SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Divat kontra egészség

Kókai Kata [cikkei] - 2007-05-29
A divat sokszor képes befolyásolni az embereket, s olykor olyan darabokat is megvásárolunk, melyek egészségünkre is káros hatással lehetnek.
Divat kontra egészség

Korunk egyik legszexisebb ruhaneműje a tanga. Már korábban is megszokhattuk a falatnyi fehérneműket, az épphogy takaró ruhadarabokat, a tanga azonban hatalmas áttörést jelentett, hiszen az átlátszó fehérneműknél is többet tudott megmutatni a női testből. Napjainkban azonban már leáldozóban van a tanga csillaga, köszönhetően a szélesebb körű orvosi tájékoztatásnak, és a változó divattrendnek.
 
Magamutogatás, vagy divat?

 
A kamaszlányokat még egyértelműen befolyásolja a divat- és persze a trendi kortársak, akikről a mintát veszik, azonban ma már elmondható, hogy európai viszonylatban nem is annyira a tinik, mint inkább a fiatal felnőttek divatja az apró ruhadarab. Természetesen vitát nyithatnánk róla, hogy vajon a mindent megmutató tanga, vagy inkább a telt fenekű, sejtelmesen átlátszó fehérnemű a szexisebb, valójában azonban az aktuális trend is befolyásolja a fehérneműválasztást.
 
Bár a tanga már alap árucikk, nincs olyan üzlet ahol ne lenne megtalálható, a külföldi statisztikák mégis azt mutatják, hogy a hagyományos és a sort fazonú, sportos fehérneműk viszik a pálmát.
 
Tanga az orvosok szemszögéből
 
Aki hallott már rosszalló véleményeket a tangáról, valószínűleg szakembertől hallhatta azt. A tanga veszélyeivel sokan nincsenek tisztában- ahogyan saját anatómiájukkal sem. Míg egy férfi esetében az egyes szerv jól elkülönül egymástól, addig nők esetében számtalan fontos szerv található egymás közelében. Mint tudjuk, nők esetében a végbél anatómiailag közel esik a szaporodószervhez, s a gáton keresztül könnyen átjuthatnak egyes kórokozók. Egy hagyományos pamut fehérnemű erre nem ad lehetőséget, hiszen magába szívja a táptalajként funkcionáló nedvességet, s nem ér hozzá a gáthoz.


 
A tanga azonban mintegy hidat képez, s a természetes védekezőrendszer átmeneti legyengülését kihasználva könnyen kórokozókat juttathat a női nemi szervbe. Még ma is sokan úgy gondolják, hogy ezen betegségek oka inkább a nemi életben keresendő, pedig általánosságban elmondható, hogy az esetek többségében a betegség ettől függetlenül alakul ki.
 
Intim egészség a strandszezonban is
 
Ha létezne Divat kontra Orvosok per, valószínűleg az előbbi nyerne. A nők többsége sajnos nem kap elég tájékoztatást arról, mit is jelent az intim higiénia, s nincs tisztában a kockázatokkal, amikor megveszi a legdivatosabb fehérneműt. Amíg immunrendszere képes minden problémát leküzdeni, addig ez nem is jelent problémát. Ennek ellenére nem érdemes játszani a tűzzel, fontos, hogy megismerjük saját anatómiánkat, s a szexis, trendi ruhák viselésének kockázatait.
 
A strand időszakban fokozott kockázatnak vagyunk kitéve, hiszen a hosszú téli pihenő után újra olyan vízbe merészkedünk, melyet több száz más ember is használ. Igaz, hogy a strandok vízforgatóval ellátott, fertőtlenített medencéi csekély kockázatot jelentenek, a nyílt tavak, a meleg vizű medencék azonban ideális helyet biztosítanak a kórokozóknak. Fontos, hogy tanga helyett válasszuk inkább a hagyományos alsót, ezzel is csökkenthetjük a veszélyeket. Strandolás után érdemes lezuhanyozni, s a nedves ruhaneműt szárazra cserélni.
 
Az ideális fehérnemű
 
Az ideális fehérnemű jól szellőző, nem túl szoros. Magába szívja a nedvességet (ez főként nyáron  fontos), mely segít elkerülni a meleg, nedves környezet kialakulását, vagyis a kórokozók számára ideális környezetet. Az újabb, sort fazonú fehérneműk legalább olyan kényelmesek lehetnek, mint a hagyományos, telt fenekű változatok.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
A szerkesztő ajánlja