SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Égető probléma-Rosacea

Családinet [cikkei] - 2007-05-29
Bőrünket számos megpróbáltatás éri a nap folyamán. A szél, a hideg, a napsütés mellett azonban sokszor a szervezeten belüli folyamatok is vezetnek olyan jelenségek kialakulásához, mint amilyen például a Rosacea.
Égető probléma-Rosacea

A Rosacea az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül okoz bőrpirosodás, égető érzést. A kezdedben időszakosan jelentkező bőrpír az idő múlásával állandósulhat. Emellett jellemző a bőrszárazság, előfordulhatnak gyulladt, gennyes csomók, értágulatok. A napégéshez hasonló érzés a bőr húzódásával, pédául mosolygásnál erősödik, s kozmetikai szerek, arctisztítók, hidratáló készítmények használatára tovább fokozódik.

A jelenség hátterében sokszor hétköznapi cselekvéseink, vagy épp táplálkozási szikásaink állnak. Léteznek ugyanis tényezők, melyek hatására a Rosacea tünetei felerősödnek. Nem ajánlott ez okból az alkoholos, vagy túl forró italok, fűszeres ételek fogyasztása.

Szintén ez okból kerülendő forró fürdő vétele, vagy a szaunázás. A megerőltető testmozgás szintén fokozhatja a tüneteket. Sajnos sem a túl meleg, vagy hideg, a párás, szeles időjárás sem tesz jót állapotunknak. Az erős napsugárzás szintén kedvezőtlenül befolyásolja a tüneteket.

Próbáljuk csökkenteni a stresszt, idegeskedést, kerüljük a szélsőséges hangulatváltozásokat. A menopauza szintén kedvezőtlenül befolyásolja állapotunkat, s az erős köhögéssel járó megbetegedések is fokozzák tüneteinket. A korábban már említett bőrápolási termékek mellett bizonyos gyógyszerek is hajlamosítanak a tünetek fokozott jelentkezésére.



Az orvosok számára nem egyértelmű, pontosan mi okozza a Rosacea tüneteit. Annyi azonban bizonyos, hogy a bőrpírral, vagy a bőr vörösségével járó cselekvések mind fokozzák a tüneteket. Éppen ezért figyeljük meg milyen tényezők váltják ki esetünkben a tünetek rosszabbodását, s a jövőben igyekezzük elkerülni azokat, vagy csökkenteni mennyiségüket.

Ennek érdekében kerüljük el a tüneteket okozó ételeket, a testmozgás osszuk el több ütemben, ne végezzünk hosszú időn át tartó, megerőltető edzést és lehetőleg ne nagy melegben. Használjunk közben légkondicionálót, ventillátort, s ügyeljünk a folyadék pótlására.

Védekezzünk a napsugárzás ellen, hidegben pedig öltözzünk melegen. Jóga, vagy légzési gyakorlatok segítségével kontrolláljuk érzelmeinket, s konzultáljunk kezelőorvosunkkal, amennyiben lehetségesnek tartjuk, hogy tüneteinket valamely gyógyszer okozza.

 www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja