SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ne csak Valentinkor szeressünk!

Családinet [cikkei] - 2009-02-13
Aki éppen szerelmes, és még a tavaszi szeleket is megelőzi a díszbúgással, annak eszébe sem jut, hogy ünnepelje-e a piros szívek minden giccset felvonultató, kövér, vaksi, nyíllal lövöldöző angyalkáktól hemzsegő, mesterkélt ünnepét. Nekik karamellből van az Univerzum, s természetes, hogy a szerelemből csak a minél több az elegendő. De mi van azokkal, akik már "ezer éve" együtt vannak? Hogy kell, vagy egyáltalán lehet-e a megkérgesedett cukormázból frisset varázsolni?
Ne csak Valentinkor szeressünk!

Már megint Valentin!


A szívecskék, a csillogó vacakok ünnepe. Sokan utálják a Valentin napot. Azt tartják, hogy a kínai fröccsöntő ipar giccseinek áramlásáért felelős taoista démon és a Virágosok Védőszentje által aláírt, vallásközi paktum földi manifesztációja ez az ünnep. Kevésbé ezoterikus felfogás szerint a biznisz mozgatja, nem pedig a valódi hagyomány. Folyományaként sokan nem is szeretik megünnepelni, egyfajta fölösleges érzelmi vámnak érzik. Ám ha nem vásárolt vacakokkal fejezzük ki érzelmeinket, akkor bizony nagyszerű ünnep lehet belőle.

 

Szerelem – értékén kezelve


Nézzük az emberi értékeket. Mitől érezheti úgy Kedvesünk, hogy figyelünk rá? Ezt pedig tényleg nem elég évente egy nap tudni. Ez életforma kéne legyen. Ám nincs mindig idő, türelem, vagy odaadás egy megáradt kapcsolatban ahhoz, hogy a másikra úgy figyeljünk, ahogy kéne. Az ellopott szerelmi pillanatok, a napi daráló, a rutinba fulladt együttlétek elviszik a figyelmet. A Valentin nap nagyszerű alkalom, hogy apróságokkal lepjük meg kedvesünket, amik valódi figyelmességek, nem pedig műanyag, pénzen vehető, talmi csillogású látszatüzenetek.
 

Összebújós élmény – a szerelmesek napjának éjszakája


A testünk ingyen van – kéznél van, sőt mindig kínál olyan apróságokat, amiket időről időre érdemes ismételni. A figyelmességek tárházából pár apró, titkos ötlet:

  • Szívecskés csoki a párnán
  • Szerelmes üzenet a párna alatt
  • Akár elhagyott holmikkal is kijelölhetjük, merre talál bennünket a Kedves. A nyomok a kádig, az ágyig, a garázsban parkoló autóig, vagy akár a kandalló elé terített puha állatbőrig vezethetnek … (kinek – kinek adottságai szerint)
  • Bekötött szemmel keresgélés. Lehet ez íz-találó, vagy különleges illatok, amiket bekötött szemmel kell megtalálni – először a lakásban, aztán saját testünkön, finoman vezetve kedvesünket.
  • Cirógatás selymes anyaggal, bársonnyal, tollakkal, gyöngyökkel – melyek az érzékeket felkorbácsolják.
  • Ágyban elfogyasztott szerelmes reggeli – természetesen már 15-én reggel, s a reggeliző tálcán egy szál rózsa.

Amikor mindezt odahaza nem lehet zavartalanul megtenni, megajándékozhatjuk önmagunkat a teljes intimitás élményével. Egy olyan alkalommal, amikor csak mi, csak ketten, csak együtt vagyunk, ahol nincs senki más, csak a szerelem van velünk. Ez az ajándék pedig nem a Valentin napnak, hanem a kapcsolat érzelmi megerősítésének szól, a közös jövőnek vet stabil alapot.

Tippünk: www.titkoshazak.hu

Kép: StockSnap / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja