SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi kell a boldogsághoz? - Egy anya 4 kívánsága kislánya számára

- 2017-05-08
Hiszek a gondolat teremtő erejében. Ezért minden este elalvás előtt erősen arra gondolok, hogy milyen életet kívánok a kislányomnak. Ez mindössze két dologra koncentrálódik: legyen egészséges és boldog.
Mi kell a boldogsághoz? - Egy anya 4 kívánsága kislánya számára

A legfontosabb az egészség, mert ha az nincs, semmi nincs. Aki már aggódott számára kedves teremtés egészségéért, ismeri azt a jeges, fojtogató érzést, ami az egész lelkünket, gyomrunkat vasmarokkal szorítja, és nem ereszti. Ha az egészség megrendül, minden átértékelődik, az addig fontosnak tűnő dolgok értelmüket vesztik.

Míg az egészség elég egzakt dolog, a boldogság sokkal nehezebben megfogható jelenség. Ahány ember, annyifelé keresi a boldogságot. Mégis úgy láttam, hogy csak nagyon kevesen találják meg. Úgy hiszem azért, mert egyszerűen rossz helyen keresik. Láttam sikeres, gazdag, szép, csillogó életet élő embereket, akik mégsem voltak boldogok. De láttam olyat is, aki mindennek az ellenkezője volt, mégis hihetetlen derűs elégedettséggel élte az életét.

A nyugati világban a média mindent megtesz annak érdekében, hogy hamis célokban keressük a boldogságot. Több ismerősöm járt Indonéziában és egybehangzóan állították, hogy a hatalmas szegénység ellenére sokkal boldogabbak az ottani emberek. Talán azért, mert ott inkább a spirituális, mint az anyagi dolgok számítanak.
Kicsi országunkban az emberek hajlamosak a depresszióra és a pesszimizmusra. Pedig a legtöbb ember, akit sopánkodni hallottam, igazán jó körülmények között él és valójában semmi oka a panaszra. Az emberek többsége valahogy könnyebben látja meg a rosszat, mint a jót.

Sokat töprengtem, hogy mi a kulcs a boldogság kapujához. Én azon szerencsés emberek közé tartozom, akik elégedettek az életükkel és maximálisan tudják értékelni azt, ami megadatott. Nem vágyom medencés házba, luxusautóra, méregdrága ruhákra, vagy ötcsillagos szállodákba. Minden nap hálát adok a sorsnak azért, amim van. És minden este erősen arra gondolok, hogy ezek a csodálatos dolgok Fanninak is megadassanak majd egyszer.

Szívből kívánom, hogy:

  • Találja meg az igaz társát, a másik felét, akivel kitartanak egymás mellett egy életen át. Azt az embert, aki mellett önmaga lehet, aki úgy szereti, ahogy van, minden erényével és hibájával együtt. Akivel nem azért van együtt, mert épp nincs más vagy jobb, hanem azért, mert nélküle üres lenne a világ. Akitől szárnyakat kap és nincs olyan akadály, amit együtt ne lennének képesek legyőzni.
  • Találjon igaz barátokra, akik mellette állnak jóban-rosszban. Akik osztoznak az örömében és a bánatában egyaránt. Akinek elég a hangját meghallani és máris szebb lesz tőle a napja. Akivel az együtt töltött idő annyi energiát ad, hogy utána még hetekig táplálkozik belőle.
  • Találjon rá az igaz útra. Rengeteg eltévelyedett emberrel találkoztam, akik valamilyen oknál fogva letértek a nekik szánt ösvényről. Ebben sokszor a szülőknek is hatalmas szerepe van, egy gyereket olyan pályára kényszeríteni, ami nem az ő valódi útja, borzalmas hiba.
  • Végül, de nem utolsósorban kívánom Fanninak, hogy – amennyiben vágyik rá – élje át az anyaság csodáját. Azért csak ’amennyiben vágyik rá’, mert nem gondolom, hogy minden nőnek feltétlenül anyává kell válnia. Az egyik legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet, ha pusztán a társadalmi elvárások miatt vállal gyereket.

Hiszek a gondolat teremtő erejében. És bízom benne, hogy mint az elmúlt 39 év során oly sokszor, most is valóra válnak az álmaim és vágyaim.

Forrás: Lányomnak az életről
Fotó: bmewett/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja