SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kezdd kipihent külsővel az újévet - házi praktikák a karikás szemek és a másnaposság ellen

Németh Noémi [cikkei] - 2015-12-18
Sokan töltik az újév első napját fáradt, kimerült állapotban, fejfájással küzdve. A szilveszteri buli, a hajnalig tartó mulatozás, a sok alkohol és kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink megteszi hatását. Adunk néhány tippet, hogy másnap reggel ne ijedj meg a saját tükörképedtől - vagy ha már megijedtél, felfrissíthesd megfáradt arcodat és enyhíts a panaszokon.
Kezdd kipihent külsővel az újévet - házi praktikák a karikás szemek és a másnaposság ellen

1. Tippek a karikás szemek ellen


Nem mindegy, hogy alszol!

A karikás szemet sokszor az éjszaka felvett póz okozza. Gyakrabban fordul elő ilyen panasz azoknál, akik hason vagy az oldalukon fekve alszanak. Aludj háton fekve és egy kicsit nagyobb párnán - ha a fejed magasabban van éjszaka, mint a nyakad, akkor nem gyűlik össze olyan sok víz a szemed környékén, nem alakulnak ki a “táskák” a szemed alatt. A legnagyszerűbb ellenszer azonban a táskák ellen maga az alvás: ha teheted, dőlj le pár órára napközben is. Szóljon az elseje a pihenésről, nem kell egész nap pörögnöd. Ezen a napon fütyülj az “aki éjjel legény…” kezdetű bölcsességünkre, inkább dőlj le és pihenj egy nagyot.


Az örök klasszikus: uborka, csak másképpen

Minden nő ismeri az uborkás praktikát, ezért egy bizonyos kor fölött szinte mindig van belőle otthon néhány darab. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy az uborkában található hatóanyagok úgy jutnak be a legjobban a bőrbe, ha lereszeljük a zöldséget és hozzákeverünk egy pici tejszínt, majd ezt a pakolást kenjük a szemkörnyékre. Ha már unod az uborkakarikás módszert, vagy nem találod elég hatékonynak, próbáld ki ezt a változatot!


Krumplit a szemek alá

Ha éppen nincs otthon uborkád, krumpliszeleteket is használhatsz helyette. A burgonyában található keményítő feszesíti a bőrt, sokat javítva ezzel a fáradt, karikás szemek állapotán.


Felfrissülés gyógynövényekkel

  • Önts forró vizet néhány kanálnyi gyógynövénykeverékre, hagyd állni 10 percig. Szűrd le, majd végezz el egy gőzölős arckezelést (hajolj a forró edény fölé, a fejedet pedig takard le egy törölközővel úgy, hogy ne tudjon kiszökni a gőz). Ha ezzel kész vagy, az utolsó lépés a pórusösszehúzás - mosd le az egész arcod hideg vízzel vagy tonikkal. A gőzöléstől nem csak a szemed fog felfrissülni, hanem az egész arcod is, közérzeted is javul majd. A leghatékonyabb gyógynövény erre a célra a szemvidítófű, a bojtorján, az édesgyökér és az aranygyökér.
  • Az előbb elkészített, leszűrt gyógynövényteát borogatásként is használhatod. Márts a meleg vagy langyos lébe két darab vattakorongot, majd helyezd a szemhéjadra. Pihenj így pár percig - nagyon jót tesz a fáradt, karikás szemeknek.
  • Zöld tea filterrel is felfrissítheted fáradt szemeidet. Főzz két bögre zöld teát, majd a használt filtereket tedd a fagyasztóba. 10 perc múlva vedd elő és helyezd el a két szemhéjadon. Amíg így pihensz, magadban vegyél érzékeny búcsút a karikáktól!


Belső kezelés a beesett szemek ellen

A varázsszó: víz, víz és víz. A lestrapált arc és karikás szemek oka sokszor egyszerűen csak a folyadékhiány. Ha eleget aludtál, mégsem tetszik, amit a tükörben látsz, igyál meg néhány nagy pohár vizet. Nagyon gyorsan fejti ki hátását, az eredményt akár pár perc múlva már láthatod is! A későbbiekben pedig figyelj a folyamatos folyadékbevitelre - igyál meg napi másfél-két liter vizet.


2. Tippek másnaposság ellen
 

  • A legfontosabb a folyadékpótlás, mivel az alkohol kiszárítja a sejteket. Erőltess magadba már rögtön a felkelés után 1-2 pohár vizet, és a nap folyamán ismételd ezt meg többször is.
  • A húsleves csodákat tesz a másnapos gyomorral.
  • A töltött káposzta, vagy bármilyen más savanyú étel szintén hamar meggyógyít, ha másnapossággal küzdesz.
  • Az ecetes uborkalé szintén egy hagyományos csodaszerként ismert orvosság másnaposság esetén, de sokan irtóznak még a gondolatától is, hogy beleigyanak. Ha nem vagy rosszul a szagától, próbálj meg néhány korty levet legyűrni. Csak pár másodpercig fáj, cserébe sokkal hamarabb nyered majd vissza a jó közérzetet.
  • Jót tesz ilyenkor a szénhidrát-bevitel is. Egyél tésztát vagy sütit, jól fog esni.
  • A kefír hamar megnyugtatja a háborgó gyomrot, nagyszerű “orvosság” másnaposság esetére.
  • Ha erős fejfájással ébredsz, a nagy pohár víz mellett kezdd a napot egy nagy bögre kávéval. Ha nem is mulasztja el teljesen, de enyhíthet a fejfájáson.


3. Frissítő csodaital

Javít a közérzeten, elűzi a fáradtságot, kimerültséget, energiával tölt fel - rendszeresen fogyasztva pedig az immunrendszered működését is támogatja, serkenti. Érdemes kipróbálni!

Íme a recept: Másfél liter vízbe reszelj egy kis darab gyömbért. Facsard bele egy (kisebb) darab citrom levét, szórj bele némi fahéjat, majd édesítsd mézzel ízlésed szerint.

Neked van saját, bevált trükköd a fenti panaszokra? Oszd meg velünk a cikk alatt! 

Indexkép: kerdkanno / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja