért várják el tőlük, hogy válasszanak a családjuk és a tehetségük kamatoztatása között?
 

Baki faktor az is, ha még nincs gyereked, mert nem tudni, mikor lesz?

„És, ha már gyermekvállalás… ha „baki faktornak” számít a gyermekvállalás – ahogy valamelyik cikkben olvastam –, akkor jobb választás lennék, hiszen én ezt már letudtam.” – tette hozzá Zsuzsi a Borsnak adott nyilatkozatához. Valóban „baki faktor” a munka világában, ha még nincs gyereked, mert nem tudni, mikor szeretnél egyet?

Sok fiatal nő találkozhatott már ezzel a problémával munkakereséskor, mivel számos munkáltató szívesebben alkalmaz férfiakat azzal az indokkal, hogy a gyermektelen nőknél nem lehet tudni, mikor mennek szülési szabadságra, a gyermekes nőknél pedig nem tudni, mikor mennek táppénzre a gyerekkel.

Nőként tehát valóban sokkal nehezebb érvényesülni munka terén, és ezek szerint nincs ez másképp a sztárok világában sem – legalábbis itthon. A gyermektelen nők azért némi előnyt még mindig élveznek – Majkáéknál biztosan -, hiszen amíg nem akarnak gyermeket vállalni, addig semmi nem akadályozza őket a színpadra állásban.

Zsuzsi mindenesetre folytatja karrierje építését, a többit pedig – ahogy ő fogalmazott – az égiekre bízza.

Indexkép: Magneoton / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja