SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Amikor először átölelte hármasikreit, még nem tudta, hogy soha többé nem láthatja őket - 5 gyermekkel maradt egyedül az apa

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-31
A babák a 34. héten jöttek világra. Az édesanyát hamar hazaengedték, de két nap múlva mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért visszamentek a kórházba. Kiderült, hogy vérrög van a tüdejében. Az apa 5 gyermekkel maradt egyedül.
Amikor először átölelte hármasikreit, még nem tudta, hogy soha többé nem láthatja őket - 5 gyermekkel maradt egyedül az apa

Először és utoljára ölelhette meg hármasikreit az anya

Casi Rott hármasikrekkel volt várandós. A terhessége zökkenőmentesen zajlott. A harmadik trimeszterben a család a vidéki farmjuktól Wichitába költözött, hogy közelebb legyenek a kórházhoz. A babák a 34. héten, császármetszéssel jöttek világra. A kórházban szigorú megfigyelés alatt álltak.
 


 


 

Az anya gyorsan felépült és nemsokára haza is engedték, két napra rá azonban rosszul érezte magát, fájt a mellkasa és szapora volt a szívverése.
 


 

Férje kórházba vitte, ahol kiderült, hogy vérrög van a tüdejében. Két nappal később hazaengedték, és a házaspár azt gondolta, hogy túl vannak a nehezén. Az újszülött intenzív osztályra mentek, hogy megölelhessék a kisbabáikat, aztán elindultak hazafelé. Otthon a kétéves és hatéves gyermekük várta őket. 

Amikor hazaértek, az édesanya belevetette magát a házimunkába: mosott, összehajtogatta a babaruhákat, anyatejet fejt és még sütit is sütött. 

A gyermekei is boldogok voltak, hogy újra találkozhatnak az anyukájukkal, aki napokig kórházban volt. 

 

Hirtelen öt gyerekről kellett egyedül gondoskodnia, miközben gyászolt

Nem tartott azonban sokáig az öröm: az anyának ismét mellkasi fájdalmai lettek. Azonnal elindultak a legközelebbi kórház felé, a nő azonban útközben elvesztette az eszméletét, és nem ébredt fel többé. 

"Olyan volt, mint egy rossz rémálom. Ez volt életem legrosszabb pillanata” - mondta el a férje.
 


 

Az orvosok mindent megtettek, de a nő életét már nem tudták megmenteni. Férjének hirtelen öt gyermekről kellett egyedül gondoskodnia, miközben gyászolt. 

Az emberek összefogtak és 100.000 dollár gyűlt össze a család megsegítésére.
 


 

A férfi szülei is besegítettek, hét mérföldre laktak tőlük és gyakran átmentek segíteni a gyerekek körül.
 


 

A férj a gyerekek érdekében is életben tartja az édesanya emlékét és tiszteletben, szeretetben neveli a kicsiket. Kezdetben nagyon nehéz volt elfogadnia a helyzetet, de arra gondolt, hogy az élet nem állít olyan akadályt az ember elé, amin ne tudna túllépni.
 


Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja