SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orvosságok fűben, fában... ll.

Dr. Kohán József [cikkei] - 2005-10-17
Újabb ötletek a természetes "gyógyszerekhez"

Sárgabarack

barack

Kéntartalmának köszönhetjük, hogy a kajszibarack nagyon jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára. De tartalmaz más olyan anyagokat, vitaminokat, ásványokat, aminosavakat, enzimeket, amelyek a bőrt simává és fiatalossá teszik.

A kén megtalálható szervezetünk minden sejtjében, de többszörösen a hajban és a körömben. Ha valami okból kifolyólag nem jut szervezetünk elegendő kénhez, a haj elvékonyodik, a köröm törékennyé válik. A haj és köröm ápolására belsőleg használjuk, kajszit léként, esetleg más gyümölcs társaságában.

Nemcsak a pattanásokra hat, hanem kitűnő arcápoló szer. Mixerben pépesítsünk két barackot, (aszalt barack is megfelel, de azt áztassuk vízben előtte két-három órán át) annyi vizet adjunk csak hozzá, hogy rendesen dolgozhasson a gép. Adjunk hozzá egy fél banánt, és pépesítsük tovább! Ebből tegyünk pakolást az arcunkra és a kézfejre! Ha vastagabban tesszük, fél óra múlva szedjük le a nagyobb darabokat, hogy a maradék megszáradhasson, és védőréteget alkothasson. Ha megszáradt, még hagyjuk rajta egy ideig, hogy pihenjen az összehúzott bőr, majd gyengéden húzzuk le a réteget! Óvatosan, langyos mosdóruhával, vagy gézzel törüljük le a maradékot. Csodálatosan kisimítja az arcot.

Sárgadinnye

 

sargadinnye



A bőrbetegségek és kiütések általában gyulladásos elváltozások következményeként jönnek létre. Sárgadinnye fogyasztásával hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a kellemetlen tünetek elmúljanak. Ha huzamosabb ideig fogyasztjuk, az okok megszüntetéséhez is hozzájárulhatunk ezzel a finom gyümölccsel.

lenmag

Lenmag

A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségektől, így pl. az ekcémától is megszabadulunk. Rovarcsípések esetén az őrölt lenmagból készített pép képes kiszívni a mérget a szervezetből. A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek kiürülni, ez gyakran igen fájdalmas. Meggyorsíthatjuk a sebek kitisztulását, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

 

karalábé

Karalábé

Nehezen gyógyuló sebek gyógyítására külsőleg és belsőleg is használni kell a kalarábét. Naponta fogyasszuk el a lét, esetleg adhatunk hozzá egy negyed pohár sárgarépa lét, külsőleg azonban a seb lemosáshoz tisztán használjuk a kalarábé lét, esetleg péppakolást is tehetünk a sebre.

Mossuk meg alaposan a teljes növényt, a gyökér eltávolítása után. Daraboljuk össze és centrifugázzuk ki a levét! Keverhetjük sárgarépa lével, vagy petrezselyem lével! Fontos, hogy a leveleket is felhasználjuk, ugyanis abban található a kalcium nagyobb része, ami a sebgyógyuláshoz fontos, valamint a vér számára a klorofil. Ha gyógyíthatatlannak hitt, régóta nyitott sebünk van, a napi táplálkozásunkkal is segíthetjük a seb gyógyulását. Minél több zöldlevű zöldséget fogyasztunk, annál jobban lúgosítjuk a vért, ami elősegíti a seb tisztulását.

 

krumpli

Burgonya

A kellemetlen szúnyog, vagy egyéb rovar csípés csillapítására a megmosott krumplit elvágjuk, és levével bekenjük a csípés helyét. Borogatást is tehetünk a veszélyesebb csípésre krumpli pépből.

lucerna

Lucerna

A lucerna klorofil tartalmánál fogva segít a sejtek felépítésében is. Ajánlatos támogatni ezzel a lúgos hatású táplálékkal is a gyógyulást. Ha sárgarépa lével, vagy salátalével keverve isszuk, elősegíti a haj növekedését, erősödik a köröm, valamint jó hatással van a bőrre.

Megmosunk, és lecsurgatunk egy maroknyi hajtást és levelet. Betesszük a mixerbe fél pohár vízzel, és pépesítjük. Amikor kész, hozzáöntjük a pohár víz másik felét, majd fölöntjük egy pohár azon lével, amivel szeretnénk kombinálni. Naponta háromszor fél pohár lucernát ajánlatos fogyasztani, természetesen keverve. A leghatásosabb, ha citrancs vagy ananász lével fogyasztjuk, lehet beletenni szegfűszeget, vagy egyéb kedvelt ízesítőt. Sárgarépa lével, vagy saláta lével is fogyasztható.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Ha egyszer demenciám lesz - egy megrendítő kívánságlista, amit minden családnak látnia kell

Egy Facebookon terjedő lista őszintén, szívszorítóan és mégis reménykeltően fogalmazza meg, mit kérne egy demenciával élő ember a szeretteitől. Olyan sorok ezek, amelyek segítenek jobban megérteni, hogyan maradhat meg a méltóság, a szeretet és a kapcsolat akkor is, ha az emlékek lassan elhalványulnak. Oszd meg, hogy minél több családhoz eljusson.

Egy ötéves kislány dobta ki újszülött testvérét az ablakon - a baba életét vesztette

Megrázó tragédia történt Oroszországban – egy háromhetes kisbaba kizuhant egy negyedik emeleti ablakból, miközben otthon volt az ötéves nővérével. A hatóságok vizsgálják, hogy szülői felelőtlenség, baleset vagy féltékenység vezetett a végzetes eseményhez.

Egy sima megfázásnak hitték – kórház lett a vége a babánál: itt az RSV

Az RSV gyorsan és könnyen terjed, eleinte enyhének tűnő tünetekkel jelentkezik, ám néhány nap alatt súlyos légzési nehézségekhez, tüdőgyulladáshoz vagy akár bronchiolitishez is vezethet - és gyakran pont akkor súlyosbodik, amikor a szülő már megnyugodna, hogy "csak egy kis nátha volt"

Szülinapja után maradt árva a négyéves kislány: szüleire a fürdőkádban találtak rá

Brazíliában, São José városában egy négyéves kislány árván maradt: szülei közvetlenül születésnapja után hunytak el a fürdőkádban.

Ma 83 éves Halász Judit színésznő és énekesnő, generációk nagy kedvence

83 éve ezen a napon, 1942. október 7-én született Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának tagja, aki örökre beírta nevét a magyar kultúra történetébe.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja