SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ha elhagyott babakocsit látsz az út szélén, vigyázz, csapda is lehet!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-21
Semmi esetre se szálljunk ki, ha az országút szélén babakocsit vagy más babaholmit látunk, inkább telefonon értesítsük a hatóságokat! Ez ugyanis csapda is lehet.
Ha elhagyott babakocsit látsz az út szélén, vigyázz, csapda is lehet!

Ne sodorjuk magunkat veszélybe! - figyelmeztetnek

Előfordulhat, hogy utunk során egy elhagyott babakocsit vagy autósülést, esetleg más babaholmit látunk. Természetes, hogy ilyenkor kíváncsiak leszünk arra, hogy mi történhetett, hogy tudunk-e valahogy segíteni.

Egy ingatlanügynök készített nemrég fotókat egy elhagyott babakocsiról az országút szélén. Leállította az autót és közelebb ment, hogy lefényképezhesse az elhagyott járművet. A babakocsi a fűben volt az út mellett, magas fák között. 
 


 

A fotók mellé azt írta: 

"Ha a semmi közepén babakocsit, autósülést vagy bármilyen más, gyerekekhez kapcsolódó tárgyat látsz, semmi esetre se szállj ki az autóból. Vigyázz a biztonságodra!" 

Hozzátette, hogy ilyen esetben az a legjobb, ha a megfelelő hatóságot értesítjük, aki kivizsgálja az ügyet. De az autót semmi esetre se hagyjuk el!

A nő szerint ez ugyanis egy csapda is lehet, hiszen a látvány arra készteti a sofőrt, hogy megálljon és kiszálljon, elhagyja az autót. Ezáltal pedig kitesszük magunkat a sérülés és lopás veszélyének, hiszen amíg kiszállunk az autónkból, a tolvaj már be is pattanhat és elhajthat vele. 

Legyünk nagyon körültekintőek ilyen esetben!

Indexkép: Manfred Antranias Zimmer képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja