SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Híres, magyar sorozatbeli anyák, akiket sohasem felejtünk el

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-05-05
A karantén ideje alatt egyre több család kuckózott be a tévé elé, és keresték a jobbnál-jobb sorozatokat. Szerencsére egyre több, saját gyártású magyar sorozatot találunk a műsorújságban, így összegyűjtöttünk pár, híres sorozatbeli anyát, akik mély nyomot hagytak bennünk az utóbbi pár évben.
Híres, magyar sorozatbeli anyák, akiket sohasem felejtünk el

Szappanos Tiborné Kántor Valéria (Csarnóy Zsuzsa) – Drága örökösök

Csarnóy Zsuzsanna (Drága örökösök: Szappanosné Kántor Valéria)
Kép: RTL Klub YouTube oldala

A Drága örökösök című sorozat egy pillanatra az ország kedvencévé vált egyszerű, szerethető története és a kiváló szereplői miatt. A sorozat arról szólt, hogy a Szappanos család hatalmas örökségre tesz szert, azonban ehhez Budapestről a szülőfalujukba kell költözniük 1 évre, és csak bizonyos indokokkal hagyhatják el a falut. Vali, az egyik örökös, Tibor (Lengyel Ferenc) felesége, szakmáját tekintve cukrász, aki szereti a munkáját, viszont mindent feláldoz a párjáért és a családjáért, amint kiderül az örökség léte. Vali az egész sorozatban odaadó családanya, próbálja összetartani a családot, folyamatosan támogatja őket és mindent megtesz értük. Tamást (Mohai Tamás) saját gyerekeként neveli, szinte minden falubelivel jóban van, és még azt is megbocsátja, hogy Tibornak született egy gyermeke egy másik nőtől. Nem irigyeljük, hogy ennyi viszontagságon kell keresztül mennie egy év alatt, de erős és kemény nőként mindenen túljut, amiért felnézünk rá.

Berkicsné Füleki Katalin „Kati” (Udvaros Dorottya) – A mi kis falunk

Udvaros Dorottya (A mi kis falunk: Berkicsné Füleki Katalin Kati)
Kép: RTL24 Youtube oldala

A mi kis falunk nagyon sok magyar lakos szívébe lopta be magát pillanatok alatt, hiszen mindenkivel megesnek hasonló dolgok, mint amit a képernyőn lát. A sorozat egy zsákfalu mindennapjait dolgozza fel, láthattunk már vészhelyzetet, drámát, de együtt örülhettünk egy pozitív terhességi tesztnek is. A sorozat fő anyukája, Kati, aki korábban magyar tanárnő volt, így a falu nagyrésze tőle tanult. Mindenki tiszteli és szereti, saját fiát terelgeti az életben, és a testvérét, Károlyt (Csuja Imre) is sokszor segíti. Egyszer még polgármesternek is elindul, ám a végén mégsem ő nyer. Férje elhagyta, de egy-egy rész erejéig vele is találkozhatunk, ám Kati inkább az állatorvos, Janó (Reviczky Gábor) iránt táplál gyengéd érzelmeket. Nagyon jól mutatja a sorozat, hogy mivel kell megküzdenie egy egyedülálló anyának, még úgy is, hogy a fia már felnőtt, valamint azt is megláthatjuk, hogy az ember bármikor megtalálhatja az igaz szerelmet. Kati egy igazi tyúkanyó, segít a falu ügyes-bajos dolgaiban, és ha kell, keményen fellép testvére ellen.

Dr. Balogh Nóra (Varga Izabella) – Barátok közt

Varga Izabella (Barátok közt: Dr. Balogh Nóra)
Kép: RTL Klub YouTube oldala

Bombaként robbant a hír, hogy Magyarország leghosszabb sorozata, a Barátok közt 2021-ben befejeződik. Milliókat ültetett le a tévék elé hétköznaponként, ám az utóbbi időben megcsappant a nézettsége, így érthető, hogy befejezik. Igazából szerintem nincs olyan magyar ember, aki legalább 1 részt ne látott volna a Barátok köztből, de egy részletet minimum. Dr. Balogh Nóra a kezdetek óta a Mátyás király tér lakója, és azon kevesek egyike, aki a mai napig szerepel a sorozatban. Berényi Miklóssal (Szőke Zoltán) közösen egy lányt, Berényi Timit (jelenleg Pásztor Virág) neveltek, valamint örökbe fogadták Tónit (Dósa Mátyás), aki a történet szerint egy balesetben vesztette el az életét. Nóra megjeleníti a klasszikus családanyát: dolgozik, próbál otthon is helytállni, gyereket nevelni, és fenntartani a családi harmóniát, ami többé-kevésbé sikerül neki. Berényi Miklósnak négyszer mondott igent, a nézők hol szurkoltak a párnak, hol pedig jobbnak látták volna, ha külön vannak. Egy ország zárta a szívébe a karaktert, aki olyan mindennapi problémákkal küzd a képernyőn, mint a megcsalás, az átverés, vagy a bosszú.

Pálinkásné Kovács Róza „Róza mama” (Molnár Piroska) – Keresztanyu

Molnár Piroska (Keresztanyu: Pálinkásné Kovács Róza, Róza mama)
Kép: Szféra Péterfi Judittal YouTube oldala

A Keresztanyut is vehetjük olyan sorozatnak, ami az életből merít ihletet, ám itt azért a készítők kissé elrugaszkodnak a valóságtól, de sok a valós elem. A történet egy kis faluban, Makkosszáláson játszódik, ahol egy nyugdíjas nagymama, Róza mama a csempészhálózat feje. Ő irányítja a falubeliek nagy részét, őt próbálják elkapni a rendőrök, de sohasem járnak sikerrel. Róza mama szeretné átadni a vezetést valamelyik falubelinek, ám ehhez az szükséges, hogy az adott személy elnyerje a polgármesteri széket. Az idős hölgy kiválóan hozza össze a családot, felügyeli a hálózatot, osztja szét a feladatokat, megtestesíti a tökéletes női vezetőt. Évek során kiépítette a kapcsolatait, mindenki tisztelettel fordul felé, kevesen próbálnak keresztbe tenni neki. A sorozat ékes példája annak, hogy egy nő is irányíthat egy szervezetet, kiépíthet többféle hálózatot, és emellett meg tud maradni édes nagymamának, aki figyel az unokáira, és segít, ha valamelyik emberének szüksége van rá.

Neked ki a kedvenc szereplőd?

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja