SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az élet lehet tiszta Hawaii!

Móra Klára [cikkei] - 2018-07-05
Felfordult a világ! Több az erőszak, több a természeti katasztrófa, a párkapcsolati kudarc, a pénzzel kapcsolatos probléma, mint korábban. Vagy jobban figyelünk ezekre? Vagy a médiumok gondoskodnak róla, hogy a hírekben szinte más ne is szerepeljen - hiszen a reklámbevétel élteti az ágazatot... Is-is. Érdemes odafigyelnünk arra, hogy nem valaki más éli a mi életünk. Mi magunk teremtjük.
Az élet lehet tiszta Hawaii!

Mielőtt elfogynak azok a személyek, intézmények, vélemények és eszmék, akikre és amikre mint fő bűnösökre ujjal mutogathatunk, álljunk meg egy percre. Vegyük számba, hogy kitől és mitől is függ a mi életünk. És függ-e valójában. Vannak körülményeink, természetesen, amiket visszafordíthatatlanoknak és öröknek gondolunk.
Ilyenek például a genetikusnak vélt adottságaink, a jelen anyagi körülményeink, a családi kapcsolataink – "az ember a rokonait nem választhatja meg", "a családunkban örökletes a diabetesz, én is diabeteszes leszek", "szegénynek születtem, szegényként is halok meg"... És sorolhatnám a hiedelmeinket, a szólásainkat, a programjainkat, az átvett és a külvilág által sokszorosan megtámogatott nézeteinket.

Egyetlen ponton hibázik ez az egész: hogy lehet, hogy mégis és manapság is vannak boldog emberek? Mert vannak. Csak ez nem hír a médiumokban, erre nem figyelünk oda – ha valakit boldognak látunk, már készen is áll a doboz, amibe belehelyezzük: nincs ki a négy kereke…

Nos, a megoldás egyszerű és kikezdhetetlen: változz meg, és minden megváltozik. Állj hozzá másképp, és mindjárt másképp látod a problémáknak vélt jelenségeket. Figyelj oda arra, hogy a saját bölcsességed vezéreljen, és ne a programjaid, a félelmeid, a képzeleted. A bölcsesség mindannyiunkban benne van. Vele születünk. Csak éppen nem élünk vele...

Már hallom is: a gondolatainkat lehetetlen irányítani. Pozitívan gondolkodom, de ez nem változtatja meg az életemet. Stb., stb. Hozzáteszem: a tudatalatti gondolatainkat még kevésbé vagyunk képesek irányítani! Márpedig a gondolataink kb. 90%-a tudatalatti program, emlék, ítélet, előítélet, vélemény.

Hol van tehát a segítség? Hogy változtathatom meg a tudatalatti hozzáállásomat, a gondolataim teremtő erejének irányát, hogy szabadulhatok meg a szüleimtől, a társadalomtól, az intézményes iskolarendszerben tanult, de nem működő elméletektől? Mert lássuk be: boldogtalan világot teremtettünk. Eddig. Itt az ideje az "ébredésnek". Rá kell jönnünk, hogy az ego folyton cserbenhagy. A mutogatás nem hoz változást. A bűnösöket, a felelősöket nem találjuk meg…

Van egy ősi, a világ minden táján sikerrel alkalmazott, milliókat elhódító problémamegoldó módszer, mégpedig a hawaii eredetű Ho’oponopono (jelentése: hibát kijavítani). Csak a neve bonyolult. És ez így van jól. Mert ezzel felhívja magára az egyébként csak a rossz hírekre éber és vevő figyelmünket.
A Ho’oponopono mindenkinek működik – de gyakorolni kell. Nem kell hozzá szinteket végezni, nem kellenek hozzá mesterek, csak elhatározás és gyakorlás kérdése. Nemtől, kortól, vallástól, iskolai végzettségtől függetlenül, mindenkinek működő – ám nem mindenkinek való problémamegoldó módszer ez. Úgy is nevezzük, hogy ez az élet legkönnyebb útja. Nem azt jelenti, hogy estétől reggelig gazdag leszek, megtalálom az ideális párt vagy holnaptól nem lesznek problémáim. Nem. Annál sokkal jobban működő dolog ez. Egyetlen célja és vitathatatlan eredménye a Ho’oponopononak, hogy békét hoz, bármi történik az életünkben. Lehet ez betegség, veszteség, megoldhatatlannak vélt feladat, kapcsolati nehézség – gyakoroljuk a Ho’oponoponot, és békéhez jutunk. Belső békéhez.

Lehet ez olyan egyszerű, mint folyamatosan mantrázni magunkban, hogy "köszönöm", "szeretlek". Nem kell átéreznünk, nem kell valakinek címeznünk, csak magunkban mondani, amikor csak képesek vagyunk rá. Gondolj csak bele: bármilyen, szó szerint bármilyen tevékenység közben gyakorolható ez a módszer. Amint észrevesszük, hogy leragadtunk a múltban, azt hisszük, hogy ami megtörtént, újra megismétlődhet – átváltunk a mantraszavakra, és megnyugszunk tőle. Amint rájövünk, hogy a jövő miatt aggódunk – átváltunk a mantrára, magunkban, és láss csodát, megnyugszunk tőle. Ezek a szavak a jelenben tartanak, mindamellett, hogy jelentéstartalmuk egyébként is pozitív, úgy működnek, mint a számítógépen a töröl billentyű. Behelyettesíti a félelmeket és az aggodalmakat a jelennel, amiben éppen vagyunk. És ha jól belegondolunk, a jelenben megvan mindenünk, ami szükséges.

Tudom, hihetetlen. Ne is hidd el – próbáld ki! A saját tapasztalatod az egyetlen hiteles forrás, ami vagy meggyőz téged, vagy nem. Lehet, hogy nem ez a te utad, de kérlek, engedd meg, hogy millióknak működjön, használják hát, és higgyenek benne, mert nincs fontosabb az életben, mint a béke. Az én békéje pedig magával hozza a világ békéjét. Ha én békében vagyok, mindenki békében lesz. Az én békéje maga világbéke. Nem kevesebb…

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja