SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így erősítsd az immunrendszered télen!

Családinet [cikkei] - 2014-11-28
 [X]

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy jobban odafigyeljünk egészségünkre, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben kaphatunk el betegségeket. Ha Te sem szeretnéd az ünnepeket az ágynak dőlve tölteni, akkor fogadd meg a következő tanácsokat!
Így erősítsd az immunrendszered télen!

 

Erősítsd meg a szervezetedet!

A változékony időjárás az immunrendszerünket is jócskán megviseli, ezért szervezetünk védekező mechanizmusa ebben az időszakban gyengébb a környezetünkből érkező baktériumokkal szemben. Éppen ezért könnyebben elkaphatunk olyan betegségeket is, amelyek más évszakban talán jelentéktelenek lennének védekező rendszerünknek. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen felvehetjük a kesztyűt a baktériumokkal szemben!

 

Ezekre figyelj oda:
 

Alvás és relaxáció

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás igen fontos tényező energiaszintünk fenntartásához. Tévedés, hogy a többszöri nem alvást egy hosszúval be lehet pótolni, mivel egy felnőtt szervezetnek minden nap legalább 8 óra pihenésre van szüksége. Az sem mindegy, hogy mindezt mikor tesszük, hiszen biológiai óránk beállítódása miatt igazán pihentetőnek az éjfél előtti alvásidő számít.

Kiegyensúlyozott étrend

A szervezet immunsejtjeinek 80%-a a belekben található. Az itt lévő baktériumflóra és bélnyálkahártya akadályt képez a káros organizmusok ellen, így védve szervezetünket a betegségektől. Ebből adódóan nagyon fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend, s bár a napi ötszöri étkezést sokszor nehéz betartani, ilyen esetekre célszerű magunknál tartani valamilyen gyümölcsöt vagy ivólevet, hogy a köztes étkezéseket is pótolni tudjuk.

 

Valódi támogatás az immunrendszernek

Immunrendszerünk erősítésére B-vitaminban gazdag étrend ajánlott, hiszen ezeknek a vitaminoknak igen nagy szerepük van szervezetünk védekező rendszerének támogatásában. Segítenek a stressz, a fáradtság, és a kimerültség leküzdésében, valamint az energiatermelő anyagcsere-folyamatok fenntartásában is. A megfelelő egyensúly érdekében érdemes probiotikumokkal is védeni bélflóránkat, hiszen ezek az emberi szervezet szempontjából olyan jótékony baktériumokat tartalmaznak, amelyek pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni például a légúti fertőzések gyakoriságát, vagy az allergia és ekcéma kialakulását, de antibiotikumos kezelések után is gyakran javasolják őket.

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja