SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Édesapja mentette meg a kislány életét egyetlen jó döntéssel

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-08-12
Rengeteg felemelő történetet lehet olvasni az interneten. Az olvasók szívét leginkább az állatos, kisgyermekes sztorik hatják meg a legjobban, hiszen mi sem lehet annál jobb, hogy egy látszólag menthetetlen gyermek felépül egy legyőzhetetlennek hitt kórból. Történetünk szereplője is hasonlón ment keresztül, ráadásul édesapjának egyetlen jó döntést kellett meghoznia, ami hozzásegítette őt egy új élethez.
Édesapja mentette meg a kislány életét egyetlen jó döntéssel

Egy gyermeküket már elveszítették

Karen Rhodes és Paul Rybkin ugyanolyanok voltak, mint a többi, fiatal házaspár: szerettek volna szülőként kiteljesedni, így belevágtak a babaprojektbe. Kisfiuk azonban mindössze 36 órát élhetett, ugyanis születése után egy ritka kórt, policisztás vesebetegséget diagnosztizáltak nála, ami olyan súlyos tüneteket okozott, hogy az apró csecsemő szervei nem bírták a megterhelést. Ilyen esetben a vesében található, vizeletet képző csatornák nem nyílnak meg tovább a vesemedencébe, hanem vakon végződnek, így nem tud megfelelően kiürülni a szervezetből a felhalmozódott méreganyag. A fiatal pár természetesen nagyon elkeseredett, ám nem adták fel annak a reményét, hogy valaha szülők legyenek.
 

Öröklődő betegségről van szó

2013-ban Karen és Paul újra boldogságban úsztak, hiszen a feleség ismét teherbe esett, és minden problémától mentes volt a terhessége. Sajnálatos módon a szülés során kiderült, hogy a világra hozott kislány szintén policisztás vesebetegségben szenved, így ő is örökölte bátyja betegségét. A szülők nagyon megijedtek, és azonnal keresték a megoldást, valamint a lehetőséget arra, hogy hosszú és boldog életet biztosítsanak lányuknak.

A kis Maddy élete első másfél évét kórházban töltötte, doktorok és csövek társaságában. A gyermek rengeteget hányt, erőtlen volt, szinte mindig aludt volna, valamint a pocakja hatalmasra duzzadt a felgyülemlett méreganyagoktól. Mivel folyamatosan oxigént kellett a számára biztosítani, valamint féltek attól, hogy ki fog száradni, szerettek volna megoldást találni a problémára.
 

Felvették a donorlistára, de a segítség nagyon közel volt

Maddy szinte azonnal felkerült a donorlistára, de az orvosok féltek, hogy kifutnak az időből. Szerencsére a segítség nem várt helyről érkezett: a kislány édesapja ugyanis tökéletes donornak minősült, így szinte azonnal meg is kezdődtek a vizsgálatok, majd rövidesen a műtét is bekövetkezett. Karen nagyon aggódott mindkettőjükért, hiszen nem volt biztos, hogy a kislány túléli a műtétet, de minden jól alakult, így Maddy megkezdhette a gyógyulás felé vezető utat. Így majdnem 10 év elteltével teljesen egészséges, a hasa egy kicsit kerekebb, mint a többi gyereké, de ugyanúgy játszik és fejlődik, ahogy kortársai.

25 év múlva majd egy újabb transzplantációra lesz szüksége a kislánynak, azonban a szülők most még nem gondolnak erre: élvezik az életet, és örülnek, hogy tudtak segíteni a gyermeküknek.

Indexkép (illusztráció): Jonathan Borba képe az Unsplash.com oldalról

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja