SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az egészség szolgálatában- reflexológia

Kókai Kata [cikkei] - 2006-09-07
Napjainkban, az orvostudomány újabb és újabb vívmányainak ellenére még mindig az egyik legnépszerűbb gyógymód.
Az egészség szolgálatában- reflexológia

A reflexológia kínai eredetű tudomány, s jelentése energetikai masszázsterápia. Akárcsak a legtöbb keleti gyógymód, a test energetikai felépítését figyelembe véve stimulálja annak működését, természetesen jó irányba.

A reflexológia módszertana

Az emberi agy játssza a kezelés során az egyik legfontosabb szerepet, hiszen felveszi a kívülről érkező energiákat, s továbbítja azon testrészeknek, melyeknek arra éppen szüksége van. A masszázs során is az agyba jutnak el az információk, ezért szinte lehetetlen elrontani a műveletet. A masszázs csupán stimuláció, a legnagyobb munkát maga az agy végzi, ő dönti el, mely szervnek van szüksége az energiára, majd oda továbbítja azt.

A reflexológia során olyan pontokra gyakorlunk nyomást, melyek stimulálják a szervezet működését. Célja nem csak az egyes problémák, de a test egészének orvoslása. Nem csak gyógyít, de helyreállítja az egyensúlyt, revitalizál, csökkenti a feszültséget. A kezelés során a legfőbb cél, hogy a szervezet saját öngyógyító erejét működésbe hozzuk és támogassuk.

A reflexológia gyógyhatásai:

Elősegíti a méreganyagok távozását
Serkenti a vér- és nyirokkeringést
Fájdalomcsillapító hatású

A zónaterápia

A reflexológia mintegy öt évezredes múltra tekint vissza, ugyanakkor hosszú idővel ezelőtt feledésbe merült, s jó ideig egyáltalán nem alkalmazták annak ellenére, hogy kíméletes és hatékony módszernek bizonyult. 1913-ban Fitzgerald, egy fül-orr-gégész fedezte fel újra jótékony hatását, s kezdte el alkalmazni széles körben. Nemes egyszerűséggel zónaterápiának nevezte el a gyógymódot.

Mintegy tíz zónára osztotta fel az emberi testet, melyeken elképzelése szerint az energiák áramlanak. A gyógymód lénye sokban hasonlít a csakraterápiához, hiszen az energiák helyes áramlását, a blokkok feloldását teszi lehetővé. Fitzgerald szerint akkor léphet fel a test bizonyos területein betegség, ha az oda vezető energiaútvonal valamiért elzáródik, vagyis blokk keletkezik az energiacsatornában.

A blokkot számtalan tényező okozza, legtöbbször olyan érzelmek, idegállapotok, melyek napjainkban már általánosak. A stressz, a depresszió, az állandó feszültség, a kétségek melyek közt élünk, mint akadályozzák a helyes energiaáramlást, ezáltal egy-egy negatív lelkiállapot fizikai problémává manifesztálódhat.

A zónák

A zónákat megtalálhatjuk a talpon, mely mintegy térképet alkot szervezetünkről. A fej, és fejben lévő szervek fordítottan helyezkednek el, tehát pl. a jobb szem reflexzónája a bal lábon található. A test többi szervének pontja azon a lábon található, amelyik oldalon maga a szerv. Ennek megfelelően a szív a bal talphoz tartozik, a páros szervek, mint a vese mindkét talpon megtalálhatók.

Az egyes pontokon kitapintható, ha valamely probléma adódik egyik szervünkkel. Például ha helytelen életmód következtében anyagcserénk nem megfelelő, a méreganyagok lerakódnak a reflexzónákban. A lerakódások elmasszírozásával feloldjuk a blokkokat, s szabad utat adunk az energiának, mely helyreállítja testünk egyensúlyát.

Energiablokkokat létrehozó tényezők:

Helytelen táplálkozás
Dohányzás
Alkoholfogyasztás
Finomított cukrok túlzott fogyasztása
Stressz

A reflexológia kíméletes segít a szervezet egyensúlyának, s ezáltal öngyógyító mechanizmusának helyreállításában. Oldja a feszültséget, fokozza az anyagcserét, s feloldja a sokszor magunk által teremtett gátakat, melyek akadályozzák a teljes értékű élet kialakítását.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja