SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A talp mint a test tükre

Singola Edit [cikkei] - 2008-06-10
Ha a külsőnkre vagyunk kíváncsiak, csak megnézzük magunkat egy tükörben, de kaphatunk ilyen tükörképet a testünk belső működéséről is, mégpedig úgy, hogy tüzetesen szemügyre vesszük a talpunkat. A talp megmutatja belső szépséghibáinkat, utal a szervek működésbeli gyengeségeire.
A talp mint a test tükre
   A kínaiak már 5000 éve rájöttek a titokra, miszerint a szervek összeköttetésben állnak a talp pontjaival. Ezek a pontok az energiapályák kapcsolódásának helyei és reflexszerűen viselkednek, ami azt jelenti, ha ingereljük a talpon levő pontot, hatást gyakorolhatunk a hozzá kötődő szervre, például megszüntethetjük a fejfájásunkat a megfelelő pont masszírozásával. A talpon fellelhető minden szervnek, testrésznek a helye, úgynevezett reflexzónákat alkotva. A talp tulajdonképpen egy térképet képez belsőnkről.

Miként vehetjük ennek hasznát? A módszert bárki elsajátíthatja, ha megtanulja melyik pont, hol helyezkedik el, majd ujjbeggyel körkörös masszírozó mozdulatokat végez.
Az eljárás nem más, mint a reflexológia, vagyis talpmasszázs.  Először érdemes szakemberrel feltérképeztetni talpunkat, aki megmondja, hol, milyen problémát talál, ugyanis a szervnek megfeleltethető ponton lerakódások, fájdalom jelezheti a bajt, majd ennek ismeretében javasolja a masszírozást, hogy a lerakódott kristályok fellazuljanak, valamint a méreganyagok kiürüljenek.

Miért jó a talpmasszázs? Mert a masszírozás az érintés erejével hat az emberre, általa beindul az öngyógyító folyamat, az energiaáramlás helyreáll. A talpmasszázs csökkenti a fájdalmat, serkenti a kiválasztást és a keringést. Nem utolsósorban betegségeket előzhetünk meg általa, vagy a meglévő bajokra használhatjuk kiegészítő kezelésként, úgy hogy nem kell mellékhatásoktól tartanunk és méreganyagokkal megterhelnünk a szervezetet, ráadásul magunk is elvégezhetjük.

Ellenjavaslat a láz és heveny betegség, azonkívül kisgyermekeknél, várandós anyáknál elővigyázatossággal kell alkalmazni.

A kúra elkezdése után ugyan felerősödhetnek a tünetek, fáradtságot érezhetünk, a vizelet elszíneződhet, de ez épp annak a jele, hogy beindult a méregtelenítő folyamat, és az évek óta leülepedett göböcskék a talpunkban kezdenek fellazulni, ezáltal pedig az érintett szervünk fellélegezhet. Ekkor nem szabad megijedni és abbahagyni a kezelést, néhány napon belül érezni fogjuk a változás jótékonyságát.

Azt hogy melyik pontot, hol találjuk, nem nehéz megtanulni, általában minden szerv azon a talpon tükröződik, amelyik oldalon elhelyezkedik a testen, néhány kivétellel, mert a fej pontjai kereszteződnek, vagy a kettős testrészek mindkét talpon fellelhetőek. A lábujjaktól a sarok felé haladva úgy helyezkednek el részeink a talpon, mint fejtől lefelé a testen.
Vegyünk egy konkrét példát: ha fejfájásunkat szeretnénk csillapítani, nem kell mást tennünk, mint a nagylábujjat masszírozni, mert ott található a fej reflexzónája.

Az egyszerűség kedvéért rárajzolhatjuk egy zoknira a reflexpontokat, így könnyedén beazonosíthatjuk, ha felhúzzuk. A kézi masszázs helyett használhatunk különféle labdákat, masszírozó botot, de ne felejtsük el, hogy az érintést semmi sem pótolhatja.
 
Lényeges, hogy a masszázs alatt lazítsunk, előtte vehetünk egy nyugtató vagy frissítő lábfürdőt, és ha mindezt kellemes zene kíséretében tesszük, és olykor kiszabadítjuk lábunkat a zárt cipőből, tehermentesítjük, és néha mezítláb járkálunk, igazi testi-lelki harmóniát érhetünk el.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja