SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Rátámadt az iskolaőrre egy 27 éves anya a IX. kerületben

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-09-20
A nő becsengetés után bement a gyermeke iskolájába, és annak ellenére nyitott be fia osztálytermébe, hogy a portás és az iskolaőr is felszólította, hogy ne tegye. A tanárral indulatosan viselkedett, kiabált, később pedig ellökte az iskolaőrt, aki egy asztalnak esett.
Rátámadt az iskolaőrre egy 27 éves anya a IX. kerületben

Elítélték az anyát, aki az iskolaőrre támadt

Bíróság elé állított egy 27 éves nőt a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség. Az anya ugyanis az iskolaőrre támadt, a tanórát is megzavarta, és indulatosan bánt egy tanárral is. 

A vád szerint a nő szeptember 11-én reggel bement a gyermeke iskolájába. Becsengetés után történt mindez, ráadásul időpontot sem egyezetett senkivel. A portás felszólította az anyát, hogy álljon meg, de ő tovább ment. Ekkor az iskolaőr többször is figyelmeztette, hogy nem mehet be a tanterembe, hiszen tanítási idő van. 

Ő azonban ezt nem vette figyelembe és benyitott a fia oszálytermébe, ahol egyből odalépett az osztályfőnökhöz és indulatosan viselkedett, kérdőre is vonva őt. Az osztályfőnök arra kérte az anyát, hogy menjenek ki a teremből, ő pedig erre felemelte a hangját. Közben megérkezett az iskolaőr is, aki elmondta, hogy ha nem működik együtt, akkor kivezeti a teremből. 

Az anya mindezek ellenére tovább kiabált. Az iskolaőr megfogta a szülő karját, hiszen ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt. A szülő azonban kirántotta a kezét és ellökte az iskolaőrt, aki az asztalnak esett. Ezután értesítették a rendőrséget. 

Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A nőt két napon belül bíróság elé állították, ahol a kerületi ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős - derült ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

Indexkép: Taken képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja