SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Kirúgták az iskolából, mert terhes lett 14 évesen, de nem adta fel és lediplomázott

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-10
14 évesen esett teherbe a lány, majd kirúgták az iskolából - ám ő bebizonyította, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nem tett le álmairól és folytatta a tanulmányait. A diplomaosztójára pedig a kislányával kézenfogva érkezett.
Kirúgták az iskolából, mert terhes lett 14 évesen, de nem adta fel és lediplomázott

/Kiemelt képünk illusztráció/

Nem volt könnyű megtalálni az egyensúlyt a tanulás, a munka és a gyerek között, de ő nem tett le az álmairól

Rachael Campey Angliában élő lányt nagyon megviselték az iskolás évei. Folyamatosan zaklatták a társai, emiatt teljesen begubózott és nagyon stresszesek voltak a mindennapjai, legtöbbször gyomorgörccsel ment iskolába. 

14 éves korában azonban egy váratlan fordulat következett be az életében: kiderült, hogy babát vár. 

Azt mondta, amikor megtudta, hogy terhes, az megmentette őt.
 


 

Ekkor jött számára az újabb csapás: kirúgták az iskolából. Ő azonban nem adta fel, és mindent megtett azért, hogy befejezze a tanulmányait. 

Kislányának, Lily-Rosenak a lehető legjobb életet szerette volna biztosítani. Így a tanulás és gyereknevelés mellett még dolgozni is járt.
 


 

A középiskola után a Leeds Trinity University tanácsadó pszichológiai programjára iratkozott be. 

A lány pontosan emlékszik azokra a pillanatokra, amikor a disszertációját írta, a kislánya, Lily-Rose pedig mellette ült és a házi feladatán dolgozott. A 6 éves kislány ügyesen hagyta az anyukáját tanulni, tudta, hogy ez nagyon fontos.

Az egyetem első éve nagyon nehezen ment neki, és már majdnem feladta, hiszen nem volt könnyű megtalálni az egyensúlyt a tanulás, a munka és a gyereknevelés között. 

Azt mondta, hogy sírva sétált végig a folyosón, és arra gondolt, hogy miért is vállalkozott ő erre, neki ez nem fog menni. 

Aztán mégis megrázta magát és folytatta, keményen küzdött az álmaiért.
 

"Ő az én anyukám!" - mondta a kislánya büszkén a diplomaosztón

Végül sikerült elvégeznie az iskolát, a diplomaosztón pedig kislánya kezét fogta. 

"Lily csak vigyorgott rám, és azt mondta, úgy nézek ki, mint valaki a Roxfortból” - mondta az anya. 

Amikor pedig a színpad felé sétált, hogy átvegye a diplomáját, a kislány észrevette, hogy anyukája nevét rosszul ejtették ki: ezért felállt és kijavította a nevét, miközben azt kiabálta: "Ő az én anyukám!"

Az anya azt is elmondta, hogy ha nem született volna meg a kislánya, valószínűleg ő már nem lenne itt.
 


 

Lily-Rose olimpikon szeretne lenni, az anya pedig reméli, hogy egy napon az ő álma is teljesül. 

Gratulálunk a fiatal anyukának, aki nem adta fel az álmait, és keményen küzdött azért, hogy elérje a célját!
 


 

Indexkép: Maura Nicolaita képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja