SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Éveken át növesztette a haját a fiatal fiú, hogy a rákkal küzdő édesanyjának adja

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2023-01-26
Hatalmas erőre van szükség, ha valakinek egy halálos betegséggel kell megküzdenie az élete során. Kellemetlen kezelések, számtalan gyógyszer, műtétek sorozata keserítheti meg a betegek életét, ráadásul a komfortérzetük is minimálisra csökken. Így volt ezzel Melanie is, aki többször is megbirkózott a rákkal élete során, miközben a családja szorított érte, és azon dolgozott, hogy a körülményekhez képest jól teljenek a mindennapjai.
Éveken át növesztette a haját a fiatal fiú, hogy a rákkal küzdő édesanyjának adja

Egyszerű fejfájással kezdődött a betegség

A hatgyermekes édesanya mindennapjai tevékenyen teltek, ám sajnos komoly fejfájással küzdött, ami megnehezítette az életét. 2003-ban felkeresett egy orvost, aki megállapította, hogy egy jóindulatú, szilva nagyságú daganat található az agyalapi mirigyében. Szinte azonnal meg is műtötték, és 3 évig tünetmentesen élt.

2006-ban ismét visszatért a betegség, ekkor újra megműtötték, és a család, valamint az asszony is abban reménykedett, hogy többé nem kell kés alá feküdnie. „Nagyon meglepődtem, amikor 2017-ben ismét közölték velem, hogy megint kialakult egy daganat az agyalapi mirigyemben. Ekkor úgy döntöttünk, hogy inkább a sugárterápiát választjuk, hátha ezzel meg tudjuk akadályozni a kiújulást. Emlékszem rá, megkérdeztem az orvost, hogy ki fog-e hullani a hajam, de nemmel válaszolt. 2018 februárja óta teljesen kopasz vagyok a kezelések miatt” – mondta Melanie Shaha.
 

Segíteni akart a beteg édesanyján

Melanie egyáltalán nem érezte jól magát, ha közösségbe kellett mennie. A sajnálkozó tekintetektől mindig rossz kedve lett, és akármilyen jó szándékkal fordultak hozzá az emberek az utcán, ő mégis úgy érezte, hogy képtelen beilleszkedni. Ennek akart véget vetni a családja.

A fia, Matt egy ebéd alkalmával viccből megkérdezte, hogy mi lenne akkor, ha megnövesztené a haját és neki adná? Melanie nem akarta, hogy csak miatta változtasson a külsején, de a fia hajthatatlan volt, és több mint 2 és fél éven keresztül növesztette a haját.

Amikor már elég hosszú volt, felkeresett egy parókakészítőt, és 2 ezer dollárért megalkották édesanyja számára az új, ideiglenes frizurát, ami könnyebb és egyszerűbben hordható, mint a többi paróka.

„Elvesztettem a szempillám, a hajam és a szemöldököm is, de a fiamnak hála most már sokkal szívesebben járok közösségbe, hiszen nem egy kopasz, beteg nőt látnak bennem” – mondta Melanie.

Ez az önzetlen, tiszta szeretet még szorosabbra fűzte a kapcsolatukat, és mindketten remélik, hogy a sugárkezelésnek köszönhetően Melanie betegsége teljesen megszűnik.
 

Indexkép: The Kelly Clarkson Show Youtube csatorna

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja