SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ma már olcsóbb a kertben szüretelni, mint bevásárolni!

Családinet [cikkei] - 2019-10-24
 [X]

Már gyermekkorunk óta azt hallgatjuk, hogy együnk sok gyümölcsöt, mert abban van a vitamin meg a sok ásványi anyag, ráadásul napi egy alma az orvost távolt tartja. Persze, de amikor néhány barack, körte, szőlő vagy kiwi is kerül a bevásárló listára, bizony erősen megnyomja a végösszeget, ami azonnal elveszi az ember kedvét ilyen téren az egészségtől. Bizony évről évre azt tapasztalhatjuk, hogy a szezonális, hazánkban is termő gyümölcsök bizony egyre drágábbak és rendesen jó érzés kifogni egy-egy aktuális akciót, hogy végre alaposan bevásárolhassunk belőlük.
Ma már olcsóbb a kertben szüretelni, mint bevásárolni!

Bár elsőre igen fárasztónak és hosszadalmas folyamatnak tűnik, hosszú távon a legjobb megoldás minderre, ha a saját kertedben termeled meg a kedvenc gyümölcseidet.

 

Miért olyan drágák a gyümölcsök?

Az aktuális árat számos dolog befolyásolja. Ilyenek az időjárási körülmények, amelyek alapjaiban határozzák meg az éves termésmennyiséget. Hiszen hatással van minderre a szárazság, a túl sok eső és a fagy egyaránt. Ez pedig meghatározza a felvásárlási árat, amelynél csak több lehet az összeg amit elkérnek az adott gyümölcsért a boltokban. Ebből az ördögi körből pedig te legfőképpen azt érzékeled, hogy már megint több pénzt hagytál ott a zöldségesnél ugyanazért a mennyiségű gyümölcsért.

 

Egy gyümölcsfákkal tarkított kert több szempontból is jó!

A gyümölcsfákban az a jó, hogy alapvetően nem sok helyet foglalnak, már egy fa is igen gazdagon terem a megfelelő gondoskodás mellett, ráadásul ha kiszámolod, hosszú távon nagyon sokat spórolhatsz, miután termőre fordulnak a fák. Ráadásul nincs annál jobb érzés, mint amikor a saját két kezed munkájának gyümölcsébe haraphatsz bele a fa alatt hűsölve. Vagyis jót tesz a lelkednek és a pénztárcádnak egyaránt, ráadásul a gyümölcs evésről sem kell lemondanod. Ráadásul a szélsőséges időjárási körülmények rendszerint kevésbé vannak hatással a kiskertekre, hiszen egy-egy fa öntözése vagy fagy elleni védelme nem jelent akkora erőfeszítést vagy kihívást, mint egy nagy birtok esetében. Így rögtön több szempontból is nyertél!

Őszi kert gyümölcsfákkal

 

Barack, alma dió is remekül megfér egymás mellett!

Az, hogy milyen „kínálattal” rendelkezzen a kerted gyümölcsök terén, csak rajtad múlik, hiszen amíg a birtok mérete engedi, addig semmi akadály az újabb és újabb csemeték elültetésének. Így akár barackot, szilvát, almát, diót, de akár kiwit, meggyet vagy cseresznyét is termeszthetsz a kertedben. Akkor sem kell aggódnod, ha esetleg nem győzitek megenni a termést, ugyanis lekvárként vagy befőttként a hideg téli napokra is bespájzolhatsz belőle.

Házi lekvár

Ha szeretnél többet tudni arról, milyen gyümölcsfákat ültethetsz és mire fontos odafigyelned a gondozásuk kapcsán, Megyeri Szabolcs gyümölcsfa kínálatában mindenre megtalálod a választ és akár a rendelésedet is leadhatod.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja