SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Te a diabetes ellen

Családinet [cikkei] - 2006-03-16
GYÓGYNÖVÉNY KLUB
Budapesten, a Madách I. utcában évekkel ezelőtt egy Moszkvából érkezett agy- és idegsebész kezdte meg rendelését.
Te a diabetes ellen

Mivel Oroszországban nagy hagyományai vannak a gyógynövények alkalmazásának, továbbá a Szovjetunióban bizonyos gyógyszerek beszerzése akadályokba ütközött, a professzor már hazájában is hatásos gyógymódként alkalmazta a fitoterápiát. Megfigyelte például, hogy a homoktövis növény - főleg magjának olaja - külsőleg és belsőleg alkalmazva sok olyan problémát képes volt megoldani, amit ma még gyógyszerekkel sem sikerül.  A hetvenes években a frissen műtött agyat, illetve gerincvelőt sokszor - más hatóanyag nem lévén - ezzel a magolajjal mosták le és ki. Jelentős fertőtlenítő és a sebre gyakorolt regenerációs hatást tapasztaltak.  Alkalmazásakor az idegrendszeri funkciók is gyorsabban álltak helyre. Sok esetben csak ennek az olajnak a nagy mértékű belső alkalmazása elegendő volt komolyabb idegrendszeri betegségek részbeni vagy teljes meggyógyításához is.

Fővárosi rendelőjében a professzor - sokéves tapasztalataira támaszkodva - kiegészítő kezelésként alkalmazta a fitoterápiát. Az évek során azonban egyre többen keresték fel olyanok, akik gyógyulásukat, illetve a betegségek megelőzését kifejezetten a herbarikumoktól remélték.

Köztudott tény, hogy a Kárpát-medence klimatikus és egyéb adottságainak köszönhetően - a világon szinte egyedülálló módon - a magyar réteken, mezőkön található növények körülbelül hetven százaléka gyógyító hatással bír. A füvekkel, növényekkel való orvoslás gyakorlatának évszázadok óta hazánkban is nagy hagyománya van. A közvélemény figyelme azonban a nyolcvanas évektől fordult egyre nagyobb intenzitással a természetes életmód, illetve gyógymódok felé. Előkerültek a régi receptek, a falvak javasasszonyaitól, füves embereitől egyre többen kértek tanácsot, egyre terjedt a gyógyteázás szokása.  Az anyukák gyermekük meghűlésekor nem kapkodtak többé az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek után, hanem mézet, hársfa vagy kakukkfű teát, fokhagymát adagoltak a kis betegnek.

Azok a fővárosiak és az agglomerációban élők, akik a lassacskán bontakozó mozgalom hívéül szegődtek, egyre többen a volt Madách utcai rendelőbe jártak tanácsért, teákért és megosztani egymással tapasztalataikat. Köztük is legtöbben - civilek és celebritások - cukorbetegségük gyógyításának, karbantartásának alternatíváját keresték a gyógyteákban. Több ezren vannak, akik a gyógyteáknak köszönhetik gyógyulásukat, vércukor szintjük megfelelő szinten tartását. Közülük kerültek ki a TE A  DIABETES ELLEN GYÓGYNÖVÉNY KLUB ALAPÍTÓI.

Sok esetben a rendszeres teázással sikerült olyan sikeresen kiegészíteni az orvosi kezelést, hogy figyelemre méltó eredmények születtek. Az elmúlt öt év közel 20.000 tea-kúrába kezdő cukorbetege közül több ezerre tehető azoknak a száma, akiknél a tea fogyasztása eredményesnek bizonyult. Levelek százai számolnak be arról, hogy a gyógyteát fogyasztóknak sikerült beállítaniuk a vércukorszintjüket, hogy a teljes megvakulást sikerült megakadályozni, illetve látásukat jelentősen javítani. Hír érkezett olyan esetekről, ahol az amputációt lehetett a teázással elkerülni, ahol a magas vércukorszint értékek látványos javulása következett be.

A diabetes természetes gyógymódjaival kapcsolatban a fitoterapeutáknak a tapasztalatok egybevetésével és elemzésével, a hagyományos gyógymódokkal való szembesítéssel, a hatóanyagok vizsgálatával módjuk volt egyre több ismeretre szert tenni, és kidolgozni a - hagyományos kezelések mellett - a teákkal történő gyógyítás metodikáját.

A kezelések elsősorban európai hagyományokra és tradicionálisan alkalmazott közismert gyógynövényekre épülnek. Ezeknek a begyűjtése, feldolgozása, gyártása ma már szigorú minőségi felügyelet alatt áll.

Ennek a módszertannak a hatékonyságát nem csupán az alkalmazott herbarikumok hatóanyagai - amelyeknek alkalmazhatóságai  az orvostudomány számára ma már teljes mértékben közismertek - adják, hanem mindezek együtt alkalmazhatósága eseteinek magas szintű ismerete. Ezzel az alapvető kérdéskörrel a fitoterápia sokáig nem foglalkozott eléggé behatóan. Ha ugyanis több gyógynövényt együtt alkalmazunk, akkor azok igen eltérő módon befolyásolhatják az eredményt: semlegesíthetik, kiolthatják vagy - ami az alkalmazásban kívánatos - jelentősen felerősíthetik egymás hatását.  Gyakran előfordul pl., hogy az emberek egy-egy gyógynövényről szóló cikkről vagy beszámolóról  értesülve nagy buzgalmukban a szakkönyvekből "kiolvasott" négy-öt alapvető és nyugtató hatásúként leírt gyógynövényből maguk készítenek relaxálónak vélt hatású keveréket. Ezekben az esetekben gyakran tapasztalható, hogy együttesen alkalmazva jóval mérsékeltebb állapotváltozás érhető el, mintha a legjobbakat külön-külön alkalmaznák.

A diabetes elleni természetes hatóanyagokkal való küzdelem eredményessége pont abban áll, pont azért különleges, mert olyan konstellációkat lehet létrehozni, ahol az együtt alkalmazott növények egymás gyógyító hatását rendkívüli mértékben felerősítik.

Ilyen módon növelni lehet a gyógyításra szánt tea keverékekben a vércukorszint csökkentő, továbbá a vércukorszint stabilizáló hatást, az érrendszert, az idegrendszert, az emésztést védő, erősítő vagy kiegyensúlyozó folyamatokat, a kedélyállapotra gyakorolt pozitív befolyásukat.


A herbarikumoknak tehát több elsődleges és több másodlagos pozitív hatása is ismeretes. Helyesen együtt alkalmazva, adagolva és előkészítve tehát - az előbbiek alapján - olyan egymást erősítő, többszörösen alátámasztott hatásmechanizmusok építhetők fel egy-egy mixtúrában, amelyek egyedülálló és különlegesen gyógyító hatáskomplexumokat eredményezhetnek. Tudjuk, hogy pl. az emésztés betegségeinél, - de igaz ez többféle nyavalyára is - az orvosok több okot is vizsgálnak. Egy-egy kórnak lehet idegi, lelki, vagy fertőzésre visszavezethető eredője. A gyógynövény hatásmechanizmusok magas szintű és tudatos felépítése esetén, egy adott betegség komplex kezelésére is lehetőség nyílik, ami nagyon - sőt talán eddig nem ismert mértékben - eredményes lehet.

A gyógynövény klub szakértői  ezt a módszert szeretnék tovább kutatni, fejleszteni, a tagok pedig ezt az újfajta szemléletet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni, népszerűsíteni, mert ez az alapja annak a célzott áttörésnek, amely a gyógynövények kockázatmentes és ártalmatlan alkalmazását az orvostársadalom számára is széles körben elfogadhatóvá teszi.

A gyógyítás mellett a klub szervezésében számos előadás és országos ismeretterjesztő rendezvény valósul majd meg. Ezek témája a fitoterápián kívül az egészséges  és a méregtelen táplálkozás megismertetése lesz a legújabb  kutatási eredmények alapján.

A klub alapítói és tagjai sorában számos közismert színész, előadóművész, sportoló , zenész található. Ezek a sztárok - pl. Bajor Imre, Demjén Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, Szakos József- küzdöttek, küzdenek a cukorbetegséggel. Ezt vállalják. A betegséggel szemben ugyanakkor határozott  lépéseket tettek: rendszeresen teáznak. Ezek eredményeként mindannyian jól vannak, minőségi, intenzív életet élnek.

Egészséges emberek, akik azonban tudják, hogy ez a problémájuk létezik, de bizonyos tevékenységek elvégzésével, némi odafigyeléssel és teázással változatlanul tovább folytathatják megszokott életüket. Tapasztalják és vallják, hogy kellemes közérzetük és panaszmentességük elsősorban a gyógyteák újszerű alkalmazásának, a különlegesen összeállított keverékeknek köszönhető.

Ezért döntöttek úgy, hogy népszerűségük felhasználásával a TE A DIABETES ELLEN GYÓGYNÖVÉNY KLUBON keresztül  mások számára is követendővé teszik a természetes életszemléletet, elérhetővé  azt a gyógyulást, ami nekik már sikerült.

Adatok:

TE A  DIABETES ELLEN GYÓGYNÖVÉNY KLUB

BUDAPEST,VII.KERÜLET MADÁCH I. U. 11.

NYITVA TARTÁS: 10.00-17.00 ÓRA KÖZÖTT.

Tel.:1-413-15-63; Fax: 1-413-15-64; Mobil: 30/531-76-30

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja