SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Méregtelenítés böjttel

Singola Edit [cikkei] - 2008-10-20
Pitagorasz-tételét, miszerint a2+b2=c2 jól bevéstük, de arról kevésbé tudunk, mi köze Pitagorasznak a böjthöz. Csupán annyi, hogy a nagy filozófus tisztában volt a böjt kedvező hatásával, és tanítványaitól negyven napos böjtöt követelt, mielőtt beavatta őket tanításaiba. Tudta, hogy a böjt során nemcsak a test tisztul meg, hanem a szellem és a lélek is.
Méregtelenítés böjttel
A mindennapok során rengeteg mérgező anyag rakódik le szervezetünkben, amelyek negatív befolyással vannak egészségünkre. Élelmiszereink legtöbbjét szintetikus adalékokkal  színezik, javítják, lágyítják, ízesítik, konzerválják… Időnként meg kell szabadulnunk ezektől a káros anyagoktól. De hogyan, melyik a legjobb módszer? A böjt ősidők óta bevált méregtelenítési folyamat. Az állatok ösztönösen tudják, hogyan kell megválniuk a fölös anyagoktól, és ha megbetegszenek, nem esznek, hagyják, hogy a szervezetük csak a gyógyulásra koncentráljon. Az embernek ugyancsak ki kellene használnia saját organizációja működését.

A böjtölés azt jelenti, hogy semmilyen táplálékot nem veszünk magunkhoz egy meghatározott ideig, csak folyadékot, leginkább vizet. Lehet ez egy 24 órás böjt, néhány napos, akár egy hétig is eltarthat vagy tovább, de hosszabb idő esetén mindenképp felügyelet mellett.

 A szervezet ösztönösen reagál a helyzetre, eleinte okozhat némi rosszullétet az éhség, ám ez elmúlik. A vízbe tehetünk egy kis mézet és citromot, hogy enyhítsünk a kellemetlen érzésen, de ne együnk gyümölcsöt sem, mert az már nem böjt.
Majd megkezdődik a méregtelenítés. A tisztítást szinkronban végzi a bélrendszer, a vesék, a tüdő és a bőr. Először a zsír oldódik föl, ettől jobb lesz a vérnyomás és a pulzus, máris jobban érezhetjük magunkat.

Az összes energia, ami eddig az emésztést, anyagcserét, kiválasztást végezte, arra használódik, hogy a mérgek kiürüljenek. Ilyenkor érdemes sokat pihenni, lefeküdni, az alvás elősegíti a méregtelenítést, de sétálhatunk is a friss levegőn, hogy a szervezet végezhesse a dolgát, energiánkat ne pazaroljuk másra. Elsődleges, hogy ne nyomasszuk magunkat gondokkal, bajokkal, helyette lazítsunk. A test megtisztítja önmagát, meggyógyítja és regenerálja. Ezután valami új indul el, amit úgy tapasztalunk, hogy a hosszabb ideig tartó táplálékmegvonás dacára nem gyengeség, hanem erő, energia járja be testünket, lelkünket egyaránt, mi több az agyunk is élesebben működik.


Böjt során megszabadulhatunk a káros anyagoktól, sőt megfiatalodhatunk, mert a lerakódott hulladékanyagok fokozzák az idő előtti öregedést. A bőr tisztává és fiatalossá válik, a szem csillogóvá, az érzékszervek intenzívebben működnek, és megszűnnek az alvási problémák. Nem utolsó szempont, az sem, hogy fölös kilóktól is megszabadulhatunk.
A méregtelenítés segítségével nyugodtabbá válunk, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, könnyebben vehetjük az akadályokat, továbbá pozitívabban gondolkodhatunk.

A böjt után fokozatosan kell visszatérni az étkezéshez, a legjobb salátákat fogyasztani, párolt zöldségeket, gyümölcsleveket, főzeléket, semmi esetre sem húst. Ezután ajánlatos nagyobb gondot fordítani az egészséges táplálkozásra, például a friss zöldségek és gyümölcsök mindig tisztító hatással, bírnak. A böjtöt követően az elme fokozottabban képes ellenőrzése alatt tartani az egész testet, ha nem térünk vissza helytelen életmódunkhoz, a siker fenntartható. Időnként mégis kedvező megismételni a kúrát, de beiktathatunk akár minden héten egy-egy nap böjtöt.

A böjt a szervezet legtermészetesebb és leghatékonyabb karbantartója, de ne feledjük, hogy kihívást jelent mind a testnek, mind a pszichének, csakis elővigyázattal és erős elhatározással végezzük. Azonban az eredmény kárpótol az esetleges kellemetlenségekért, és megvalósulhat az, amit Pitagorasz korában úgy fogalmaztak meg, hogy „ép testben ép lélek”.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja