SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért NE gyűlöld a partnered exfeleségét?

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2016-06-04
Egy egész rakás indokot tudunk arra, hogy miért utáljuk a férjünk volt nejét. Nem véletlenül lettek exek, nem igaz? Lehet álló nap zsörtölődni azon, hogy miféle nőszemély lehet az olyan, aki... Ugyanannyi jó ok van azonban, hogy miért NE pazarolj energiát az elődöd gyűlöletére. Lássunk néhányat!
Miért NE gyűlöld a partnered exfeleségét?

1. Ha nem lenne ex, te most nem lennél férjnél

Vagy lennél, csak épp más lenne a párod. Ha az előző feleség a megtestesült tökély lenne, bizonyára nem válnak el, és talán ti sosem találkoztok, vagy ha igen, a kedvesed most őt imádná olthatatlan szerelemmel. Jobb lenne?
 

2. A kapcsolatuk csak kettejükre tartozik

Természetes, hogy mindenben a férjed oldalán állsz, amivel csak szembenéztek, de ne feledd, egy szakításhoz is két ember kell. Te ismered a párod verzióját kettejük történetéből, de ugye nem hiszed, hogy csak az egyikük miatt ment a dolog kenyértörésig? A másik oldal panaszait nem tudod és nem is kell tudnod. Ami a múltban történt, jobb, ha a múltban is marad.
 

3. Légy te az okosabb!

Lehet, hogy te sem vagy az ő szíve csücske, de hidd el, a férjed előtt nemes lélekről tehetsz tanúbizonyságot, ha bájos és udvarias vagy a volt nejével. Na persze nem kell a legjobb barátnőkké válnotok, de esélyes, hogy viszonozza a kedvességet, ha közvetlen hangnemet ütsz meg, ez pedig segít a későbbiekben, ha egy légtérben kell tartózkodnotok. A válladon sutyorgó kisördög pedig azt mondja: képzeld csak, ha ő mégsem képes normálisan viselkedni, mennyivel több leszel te a férjed és mindenki más szemében!
 

4. A gyűlölet fárasztó

Rettentő kimerítő és lehúzó dolog állandóan utálni valakit. Elvonja a figyelmed a szép dologról az életben, és megmérgezi a lelkedet. Egy idő után másokkal szemben is kialakul, szemléletté válik a gyűlölködés és végül egy mindenkivel undok, házsártos vénasszony leszel, férj nélkül, mert bizony, mellőled is le fog lépni a pasi, ha nem teszed boldoggá. Nem csak a környezetednek, neked is jobbat tesz, ha elengeded ezt az érzést.
 

5. Az élet neki sem egyszerű

Szánj rá egy röpke pillanatot, hogy megnézed a szituációt az ő szemszögéből. Képzeld magad a helyébe. A válás kemény dolog, a volt pasiddal közösen nevelni a gyerekeket még keményebb. Mind közül a legrosszabb pedig végignézni, ahogy a gyermekeid egy másik nőt is kezdenek megkedvelni az anyjuk szerepében. Az egyedülálló, elvált nő szerepe sokszor kegyetlen - mint a nő a nőért, megtehetsz annyit, hogy empatikus vagy, ahelyett, hogy rontanál a helyzeten.
 

6. A szülői szerepeket megnehezíti

Ha vannak gyerekek az előző házasságból, az eleve nem egy egyszerű helyzet, és a gyűlölködés a két anya-figura között csak tovább ront a dolgon. Ezen a területen össze kell dolgoznotok és talán nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk: nehezebb valakivel együttműködni, ha ki nem állhatod az illetőt. Próbálj úgy tekinteni a pótmamaságra, mint egy elvégzendő munkára, a volt feleségre pedig úgy, mint a munkacsapat egy tagjára - így könnyebb helyzetben leszel.
 

7. Neki is szerepe van abban, hogy a kedvesed olyan, amilyen

Az életben minden tanít, változtat, csiszol rajtunk valamit. Néhány dolog erősebben, a többi kevésbé. Egy házasság és egy válás egyértelműen a nagy horderejű hatások közé tartozik. Az, hogy ők együtt voltak, és hogy a kapcsolatuk zátonyra futott, segített hozzá benneteket a mostani boldogsághoz, hiszen hozzájárultak, hogy a férjed az legyen ma, aki. Ezt sose felejtsd el!

Fotó: Anetlanda/BIGSTOCK

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja